Hierboven Engelberg aan de Zwitserse Noordkant (zie webcams live). Het is gewoon niet te filmen: waar we ook kijken knallen de fantastische sneeuwbeelden ons tegemoet. 10 oktober 2013 een dag om nooit te vergeten. Wahnsinn!

[metaslider id=24985]

Hier een snel groeiende collectie opgeslagen cambeelden! Grappig is dat verder naar het oosten in Oostenrijk alles nog helemaal groen is zelfs in het hoog gelegen Obertauern. Zie de webcams daar!

Königsleiten

Zelfs de Zillertal Arena doet nog niet mee. Behalve dan de Königsleitenspitze die om 17.30 uur net wit begint te worden. Maar dan zit je wel op 2500m!

luzernvorigjaar

In een artikel van de Neue Zürcher Zeitung wordt gememoreerd dat het vorig jaar oktober ook al tot in lagere regionen sneeuwde zoals hier in Luzern op 436m. Voor de huidige episode met het lagedrukgebied Xenon lezen we dat in Graubünden boven 1500m 30 tot 70cm sneeuw wordt verwacht! BV2 op zak :-). 

Erster-Schnee-auf-dem-Brocken

Op de 1141m hoge Brocken in de Harz was het vanochtend al zo wit! Het artikel waar die foto van is legt uit dat het op deze bergtop gemiddeld elke oktober op 4,2 dagen sneeuwt. Een fraai record was de 80cm die op 31 oktober 1974 viel!!!! Jaaaa dat was dus net aan het einde van de vorige afkoelende klimaatfase. Hoe voorspelbaar. De records gaan de komende jaren sneuvelen.

muenchen1010schnee

Grappig is dat de Duitse meteoroloog Dominik Jung heeft hierrr voorspeld / berekend dat het morgenvroeg in München in de stad op 518m kan sneeuwen. Niet dat het blijft liggen, maar dat er vlokken vallen. Welnu: hij heeft dik gelijk gekregen want om half tien vanavond al zijn er duidelijk sneeuwvlokken te zien op deze zoom van een webcambeeld. Hierrr het hele plaatje en hier het live beeld! Zou de stad morgenochtend zelfs een beetje wit zijn?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

33 reacties

Gesloten voor reacties.