Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

We zijn los met dikke sneeuwval in Les Menuires en de laaglandwinter

check ook eens

37 Reacties

 1. Snowman schreef:

  De webcams zijn weer smullen! hoewel het erg mistig is :p Gelukkig kan ik me er een perfecte voorstelling van maken met een zonnetje erbij. Volgende week die kant op!

 2. MarcoMontafon schreef:

  Zeker smullen, en wat een weerbericht gisteren al voorspelde voor schruns dat het helemaal goed zou komen.
  Nou aan de webcams te zien is alles weer prachtig wit daar!
  Maar zaterdag op de schaats?? hier in Niedorp ligt er nog niet eens een vliesje op het ijs. Ik hoop bij jou thuis wel Hajo:-)

 3. Frederic schreef:

  GFS06 heeft weer last van ochtendmisselijkheid en laat alweer dat IJslandlaag niet of nauwelijks uitzakken richting de LL. Tegen eind van volgende week doet die dat wel, maar dan met een veel te noordelijke positie van de NOM 🙁 (NOM = Noord-Atlantisch Monster). De LL dan in de zachte lucht.
  Als deze run voor 1 ding goed is, dan is het wel voor de RO1. 😉 Want dat IJslands uitzakkende laag klapt dan tegen volgende vrijdag recht tegen de Alpen aan.
  Pas tegen het einde van de reeks, wanneer er een aantal NOM’s in de LL gepasseerd zijn (met dus vrij zacht en regenachtig winterweer), bouwt er zich een hoog op boven de Atlantische Oceaan, met de wind in de LL dan (tijdelijk 🙁 ) in de noordhoek.

 4. ehrwald schreef:

  @wanneer gaat het dan in oostenrijk beginnen met sneeuwen want nu valt er weinig.

  ja er valt wat in vorarlberg maar dat zijn nou ook weer niet de hoeveelheden die nodig zijn en tirol en salzburg is wel wat gevallen maar dat mag geen naam hebben wat ik zo kan zien.

  op de buienradar kan ik ook niets nieuws ontdekken wat voor neerslag in oostenrijk gaat zorgen.

  of hoe zie jij dit

 5. Frederic schreef:

  @ehrwald: de komende dagen valt het wat tegen in Oostenrijk wat de sneeuwval betreft. Enkel Vorarlberg een beetje zoals je zelf zegt. Het is wachten tot maandag wanneer een laag (dat zaterdag ten zuiden van de LL trekt) via de zuidkant tegen de Oostenrijkse hoofdkam aanklapt. Ook de noordelijke Oostenrijkse gebieden gaan hier van profiteren. Maar ook hier weer gaat het aan de noordkant over geen al te grote hoeveelheden gaan. Noordkant een dikke 5cm en tegen de hoofdkam een dikke 10cm.
  Verder is het wachten tot dinsdag wanneer een nieuw uitdiepend Genua-laag een tweede poging via het zuiden onderneemt. Maar ook dan geen bakken sneeuw.
  Als je echte een wat grotere sneeuwdump aan de Oostenrijkse noordkant wil, moet je volgens GFS06 wachten tot volgende vrijdag. Maar de kans dat dat echt gaat uitkomen is voorlopig zeer klein

  • ehrwald schreef:

   @frederic hartelijk dank voor je antwoord.

   lijkt helemaal te kloppen ook wat de gfs06 betreft MAAR ik heb net de ECMWF00 bekeken en deze laat vanaf 16-01 t/m 20-01 behoorlijk wat sneeuwval zien voor grote delen van oostenrijk.

   dit gebeurt als het italie laag voor een noord-o aanvoer voor de noordkant van de alpen gaat zorgen, er komt dan matig vochtige lucht via djuitsland naar de noordalpen en hier word allen is een noordstau leeg gedrukt

   nu maar hopen dat ECMWF00 goed zit en anders moet de GFS06 het vanaf 20-01 maar gaan goed maaken met een NW aanvoer

   allemaal duimen die naar oostenrijk gaan en sneeuw willen

  • Frederic schreef:

   klopt @ehrwald. Maar het is al dagenlang de vraag of dat IJslands laag ook effectief gaat uitzakken. Het Europese weermodel zegt al dagenlang van wel. Het Amerikaanse beweert net het tegenovergestelde. Afwachten maar, maar als je het mij vraagt, is er een grotere kans op de uitkomst van de Europeanen. 😉

 6. Izaak schreef:

  @ehrwald : Als de sneeuw van het zuiden komt zijn de locals aan de Oostenrijkse Noordkant altijd gematigd over de hoeveelheden. In de huidige Nordweststau pakt vooral Arlberg zijn graantje mee. Nordstau heb je nodig voor Tirol en Oostelijker!

  • ehrwald schreef:

   @izaak de EC00 laat de neerslag niet vanuit het zuiden komen maar vanuit het noord tot noordoosten.

   dat gebeurt omdat het laag dan naar het noordoosten trekt ( via italie ) met als gevolg deze nood-noordoost stroming gevuld met matig vochtige lucht en dan op de noordkant knalt, dat is zoal ik het zie.

   Ik weet dat als de neerslag uit het zuiden komt dit aan de noordkant meestal niet meer veel voorsteld maar dat is in dit geval niet aan de orde volgend de ECMWF00

 7. Jud schreef:

  Volgens de ongekroonde zonnekoning Piers Corbyn wordt het 3 weken sneeuw en kou chaos in Groot Brittanie (en LL): http://www.weatheraction.com/displayarticle.asp?a=512&c=5

  Ondanks zijn nogal schreeuwerige stijl heeft hij het toch wel vaak bij het rechte eind. Ik ben benieuwd.

 8. Ronaldo schreef:

  VAN DE WEERPRO PAGINA (11.47)
   

  GFS 06u gaat em wederom niet worden.
  De zgn “Ronaldo run” (met dank aan Leo )
  Reeds op 144u gaat het helemaal mis.
  De eerste aanval op de kou in EU komt van een laag dat nabij IJsland ligt en richting Noorwegen koerst. Dit laag laat een front uitzakken richting de LL op dinsdag 15-01. De Koudebel die boven ons hoofd ligt wordt als het ware in 2en gescheurd. De ene helft gaat via Frankrijk naar de MZ. De andere helft waagt nog een poging maar wordt een dag later verdreven richting het oosten. Doordat die koudebel iets langer blijft hangen zijn diverse storingen genoodzaakt een zuidelijkere koers te varen en schieten Frankrijk in ook richting de MZ.
  Achter dit laatste systeem bouwt het azorenhoog zich over Frankrijk uit richting Duitsland. De LL komen op donderdag 17-01 een beetje in “niemandsland” te liggen. Op datzelfde moment neemt een groot laag boven IJsland voldoende munitie tot zich om EU te gaan torpederen. De rug van hoge druk trekt zich terug richting het zuiden en op vrijdag komen de LL in een W-NW circulatie terecht. Toedeloe kou voor de LL….Hallo dikke sneeuw voor de Noorkant van de Alpen.
  De samenwerking van het laag en het teruggetrokken hoog boven de oceaan creëert een prachtige glijbaan waar iedere wintersporten likkebaardend naar kijkt.
  Het restant van de kaarten laat zich raden. Een dikke WC voor de LL en hele mooie sneeuw/dump momenten voor de alpen.
  Pas op het einde van de kaarten weer wat hoge druk invloeden.
  Veel te ver weg om betrouwbaar te zijn.
  Kortom: tot aan aanstaande donderdag/vrijdag koud in de LL daarna overgang naar een NW en later W circulatie.
  De alpen zullen vanaf volgend weekend onder invloed komen van een NW en later W stuwing.

 9. Ronaldo schreef:

  VAN DE WEERPRO PAGINA (12.51)
   
  En dit is de volledige pluim, prikpunt NO-NL.
  Oper wederom zacht, en ook de CTRL schiet uit de band.
  Over het geheel toch verzachting, maar het kan nog steeds koud worden ook.
  Ens gemiddelde rond nul en vanaf 21-01 koudkwakkelen.

 10. Noudmaster schreef:

  Wat is dit toch een geweldige site!

 11. Marco schreef:

  dus daar gaan de schaatskansen voor noord holland noord:-/
  wel heerlijk voor een dump in de alpenwereld..
  maar had ook ff graag op het ijsgestaan..hier in de noordkop staan we altijd een beetje achteraan met het ijs..maar had nu goede hoop.. nou maar weer de pleisters om de blaren en weer verder duimen:-)

 12. Hugo schreef:

  Hallo allemaal,
  Ik vertrek as zondag naar Avoriaz. Aan sneeuw geen gebrek (volgens de webcams) maar weten jullie of er wellicht ook nog wat zonnige dagen aan komen ?

  • Ronaldo schreef:

   De beste kans is de woensdag. Absoluut geen Grand Beau.
   Kans op wat zon en met een beetje geluk ook donderdag, maar dat is allerminst zeker.
   Toch heel veel plezier…..aan sneeuw geen gebrek, en daar ga je toch voor ??

 13. Joost Amsterdam schreef:

  Die Charlotte is een leukerd. Vooral door haar uitspraak en skibroek!

 14. ehrwald schreef:

  @ALL meer dan 250cm sneeuw vanaf 19-01 in oostenrijk!?!

  ik zit net te kijken op weeronline.nl en als je dan bij lech kijkt voorspellen ze van 19-01 tot 25-01 meer als 250cm sneeuw.

  als dat nou eens zou uitkomen dan gaat volgens mij Ronaldo goed schoren met zijn BV

  dit moet toch een fout zijn van weeronline MAAR wel lekker om te zien, je weet maar nooit

 15. Roy schreef:

  @Hugo ik vertrek morgenvroeg naar Avoriaz en er is vannacht een geweldige dump sneeuw gevallen en ook tot op nu sneeuwt het nog stevig! Vanmorgen stond de teller al op 30 cm in Avoriaz zelf en verwacht dat het rond de halve meter vers gaat uitkomen. Afgelopen nacht is er flink geknald met lawinepijlen heb ik gelezen dus over sneeuw niet te klagen.. Daarentegen zon?? Hmm.. Morgen goed droog weer onderweg iig en ook bij de aankomst kan het zonnetje nog wat schijnen. Het raakt savonds bewolkt en dat lijkt het momenteel ook nog even zo te blijven met wat lichte sneeuwvlokken tussendoor. Ik hoop ook nog op wat zonne-uurtjes maar de modellen lopen zo ontiegelijk uiteen dat het nog goed mogelijk is op redelijk wat zon in de 2e helft van de week maar tegelijk ook kans op weer een flink pak sneeuw… Koffiedik kijken dus! In ieder geval heel veel plezier en geniet van de sprookjeswereld zondag:-)

 16. ajk schreef:

  Er vielen hier net een paar sneeuwvlokjes te Zwolle

 17. Marco schreef:

  hier ook in kop.van noord holland… 0,00001 mm:-)

 18. vanDam schreef:

  In Saalbach-Hinterglemm sneeuw het nu ook leuk zoals te zien is op de livecam:
  http://www.saalbach.com/de/winter/wetterschnee/panorama-live-stream.html

 19. Gast die hier alles leest schreef:

  Het weekend van de 18e zit ik in het sneeuwloch bij uitstek. Kleinwalsertal . Op basis van deze verwachting dus poederen zelfs op de piste!

 20. erwin schreef:

  Aanstaande dinsdag volgens EC hoofdrun een BAK sneeuw in Nederland

 21. Keida schreef:

  ECMWF vanavond

   
  Nog steeds koud. ENS gemiddelde blijft onder nul. De rode OPER is nu de vreemde eend in de bijt maar wordt nauwelijks ondersteund.
  Overall grote kans op matig vorst in de nacht en net onder of boven nul overdag.

 22. Ab schreef:

  Hier een sneeuwfoto vanuit Sneek deze vrijdagavond!!!! Mooi wit 🙂 http://www.weerwoord.be/uploads/22120131133161.jpg

 23. Gast die hier alles leest schreef:

  @hajo, ik vind de huidige setting en ruimte die de locals hier hebben gekregen om allemaal hun BV’s te doen ten koste gaan van jouw site. Hoe zie ik dit, het is jouw site met jouw voorspellingen die in reacties werden aangevuld door fanatieke lezers. Hierdoor had je de gehele dag diverse updates en voorspellingen. Ik weet nu niet meer waar ik wat moet zoeken, het is een soort bv wedstrijd geworden. Voor mijn gevoel geef je op deze manier de kracht van jouw site uit handen. Er zijn veel lezers die alles altijd lazen maar nu hier niet meer komen omdat het overzicht weg is. Draai het aub weer terug. Het was overzichtelijk maar nu niet meer.

  • Hajo schreef:

   @gast: ik lees je opmerking en laat hem bezinken maar heb toch te veel positieve reacties gehad om met je mee te gaan. Vandaag was ik minder actief dan ik had gewild omdat ik de hele middag op de weg was… blijf ajb feedback geven….

 24. Gast die hier alles leest schreef:

  Hè Ab je woont dichtbij zeg!

 25. Floris schreef:

  Beste allemaal,

  Ik ben zojuist teruggekeerd uit Val Gardena (Italie). Afgelopen week geen nieuwe sneeuw gezien, maar daar schijnt verandering in te komen! Pistes waren prima (dankzij kunstsneeuw), maar werden in de loop van de middag ijziger, nieuwe landing sneeuw is wel gewenst, zodat alles weer mooi wit is. In de loop van de vrijdagochtend/begin van middag zag je de temparatuur dalen (ipv normaal gesproken stijgen) op de top van de Col Raiser. later zag ik dat dit te maken had met naderende koude weer (>> internet in het hotel deed het niet). Einde van de (vrijdag)middag in Zuid Duitsland regen en een klein beetje sneeuw gehad. Als ik de Duitse weersverwachting goed begrepen heb voor vannacht/zaterdag dan is er nog kans op sneeuw (in Zuid Duitsland).

  Groeten,

  Floris

 26. Gerwin schreef:

  Behoorlijk wat sneeuw in zuidoost Friesland:)

 27. Spyfromthesky schreef:

  @ Gerwin,

  Dat is mooi als de sneeuw daar blijft liggen. Wie weet wordt het nog wat met de vorstperiode. Dan is bij helder weer meer vorst mogelijk.

  Bericht nog maar eens wanneer je voor het eerst daar ijs ziet.

  Spyfromthesky

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.