Van de 11 wintersportweerman skigebiedpartners is Les Menuires nu het dikst in de sneeuw. Zie mijn zoom op de HD cam hierboven. Denk toch al 15cm gevallen om half twaalf. Heel Zwitserland zit al in de sneeuw en ook Vorarlberg en Tirol. In het Salzburgerland moet het nog beginnen. In Nederland heeft het vannacht al mooi gevroren en is het nu  rond de +1°C. Koning Thialf stormt nu echt binnen en we gaan in een groot deel van Nederland op de schaats. Als je deze website wilt steunen, kijk dan eens op deze pagina of je je nieuwe schaatsen online wilt bestellen

Sneeuw in Zwitserland
[fbphotos id=529490563751820]
Sneeuwgrens vanochtend tussen 700m in het westen en 400m in het oosten.

De ijspluimen voor het grootste deel van NL zijn prima (zie Weerkamer). Alleen mijn eigen NW-Nederland is nog zo zo. Wordt nog spannend met mijn zwembroek-BV voor komende zaterdag.[dc_slider slider=”9174″ captions=”true”]Het heeft vandaag eigenlijk helemaal geen zin verder vooruit te kijken als donderdag! Dit komt omdat Amerikaanse model en het Europese model extreem uiteenlopen al vanaf die dag. We zitten nu in een situatie met een Azorenhoog en een Russisch hoog en ertussen een trog waaruit het nu zo sneeuwt in de Alpen. We zien nu komende donderdag in het Europese model een dikke kurk (H) de weg voor oceaandepressies naar de lage landen versperren. In het GFS model ligt er maar een zeer zwak H’tje en is de deur gewoon open. Kijk je voor komend weekeinde zie je in het Amerikaanse model ook een dooiaanval van jewelste die in de LL de winter in één klap zou beëindigen. De praktijk leert dat dat bijna nooit gebeurt en dus heeft het Europese model nog steeds het voordeel van de twijfel en houden we winterweer tot in het volgende weekeinde. Verder kijken is compleet nutteloos momenteel.

Dus kijken we maar even extra goed op de korte termijn en zien we het zondag en maandag stevig sneeuwen aan de zuidkant. Mooi dus voor de sitepartners Val Gardena en Livigno. En het mooie is dat die sneeuw via de oost aan de noordkant terugkomt met sneeuw in Oostenrijk op maandag en dinsdag. Kijk zelf maar in de weerkamer. We blijven dit natuurlijk volgen.

Afsluitend nog een videogroet van Charlotte uit Les Menuires van vóór de sneeuwval.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

37 reacties

Gesloten voor reacties.