Van de 11 wintersportweerman skigebiedpartners is Les Menuires nu het dikst in de sneeuw. Zie mijn zoom op de HD cam hierboven. Denk toch al 15cm gevallen om half twaalf. Heel Zwitserland zit al in de sneeuw en ook Vorarlberg en Tirol. In het Salzburgerland moet het nog beginnen. In Nederland heeft het vannacht al mooi gevroren en is het nu  rond de +1°C. Koning Thialf stormt nu echt binnen en we gaan in een groot deel van Nederland op de schaats. Als je deze website wilt steunen, kijk dan eens op deze pagina of je je nieuwe schaatsen online wilt bestellen

Sneeuw in Zwitserland
[fbphotos id=529490563751820]
Sneeuwgrens vanochtend tussen 700m in het westen en 400m in het oosten.

De ijspluimen voor het grootste deel van NL zijn prima (zie Weerkamer). Alleen mijn eigen NW-Nederland is nog zo zo. Wordt nog spannend met mijn zwembroek-BV voor komende zaterdag.[dc_slider slider=”9174″ captions=”true”]Het heeft vandaag eigenlijk helemaal geen zin verder vooruit te kijken als donderdag! Dit komt omdat Amerikaanse model en het Europese model extreem uiteenlopen al vanaf die dag. We zitten nu in een situatie met een Azorenhoog en een Russisch hoog en ertussen een trog waaruit het nu zo sneeuwt in de Alpen. We zien nu komende donderdag in het Europese model een dikke kurk (H) de weg voor oceaandepressies naar de lage landen versperren. In het GFS model ligt er maar een zeer zwak H’tje en is de deur gewoon open. Kijk je voor komend weekeinde zie je in het Amerikaanse model ook een dooiaanval van jewelste die in de LL de winter in één klap zou beëindigen. De praktijk leert dat dat bijna nooit gebeurt en dus heeft het Europese model nog steeds het voordeel van de twijfel en houden we winterweer tot in het volgende weekeinde. Verder kijken is compleet nutteloos momenteel.

Dus kijken we maar even extra goed op de korte termijn en zien we het zondag en maandag stevig sneeuwen aan de zuidkant. Mooi dus voor de sitepartners Val Gardena en Livigno. En het mooie is dat die sneeuw via de oost aan de noordkant terugkomt met sneeuw in Oostenrijk op maandag en dinsdag. Kijk zelf maar in de weerkamer. We blijven dit natuurlijk volgen.

Afsluitend nog een videogroet van Charlotte uit Les Menuires van vóór de sneeuwval.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

37 reacties

Gesloten voor reacties.