zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

We weten nu waar de neerslag bizarre vormen heeft aangenomen

check ook eens

27 Reacties

 1. Monique schreef:

  Hoe is het reisweer morgen vanuit Salzburgerland?

 2. Michel schreef:

  Wanneer volgt meer?

  • Hajo schreef:

   Is nu klaar. Ik bleef ff hangen. Morgenochtend Jorne weer. Die heeft volle focus…. zo kunnen we samen heel veel gedaan krijgen…. vanaf begin maart neem ik weer de meeste weerdiensten waar!

 3. Hans schreef:

  In noord Italië viel de afgelopen 24 uur tot wel 70 liter water per m2…….hetzelfde als totaal in 2 maanden!

  • Hajo schreef:

   Ja waanzin… heb nog paar andere dingen toegevoegd…. denk dat we morgenochtend pas de echte “waanzin” gaan zien van meters met wat vannacht nog neerdaalt. Mooie afleiding van de verschrikkelijke Amerikaanse hoofdruns.

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Als ik zo de grafiek van Nederland bekijk zie ik juist heel weinig onzekerheid. Voor Nederlandse begrippen maar weinig afwijking tussen de lijnen dus concludeer ik dat de winter in Nederland uit gaat als een nachtkaars en zullen we het opnieuw met wat gekwakkel moeten doen. Geen schaatsijs op uitgebreide schaal en wat sneeuw om toch het winter gevoel erin te houden, maar echt naam mocht het niet hebben. Nu zul je zien en belevendat als niemand het meer verwacht of er iets aan heeft er toch nog winterse aspiraties uit de hoge weersoephoed wordt getoverd. Gelukkig morgen nacht voor een paar dagen naar Skiwelt samen met mijn dochter. Lijkt erop dat we een paar top dagen tegemoet gaan. Morgen lekkere dikke laag verse sneeuw om de föhn schade weg te poetsen en dan kaiserwetter. Bring it on.

  • Hajo schreef:

   Klopt: ensemble Lage Landen vrij consistent. En ook pluim Europees model biedt weinig hoop.

   • Henrik schreef:

    Hopelijk snel richting de 15 graden als winter toch niet wil lukken. De opties zitten in de pluim dus wie weet.

    • kristof schreef:

     Winter was top 6 dagen sneeuw en koude beste in 8 jaar zeer tevreden van winter 18-19

    • Asten (Harmelen) schreef:

     En ik hoop dan weer dat het GFS en het ECMWF er voor wat betreft de langere termijn verwachting net zo goed op zitten als de afgelopen maanden. Ik wil 1 maart dan ook in een bar poollandschap over de Rechtsrheinische Autobahn naar Oostenrijk rijden ;-).
     @Henrik
     Tenslotte zijn er nog heel wat wintersporters die in de Alpen maar ook in het Sauerland/de Harz etc etc nog op vakantie gaan.
     Pas vanaf 324 uur (hele dikke meteofictie maar wel net als de vakanties weer van start gaan) weer een bemoedigend aantal members die de Alpen weer in de kou zetten… 😉

  • nils schreef:

   Wat een ellende. Snap niet waarom het busvervoer zo krap wordt gepland. Sowieso zou een chauffeur en een extra chauffeur veel veiliger zijn. Maarja, zo goedkoop mogelijk!

   • danisnow schreef:

    Had paar jaar geleden ook zoiets. Iedereen dacht: effe stoppen in Luxemburg. Gaat die chauffeur daar de snelweg af en gaat helemaal over provinciale wegen en kronkelwegen naar het noorden rijden om daar vervolgens voor een paar cent per liter minder zijn bus vol met diesel te gooien. Iedereen urenlang wakker, want het was 4 uur in de nacht. Wat een mafkees. Was via Sunweb en snap noet dat ze dat niet verbieden op die manier

    • Wessel schreef:

     Mijn vriendin kwam om 6:00 gisterochtend aan in en dorpje onderaan de bergpas, en checkte vanavond 21:30 in in het hotel bovenaan de pas. Ze is met haar studentenvereniging op wintersport daar, en ze was er goed klaar mee na 14/16 uur wachten…

 5. Mark (Breda) schreef:

  Zien meer mensen het gezicht/spookje in de bliksemfoto op het einde?

  Nee…ik heb geen alcohol op vanavond!

 6. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Vanmorgen wederom antiwinterse kaarten!Zo lijkt de kou in de ll niet meer terug te keren en hebben we wederom een teleurstellende Winter.

  • Spyfromthesky schreef:

   Temperatuur richting de 10 graden. Grijs en grauw weer met amper zon, maar wel een verfrissend buitje. Eigenlijk weer voor niemand. En het gras dat maandenlang geel was, is nu in uitstekende staat.

   Ik denk nu dat onze mini vorstperiode voorbij raakt dat ik even mijn appelboom moet gaan snoeien. Want je moet een tijd nemen na een vorstperiode en dat er geen vorstperiode meer aankomt. Jammer, want zoiets behoor je normaal in maart te doen.

   We hebben nu inderdaad voor een week of 1½ gewoon herfst.

   Spyfromthesky (Arnold).

 7. joke,riederalp schreef:

  Duimen dat het niet waar is maar ik zie over 10 dagen een enorme dooiaanval hier op 2000 meter, zelfs regen voorspeld weeronline! En dat net voor de krokus!

 8. Artus Missorten schreef:

  @ Hajo : De drukte van gisteren in Les Crosets is allereerst te wijten aan de vele Zwitsers uit voornamelijk de kantons Genève, Vaud en Valais/Wallis die voor het weekeinde komen skiën en wilden genieten van de poedersneeuw én de zon.

  Maar gisteren is bijv. Mossettes (men kon noch naar Frankrijk noch naar Champoussin) pas geopend rond 12 h 00 omwille van de 50/60 cm vers gevallen sneeuw en dat heeft natuurlijk voor die drukte gezorgd, aangezien er maar een paar liften open waren.

  2) Het is inderdaad opvallend hoeveel sneeuw er gevallen is in les PDS ; ik denk dat geen enkel model dat voorspeld had. Bergfex had over zo’n 20 cm, maar geen 50 of 60 cm. Dat noem ik nu een aangename verrassing.

 9. Artus Missorten schreef:

  Een geluk dat er wat sneeuw gevallen is, want de modellen zien er voor de komende weken erbarmelijk uit en wat mij zorgen baart is dat de meesten een Azorenhoog uit hun hoed toveren die verbinding maakt met het Europese vasteland, waardoor het in de Alpen (zeer) warm wordt.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.