St. Anton am Arlberg verdient de opening vanavond met deze onwerkelijke plaat. Ik kon niet kiezen want….

Deze mag er ook zijn….

Mij viel deze cam vanavond pas op…. hij staat er sinds 24 juli.

Even “mooi” de vuurtornado in Scheveningen met de jaarwisseling…. ik hoor dat er geluiden opgaan om het vuur voortaan te verbieden… je zou het ook om kunnen draaien: voortaan nog grootser opzetten…. koppelen aan een wetenschappelijk onderzoeksproject en klaar. Ik stel als onderzoeksomschrijving voor: “De toenemende frequentie van vuurtornado’s bij vuurfeesten veroorzaakt door klimaatverandering”. Dat is gegarandeerd kassa. Zo werkt wetenschap nu eenmaal: doe mee met de laatste mode en je kunt een partner versieren, kindjes maken en je hypotheek betalen.

In Scandinavië de harde wind vandaag waaruit het nu net is begonnen te sneeuwen in Oostenrijk. Ook mooi in dat verband…

https://www.youtube.com/watch?v=lZOlGNCq-3Q

… de wind in het haar van de dames aan de start in Oslo vandaag. Parallelslalom. Op de Oostenrijkse radio hoorde ik ze praten over de nieuwe techniek om die wedstrijden te winnen. Een soort inline doublepush techniek waarbij je ook snelheid maakt met het naar je toe trekken van de ski’s.

Het Amerikaanse model brengt de Oostenrijkse noordkant aan het einde wederom twee dumps… het lijkt een beetje de Postma doctrine te worden. En weer is die hoofdrun een zachte uitbijter trouwens. Morgenochtend haal ik Jorne op…. installeren we het nieuwe modem en gaan we los. Vanavond heb ik dit bericht net als gister afgemaakt bij Glennie’s in Niederau. Daar een mooi stabiel internet.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.