16105532_588275561364583_6511640679218624704_n
Als er ergens mensen zijn die denken dat de niewe ijstijd is begonnen dan in de Italiaanse Apennijnen. Elke winter nu is het raak met meters sneeuw. Elke keer hebben we genoten van de plaatjes maar nu is het een tragedie geworden. Dat dat hotel in Farindola op die plek is gebouwd – midden in een evidente lawinebaan – laat zien dat hier klimatologisch “sinds mensenheugenis” nooit meer een lawine is geweest. Lees Salomon Kroonenbergs “De menselijke maat” en je weet dat “sinds mensenheugenis” een begrip is waar je op het gebied van klimaat en weer niets mee kan.

Wat een krankzinnige sneeuwmassa’s weer! Deze plaatjes zijn niet van de lawine maar gewoon van het sneeuwdek in die regio.

Tja…. we staan er vanochtend echt even bij stil. Alpenweerbericht later vandaag…

Voor en na…. wat een drama!

En de beelden zijn ook om heel stil van te worden….

Hier ligt Farindola. Op een steenworp van Rome.

Schermafdruk 2017-01-20 08.15.08
Het is sneu om nu naar de pagina op Booking.com te kijken van het hotel. Voor de slachtoffers R.I.P..

Categorieën: Lawine

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.