Puur dankzij dit bericht met fotoserie op wetteronline.de zie ik nu pas dat 11 oktober 2013 een geval apart was! Op wintersportweerman.nl hebben we die dag 9 (!!!) berichten getikt! Wat een sneeuw in de Alpen. Noord- en zuidkant (zie foto’s Livigno). Tot in de stad Innsbruck op de grond. En heel het zuiden van Beieren erbij. Hierboven hoe de Zillertal Arena erbij lag. Hierr het bijbehorende artikel. Obertauern was natuurlijk top en Montafon…. yummie

In het Glarnerland in Oost-Zwitserland viel 40cm. Zie hierrr het bericht met een overzicht van alles wat die dag viel! Hier hoe mooi winters Zell am See Kaprun al werd in een serie foto’s. Het begon trouwens al op 10 oktober. Zie de webcams hierrr. Die dag rapporteerden we ook een mega-dump van Mt. Hutt op het zuidelijk halfrond. O ja, in De Bilt was 11 oktober 2013 de koudst gemeten 11 oktober ooit!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.