Puur dankzij dit bericht met fotoserie op wetteronline.de zie ik nu pas dat 11 oktober 2013 een geval apart was! Op wintersportweerman.nl hebben we die dag 9 (!!!) berichten getikt! Wat een sneeuw in de Alpen. Noord- en zuidkant (zie foto’s Livigno). Tot in de stad Innsbruck op de grond. En heel het zuiden van Beieren erbij. Hierboven hoe de Zillertal Arena erbij lag. Hierr het bijbehorende artikel. Obertauern was natuurlijk top en Montafon…. yummie

In het Glarnerland in Oost-Zwitserland viel 40cm. Zie hierrr het bericht met een overzicht van alles wat die dag viel! Hier hoe mooi winters Zell am See Kaprun al werd in een serie foto’s. Het begon trouwens al op 10 oktober. Zie de webcams hierrr. Die dag rapporteerden we ook een mega-dump van Mt. Hutt op het zuidelijk halfrond. O ja, in De Bilt was 11 oktober 2013 de koudst gemeten 11 oktober ooit!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.