GFS al 4 runs op rij niet wintervast. ECMWF het tegendeel. KNMI nu dus helemaal voor de winter. Wij hier een terechte twijfel, maar wel optimistisch. Heel grappig hoe ECMWF voor za 19 jan de koudebel die er dan al een week ligt laat opsluiten door een klavertje 4 van 4 lagedrukgebieden terwijl het 5 dagen eerder nog is:

L   H

H   L

Happy posting today!

PS De opmerkingen over te veel aandacht voor de LL momenteel lees ik en neem ik ter harte maar zie ik als van het gehalte van het gemopper over te veel aandacht voor Italië als daar in twee dagen 4 meter sneeuw valt. We go where the weather goes!

Categorieën: weerpro

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

286 reacties

Gesloten voor reacties.