MaximumTemperature_20150701_NL_deWe gaan er geen doekjes meer om winden. Volgende week wordt het gewoon zinderend heet!  Ook de nieuwste kaarten van vanmorgen tonen amper afwijkingen met hun voorgangers.

MS_652_ens (3) En moet je de 850hpa pluim eens zien. Dit zijn de temperaturen op ongeveer 1,5km hoogte. Over het algemeen, met zonnig en windstil weer, mag hier 15 tot 18 graden bij opgeteld worden.  Dan kom je ongeveer op de middagtemperatuur aan de grond. Begin juli lijkt het gewoon een aantal dagen bijna 20 graden te worden op deze hoogte. Bijzonder hoge temperaturen voor op deze hoogte. Ook op de lange termijn lijkt een serieuze afkoeling ver weg.

download (13) Als de nieuwste run van het GFS letterlijk uitkomt hebben we volgende week de volgende temperaturen op prikpunt De Bilt :

Maandag 29 juni : 25 graden
Dinsdag 30 juni : 30 graden
Woensdag 1 juli : 35 graden
Donderdag 2 juli : 34 graden
Vrijdag 3 juli : 31 graden
Zaterdag 4 juli : 35 graden

We moeten enkel dit weekend door een kort ”dipje” met temperaturen van 21 graden op zaterdag en 23 op zondag. Zaterdag verloopt nog vrij zonnig maar winderig, zondag (door een warmtefront) bewolkt maar al wel warmer.

2015070218_21 Voor onweersliefhebbers is het ondanks de invallende warmte nog steeds geduld hebben. Oké, op de warme dagen slaan de onweersparameters gunstig uit (Cape en Lifted index – energie kaarten). De lucht is alleen voorlopig nog te droog en stabiel voor ontwikkeling van stevige onweersbuien. Alhoewel ik een warmte-onweersbui niet uitsluit aan het einde van de dag met zulke temperaturen.

het-zwembad-was-op-mooie-dagen-overvol Mijn vraag aan jullie : nu de warmte bijna onomkeerbaar is, wat gaan jullie volgende week doen ? Of moet je helaas nog werken ?


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

38 reacties

Gesloten voor reacties.