mthutt3107

Tegen de tijd dat wij allemaal naar bed gaan op de laatste dag van juli opent Mt. Hutt in Nieuw-Zeeland. Hierboven zie je vanaf de top de zonsopkomst in dat verre land. Wie zou er liever zitten dan hier in de noordelijke zomer?

mthutt3107b

Nog een plaatje om je vingers bij af te likken…

 

Schermafdruk 2016-07-31 20.43.44

Bij ons in de Lage Landen is echt noch vlees noch vis te zien. Er was even een stormsignaal. Maar ook dat is weer weg. Er was even weer een kansje op een dag met 30ºC, maar ook dat is weer totaal van de kaart. Wel wordt donderdag de warmste dag van de week. Maar in feite gebeurt er gewoon niet veel. Het blijft zwak uit het westen waaien. Af en toe een pluk bewolking al dan niet met regen. Je ziet in de grafiek bijna dagelijks een paar millimeter.

lopendejuli31

Hoe sluiten we de maand af? Een halve graad Celsius warmer dan een gemiddelde juli. Het maandgemiddelde in augustus is alweer 0,4 lager! Eens zien wat die maand voor ons in petto heeft. In elk geval heeft augustus de eer de zomervakantie te mogen afsluiten en ons de maanden met de R binnen te brengen. En dan gaan we al bijna weer…

PS Heftig weertje in Zuid-Tirol vannacht! Zie artikel.

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

3 reacties

Gesloten voor reacties.