Het is een heel ander gevoel als je op Twitter en Facebook mensen over hun wintersport ziet berichten. Niet dat we terug zijn bij enige normaal want vandaag wordt bekend dat schoolklassen in Wenen, die toch al permanent met gezichtsluiers op zitten, bij ook maar een enkele positieve test met de milde Omicron-variant als hele klas 14 dagen in thuisquarantaine moeten met Kerst en Oud & Nieuw. De absurditeit van alles en het algemene ongeloof stijgen nu naar een niveau dat je mag hopen dat ook vele gevaccineerden eens bij demonstraties gaan meelopen. En het lijkt me niet dat de Russische beer hierboven de politieke charlatans kan wegjagen, maar wel mogelijk een spijker aan de kist kan zijn van het klimaatalarmisme.

https://twitter.com/EdAldus/status/1470649625375911945

Want het gaat dus een beetje koud worden in Moskou vlak voor kerst. Die lijkt wel zeker. Of het naar ons komt hangt van de barbapapa af. Zeker is ook die hittegolf in Amerika morgen die zeer kort gaat zijn (amper meer dan 24 uur) maar zeer breed uitgemeten gaat worden in de media.

https://twitter.com/EdAldus/status/1470666812882919426

Grappig ook dat fanatisme van weermannen met windmolens en zonnepanelen. Ik heb dat enkel met Bitcoin. En vroeger dacht ik dat dit soort windmolens als we dieper in het klimaatminimum wegzakken spoedig werkeloos stil zullen staan. Nu weet ik dat ze gebruikt zullen worden voor Bitcoin mining. Dat is de enige echte belangrijke transitie. Ook al om de staatsmacht drastisch in te perken aangezien we nu zien wat er gebeurt als je die idioten hun gang laat gaan.

Welnu…. nu terug bij de titel…. Nederland op wintersport na 2 jaar. Nou je bent gevaccineerd …. je hebt het verdiend. Als je daarna maar gaat demonstreren tegen het boosteren van niet-risicogroepen. We moeten terug naar het model van griep: een vrijwillige seizoensprik voor risicogroepen. Lijkt me dat er amper iemand is die dat zal bestrijden. Behalve de idioten die wij de macht in handen hebben gegeven. Het idee dat wij mensen na miljoenen jaren evolutie en strijd …. met een ingenieus immuunsysteem …. niet opgewassen zouden zijn tegen ziekte is … een hele kwalijke hersenspoeling. Staat een kerngezonde afgetrainde Hollander naast me en zegt: “Mijn zus is yogajuf en die neemt geen vaccin want ze gelooft in natuurlijke weerstand”. Frons ik mijn wenkbrauwen en zeg: “Ehhh… jij niet dan?”

https://twitter.com/WintersportLive/status/1470412250871697410

Tja hier moet ik dus ook eens heen. Een schande dat ik nog nooit in Serfaus-Fiss-Ladis ben geweest terwijl het zo populair is onder Hollanders.

Hier dan even het thema van vanochtend qua meteofiction: steeds mooiere weerkaarten komen langs zoals dit einde van het Europese model voor 23 december. Weliswaar ook nog afgewisseld met slechte kaarten. Zoals de ochtendrun van het Amerikaanse model. Maar die had daarvoor dan weer een leuke…

Volg de zwarte lijn. En zo ontstaat er in je hoofd een ensemble aan mogelijkheden…. wat je weer af kunt zetten tegen de pluimen van elke dag…. en dan kun je heus je eigen kansberekening wel doen.

Hier nog even die van het Europese model met dat fraaie einde. Met een hele mooie waaier aan temperatuurkronkels. En met de sneeuwkansjes met kerst. Minstens de helft van de koude oplossingen is droge transportkou. Waar de schaatsliefhebbers niet rouwig om zullen zijn. Gewoon afwachten en een beetje duimen of bidden. Altijd met dien verstande dat we er alleen van genieten omdat we thuis een thermostaat hebben. Hoewel: de 17e eeuwse schilderijen straalden ook veel plezier uit. Bikkels waren dat nog. Thuis niets dan een houtkachel.

Zijn wij nog wel echte bikkels? Er is al iets goed mis als we zo iets überhaupt opschrijven. Dat we daar überhaupt onderzoek naar doen. Dan zijn e toch zo verweekt met z’n allen dat de eerste beste barbarenstam ons onder de voet zou lopen. Dat is ook het probleem natuurlijk dat in moderne oorlogsvoering machines en geld voor ons strijden en zo een totaal decadente bevolking toch machtig kan blijven. Terug naar het sneeuwscheppen. Dood omvallen tijdens het sneeuw scheppen is niet eens zo’n slechtste dood. Ook weten de meeste mensen van zichzelf wel ongeveer wat ze aankunnen en hoeven we mensen echt niet voor sneeuwscheppen te waarschuwen. Het ergste is dat we ons niet aan de indruk kunnen onttrekken dat er hier een rookgordijn wordt opgetrokken om bijwerkingen onder de voor 76% gevaccineerde Canadezen te verhullen.

Is het misschien een idee om alle journalisten naar huis te sturen (lockdown) die al langer dan 3 jaar geen stuk meer hebben geschreven dat kritisch was over de macht? Er is namelijk maar een gezond uitgangspunt voor elke journalist om zijn vak te doen: “Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut” en als variant daarop “Ga ervan uit dat de overheid altijd liegt”. Maar ehhh…. nu is de journalistiek zelf een onderdeel van de overheid geworden. Mmmm. Lastig allemaal. #Omtzigt


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

43 reacties

JWF · 14 december 2021 op 11:08

Ongevacineerde bekende van mij, 63 jaar overleden aan corona. Werkte op een afdeling met 5 personen die ook allemaal besmet waren. Rest was gevaccineerd.

  Hajo · 14 december 2021 op 11:49

  Om te beginnen gecondoleerd. Maar dan. Dit zijn anekdotes. Vergelijkbaar met jantje is aan een auto-ongeluk overleden of Pietje heeft zelfmoord gepleegd. Het is evident dat in die leeftijdscategorie zeer weinig mensen aan covid overlijden. Maar wel enkele. Zoals aan kanker of hartaandoeningen. Dus erg en de moeite waard naar oplossingen te zoeken. Ik denk niet dat je het gaat doen uit respect maar je zou natuurlijk kunnen vragen of hij of zij van de huisarts of afdeling op ziekenhuis ook HCQ+zink, of Ivermectine of monoklonale antilichamen heeft gekregen. Zo niet is dat ernstig nalatig van de zorg want je kunt een patiënt geen bewezen geneesmiddelen onthouden. En ja…. dan is er nog de individuele verantwoordelijkheid… hij of zij heeft gekozen niet te vaccineren en dan heb je op die leeftijd al een iets grotere kans op een zwaarder verloop. Dat kun je vergelijken met iemand die parachute springt of aan paragliding doet of toerskiën… en dan overlijdt. Komt heel aardig overeen die vergelijking… je kans te overlijden stijgt dan van 0,000000001% naar 0,0001% of iets in die geest. Die beslissing neem elke motorrijder ook. En toch is vrijheid een grondrecht en mogen we in Nederland gewoon kinderfeestjes geven met Cola en Fanta ondanks dat onder de genodigde kinderen al een paar obese beginnen te worden. We horen het te houden bij voorlichting en eigen keuze. Nog belangrijker is eerlijkheid. Van de huidige kliek zou ik met scheurbuik nog geen vitamine C pilletje aannemen. Als er zo overduidelijk aanhoudend gelogen wordt maakt het niet meer uit wat je aanraadt. Dan moet je gewoon oprotten en moet de Nederlandse bevolking zich kapot schamen dat ze gevangen in een Stockholm syndroom de schurken nog eens de macht hebben toebedeeld.

   BB-King · 14 december 2021 op 22:39

   Ben het wederom weer roerend met je eens Hajo. En je nieuwe bericht is ook weer heerlijk om te lezen.

    Robert Tiesma · 14 december 2021 op 22:59

    Ga zo door Hajo. Blijf je platform gebruiken kritiek te hebben op deze plandemie. Steeds meer mensen komen er achter dat het niet klopt.
    Groeten Robert Tiesma
    Tjerkwerd (plekje aan de elfstedenroute)

    Ik geniet altijd van je weerberichten.

   Marco · 16 december 2021 op 12:28

   Ik begrijp niet hoe je als zelfbenoemd wetenschapper kwakzalverij blijft promoten (HCQ, ivermectine). Cherrypicking in wetenschappelijke literatuur is niet hetzelfde als wetenschap, sterker nog, het is het tegenovergestelde, en daar maak jij je schuldig aan. Dat is intellectuele luiheid. Pseudowetenschap om je mening kracht bij te zetten. M.i. is dat een manipulatieve wijze om je mening te verkondigen die alleen maar afbreuk doet aan je betoog.

  Tom · 15 december 2021 op 09:52

  Deze verhalen komen steeds meer. Als je het overkomt is het anders. Zelfde met een reanimatie. Je denkt er niet over na maar als je het opeens overkomt sta je er anders in.

  Maar wat ik vooral bijzonder vind aan deze discussies hieronder is de felheid! Het is bizar hoe mensen denken overal iets van te weten. Je komt hier niet uit. Ik sta ergens er tussenin, kan geen kant kiezen hierin. Moet je überhaupt kiezen. Je denkt er het zijne van maar hoe mensen elkaar willen overtuigen is een slechte zaak. De samenleving is een ramp momenteel.

  De komende winter is spannend, gelukkig komen we daarvoor op deze site daarin staan we wel hetzelfde, laten we de rest maar even links liggen.

Albert · 14 december 2021 op 11:10

Dank je Hajo. Goed om te lezen dat ook jij door de leugens heenprikt. Totale waanzin, vooral in Oostenrijk. Ben ook echt benieuwd hoe ze al die mensen elke dag bij de liften gaan controleren op hun QR-code. De rijen (en de bijkomende frustratie) zullen immens zijn 😐

Wouter · 14 december 2021 op 11:24

Dit weerbericht zou eigenlijk op het 8 uur journaal moeten komen . Tel a vision .

Winterliefhebber · 14 december 2021 op 11:25

Dag Hajo,

Met veel plezier lees ik altijd jouw winterweerberichten, zeker nu het spannend wordt richting de kerstdagen. Dat is volgens mij ook je bestaansrecht. Je politieke ongenoegen uiten en het opdringen van jouw mening/”visie” is daarentegen volgens mij beter geschikt elders.

  Hajo · 14 december 2021 op 11:51

  Is mijn ethische plicht mijn platform te gebruiken om de gepleegde misdaden zichtbaar te maken. Ik zou geen knip voor de neus waard zijn als ik het niet deed. En dan nog doe ik het zeer met mate en met een vleugje humor. Zou ik echt losgaan…. was je hier binnen één dag weg en bleef je vermoedelijk hangen in je “Wir haben es nicht gewusst”.

   Wouter · 14 december 2021 op 14:22

   Zo is het Hajo, niets is meer los te zien. Het hele corona schandaal is zo alles omvattend dat je geen struisvogelpolitiek meer kan bedrijven . Boven het zand is covid onder het zand geen zuurstof .
   O ja en veel sneeuw in limburg graag volgende week .

   Michael · 14 december 2021 op 14:54

   Goedemiddag Hajo, ik ben zelf weer amateur, en ben groot fan van jou, jij ziet al vaak winterse periodes aanbreken voordat de rest het in de gaten heeft. En dank voor je mooie stukje over de corona waanzin, zoveel mogelijk mensen wakker maken. Super ga zo door. Gr Michael

   Jelle · 14 december 2021 op 20:53

   Ik sluit me aan bij winterliefhebber. Tuurlijk je staat bekend om je mooie meningen. Dat is ook fijn om te lezen. Maar de laatste berichten gaan meer over andere zaken en zijn wel erg bitter. In plaats van bitterkoud. Probeer het nog wel te doen met je humor maar let op de zaken waren het hier om hoort te gaan. Waar ik in verleden. En andere voor gedoneerd hebben.

  Piet · 14 december 2021 op 21:13

  Hajo,
  Volg al jaren jouw weerberichten. Het schrijven van zo’n WEERbericht doe je best aardig moet ik zeggen. Dat jij nu deze Corona-onzin uitkraamt zonder ook maar ergens een wetenschappelijke onderbouwing te noemen dan wel naar refereren, zorgt ervoor dat ik mijn weerbericht voortaan ergens anders op zoek. Hoe zeggen dat okalweer? Iets met schoenmaker blijf bij je leest?

   BB-King · 14 december 2021 op 22:44

   Tot nooit meer ziens!
   Ik vind het werkelijk verademend om kritische geluiden te horen, want wat er momenteel gaande is wereldwijd net de QR-maatschappij en blijvende vrijheidsbeperkende maatregelen is ronduit schandalig. Maar sommige worden wat later wakker. En idd de berichten hier van Hajo zn zelfs met een vleugje humor en een lach. Hajo mag elke mening geven die hij wil. En stoor je je er aan, dan smeer je hem lekker. Net zoals ik hooguit nog 1x per maand het NOS staatpropaganda-journaal kijk. Aanrader.

Stefan Kaptein · 14 december 2021 op 11:48

Lees ik nu dat mijn favoriete hobby sneeuwscheppen dodelijk is, WTF. Ik heb zelfs een kentekenplaat op mijn caravan gekregen waarop staat “de Schepper” want zo wordt ik genoemd op de camping. Niet omdat ik Hem ben, maar omdat sneeuw scheppen het mooiste is wat er is. Geef mij meters sneeuw en ik vermaak mij de hele dag. Ik heb mij de afgelopen twee weken ook zitten verbijten hier op zee met al die mooie sneeuw beelden. Wijle mijn vader reed vroeger op een strooiwagen, en als kind was ik zo blij als ik ’s nachts wakker werd van zo’n oude rinkel telefoon naast mijn vaders bed waarop hij werd gebeld door de politie dat hij moest gaan strooien en schuiven. Dan mocht ik mee als ik wakker was, ik denk dat ik daar het schep virus heb opgelopen. Waar zijn de tijden gebleven dat je als kind met een Lego steentje de ijsbloemen van het enkel glas moest schrapen om naar buiten te kunnen kijken, en dan een dik pak sneeuw zien liggen. De trein naar Zandvoort die bij ons voorbij reed en het ijs van de bovenleiding schraapte en een luid knetterend geluid veroorzaakt en een fel blauw licht dat mijn hele slaapkamer verlichtte.
Ik merk het al, het wordt weer tijd voor ouderwetse winters, ik kan niet wachten om ook mijn schep in Nederland ter hand te nemen, hij staat er klaar voor…….en ik ook.

  Hajo · 14 december 2021 op 11:52

  Ha mooi dat je reageert. Hoopte het al.

   Jacques · 14 december 2021 op 22:21

   Hajo,
   Will je alsjeblieft alleen schrijven over waar je echt goed in bent, het weer analyseren en conclusies trekken.
   En stoppen met die flauwe kul over virussen. Daar zou je boven moeten staan.
   Ik lees altijd met veel interesse jou weeranalyses
   Maar ze worden meer en meer verstoord door virus waar- en onwaarheden. Niet leuk meer om te lezen.
   Ik stop er mee als je hiermee doorgaat. Zonde.
   Ik hoop dat je tot inkeer komt. Je krijgt er eerder minder dan meer lezers door

  Maarten · 14 december 2021 op 15:05

  Wat een mooie reactie ‘Schepper’!

Klaas · 14 december 2021 op 12:00

Hoi Hajo,
Ik ben je ooit gaan volgen voor je goede weerberichten. Leuke beschrijvingen etc.
Iedereen zijn eigen mening, prima. Ik vind je weerberichten steeds meer naar de achtergrond verdwijnen door jouw mening over Corona aanpak en klimaat.
Wellicht moet je naast het weerbericht een andere pagina beginnen over de andere onderwerpen.
Als het weer slechts een onderdeel blijft van je weerbericht haak ik binnenkort af.

Groet.

  Hajo · 14 december 2021 op 12:07

  Zo lang de dictatuur en de censuur aanhoudt zal ik me hier roeren. Ik zou een walgelijk mannetje zijn als ik het niet deed. Zien wat je ziet, maar zwijgen. Hoeveel bezoekers zou ik bereiken op een andere pagina? Na 1 maand 20 per dag? En dan nog eigen parochie ook. Mensen die ik niet meer de ogen hoef te openen dus. Hier 5000 per dag in belangrijke mate ook buiten de eigen parochie. En dan zou ik daar waar ik misschien 100 of 500 mensen die ogen kon openen zwjjgen? Hoe moet ik dat aan mijn kinderen of kleinkinderen uitleggen? Wel probeer ik het zodanig met mate te doen dat zo veel mensen nog aan boord blijven. Stel ik heb 25% mensen die het ook mbt covid aardig met me eens zijn. 50% die potentieel nog wat schuiven qua mening (vooral nu het boosteren eraan komt) en 25% die het niet willen horen. Dan verlies ik misschien 12,5% aan bezoekers maar trek ik misschien 12,5% een aardig stuk richting burgerlijk verzet en het afhaken bij partijen die onze steun niet meer verdienen. Wat raad jij mij dan aan te doen gegeven dat ik er niet van hoef te leven?

   Erik · 14 december 2021 op 12:22

   Jammer Hajo, dat het deze kant op gaat met je site. Ik mis echt de inhoud van jaren geleden. Deze troep hoort niet thuis op wintersportweer.nl maar ja het is jou site. Ik ga wel naar wetteronline.nl

    Hajo · 14 december 2021 op 12:43

    OK doei! En je moet je kapot schamen dit troep te noemen. Je schaart je daarmee aan de kant van de fascisten die aan de macht zijn. Ik heb uitgebreid op fascisme gestudeerd en weet het te herkennen. De moderne vorm heeft liberal fascism of friendly fascism. Ronald Reagan zei het al zo mooi:

    En het betreft heus niet enkel covid… maar ook klimaat en dit soort waanzin…


    We moeten hier zsm vanaf. In Amerika is het in november 2022 gelukkig over en sluiten. Dan moet Europa nog bevrijd worden.

   Maarten · 14 december 2021 op 15:10

   Het mooie vind ik Hajo, dat je eerder schreef ingeënt te zijn. Dat maakt je bericht hierboven, en de teksten in de reacties hoogstaand.
   De keuze is aan het individu, niet aan de Staat.
   (Reagerend uit een land waar de officiële cijfers qua inentingen rond de 25% ligt, maar waarvan ik weet dat daarvan zeker de helft alleen op papier bestaat. Vele planten die de artsenpraktijk sieren hebben van de prikkende arts een injectie mogen ontvangen…)

   BB-King · 14 december 2021 op 22:49

   Exact. Ik voel het ook als m’n innerlijke plicht om mensen de ogen te openen. Alleen sommige zitten zo vastgeroest in het narratief van de media en regering. Maar ik heb altijd geleerd; eerlijkheid duurt het langst. Dit allemaal zal wel meant to be zijn, om er uiteindelijk als gehele maatschappij beter uit te komen. Maw: dat men eindelijk in gaat zien dat alles draait om cijfers en om macht (klimaat, Corona, stikstof, EU, VN, Gates, WHO, etc)

Jeroen de Turck · 14 december 2021 op 13:18

Hoi Hajo,

Ik volg deze weersite al enkele jaren tot veel genoegen!
Werk zelf in de auto branche en ik kan me mede door jou uitgebreide voorspellingen beter voorbereiden op het weer lange termijn, bedankt daarvoor!

En wat betreft je Corona mening, ik ben het de volle 100% met je eens. Ben blij dat het andere geluid er nog is en laat dit niet verstompen.

Het is jammer dat de hele samenleving hierdoor in een tweespalt raakt, door toedoen van de overheid.

Komen je video’s met weerberichten ook nog een keer terug?

Hajo · 14 december 2021 op 13:29

Ha Jeroen, idd droevig die tweespalt…. je ziet het ook hier gebeuren. Daarom stel ik voor: zeg niet dat je het 100% met me eens bent, maar zeg iets als grotendeels of in veel opzichten… dan slaan we een brug. Als iedereen 100% in kamp A of B voorsorteert is de splijting van de bevolking geslaagd. Vooral erkennen dat je inzichten ook blijven verschuiven… al naar gelang je laatste info. Ik bedoel het niet flauw hoor. Super als ik een volger heb. En ja ik zeg ook geen domme dingen. Dus doe toch maar 100% haha. Nee echt… we moeten gewoon allemaal met elkaar in gesprek blijven. En als een flinke minderheid moord en brand schreeuwt…. is er heus wel wat aan de hand. Waar rook is is vuur. Dus laat alle Hugo de Jonge-aanbidders bij zichzelf minimaal op zoek gaan naar de 10 of 20% waar ze zien dat dingen fout gaan en waar hun tegenpartij gelijk heeft. Dan is er veel gewonnen. Het boosteren gaat al zorgen voor een verschuiving. Het is te vrezen dat ook dit in extreme posities gaat…. sommigen kappen ermee en worden ook wappie… anderen blijven het fascistische regime trouw. Mooi zou zijn al die middenposiies. En zien dat op dit moment niet de FvD een extremistische partij is maar de VVD. FvD staat mooi recht in het midden van de waarheid en onze grondrechten. Omtzigt doet het slimmer en diplomatieker. Hij heeft mijn stem.

JH Vis · 14 december 2021 op 14:21

Sorry, ik haak nu ook definitief af. Door alle non-weerberichten kan ik de essentie niet meer volgen.
Ik raak teveel afgeleid; na een bezoek aan deze site blijft de laatste tijd een gevoel van frustratie hangen.

Hajo, bedankt voor alle goede berichtgevingen in het verleden! Succes verder!!!

  Hajo · 14 december 2021 op 14:41

  Bedankt! Het succes is er al. Maar je goede wensen nemen we mee.

Michel · 14 december 2021 op 15:14

Hoi Hajo,
Ik blijf deze site volgen ( samen met de site van je collega’s) omdat ik je averechtste kijk op de dingen intrigerend vind. Zowel op het weer als op het klimaat als op tal van andere onderwerpen. Dat houd mijn geest scherp.
Ik ben het lang niet altijd eens met je maar dat hoeft ook niet! Bijvoorbeeld je gezond leven fanatisme, maar dan wel problemen hebben met een boosterprik ( of is het de politieke dwang die je hierin tegenstaat? ) die je afweer meer dan 25 maal sterker maakt dan de 2e. Natuurlijk zijn de vaccinaties voor heel veel mensen niet nodig omdat zij voldoende afweer hebben tegen het specifieke virus. Maar de hele samenleving heeft er wel profijt van. Het werkt hetzelfde als het rijksvaccinatie programma waar laatst de meningococ aan toe is gevoegd om ongeveer 10 levens per jaar te ‘redden’ worden jaarlijks iets minder dan 200.000 kinderen gevaccineerd.
Bij covid is ook zo’n soort van solidariteit nodig om de de absurde lockdowns te stoppen.

Groet Michel ( de rokende paraglider )

  Hajo · 14 december 2021 op 15:20

  Ha leuke open minded reactie. Met de lockdowns kunnen we op elk gewenst moment stoppen omdat ze niets bijdragen. En als je 100% vaccineert schiet covid er met een variant omheen…. we moeten echt toe naar het model van griep: risicogroepen een seizoensprik geven…. maar je mag je wel afvragen…. wie dan die vele dikke oudere mensen zijn die nu geen vaccin nemen? Want je zult het me toch met me eens zijn dat het geen enkele zin heeft kinderen te vaccineren en dat we zouden moeten kijken waar die 20% risicogroep zit die zich niet vaccineert. Dat vind ik echt kwalijk! En dat zou je allemaal met gerichte eerlijke campagnes kunnen bereiken. Specifiek gericht op allochtonen of wie ook. En dan zouden mensen ook mee willen in de solidariteit. Maar op basis van aperte censuur en aanhoudende leugens kun je geen solidariteit verwachten. Wat ik al zeg: al had ik scheurbuik zou ik van HdJ nog geen vitamine C aannemen.

Bas · 14 december 2021 op 15:29

Hoi Hajo, dank voor je bericht. Ik ben het goeddeels met je eens en kom nog met veel plezier op jouw website.

  Hajo · 14 december 2021 op 15:37

  Ha je hebt goed opgelet. Zie hierboven reactie op Jeroen. Goeddeels is prachtig. Mooie taal dat Nederlands. 😉

Gaaby · 14 december 2021 op 19:51

Hajo, ik lees graag je weerberichten , maar ik walg van je opinie betreffende de pandemie, hou je bij je weerberichten .

Hajo · 14 december 2021 op 20:00

Hey, Gaaby… ik walg er ook van. En doe het dus met mate om niet kotsend over mijn toetsenbord te hangen. Natuurlijk ben ik niet blind voor signalen en kan ik het ook weer wat minderen als ik weer even wat meer heb gedaan. Hoop vooral de de politiek zodanig verandert dat ik kan minderen. Heerlijk lijkt me dat. Zie er naar uit. Maar “wir haben es nicht gewusst” doen we hier niet. Maar nogmaals: laten we hopen dat er vorst komt en dat we daar veel afleiding in hebben voor een vredige kerst samen.

Tjeerd · 14 december 2021 op 20:16

Mooi en duidelijk bericht Hajo. Je zet de punten op de juiste i.
Net weer gekeken naar de persconferentie, niet omdat ik nieuwsgierig was ,want alles was toch al uitgelekt, maar hoe het gebracht werd. Droevig om te zien hoe Hugo en Mark dit brengen, tenenkrommend. Een stel schapen van de RIVM en OMT.Totaal geen visie, alleen korte termijn denkend. Ben ik dan de enige die dit zo ziet?
En by the way…Omtzigt heeft ook mijn stem! Al heel lang.

  wouter · 14 december 2021 op 22:15

  @ Tjeerd , Er zijn er gelukkig steeds meer die dit ook zien , ik denk dat het muntje de goede kant gaat opvallen .
  Nu maar hopen op twee weken natuurijs , als je zag hoeveel plezier en verbroedering dat bracht begin van dit jaar , dat was een echt lichtpuntje .

  Henk de V. · 14 december 2021 op 23:43

  Stel je verkiesbaar Tjeerd. Dan mag jij daar staan. Succes!

Ries · 14 december 2021 op 20:58

Oostenrijk ons favoriete vakantiebestemming in de winter, maar ook in de zomer. Zojuist besloten dat we wel een jaar overslaan. En misschien komen we er wel nooit weer. Hopen op een mooie winter in ons eigen klotenland.

Aart · 14 december 2021 op 23:07

https://www.youtube.com/watch?v=Ypu9poC4SYg
Arno Wellens: Totale controle 2 (interview ondersteund met officiële kabinetsdocumenten) hoe de EU ‘werkt’. De verbazing bij mij was groot. Wist al wat het doel was van die cojona, maar dat er al zo lang aan wordt gewerkt…..

Het doel is de QR-code, vaxxinatiepaspoort of hoe je het ook wil noemen. PUNT. Rutte is er al jaren mee bezig en liegt er in de 2e slaapkamer flink op los.
Wakker worden mensen, wakker worden. We worden in het pak genaaid en niet zo’n beetje ook 🙁 .

Robert · 14 december 2021 op 23:33

Hoi Hajo, ook vele weerberichten van je gelezen en gevolgd de afgelopen jaren. En met veel plezier en interesse.
Zoals anderen hierboven ook aangegeven leid je mening over corona erg af van je weerbericht. Ik vind dat een ieder recht heeft op zijn of haar eigen mening maar dat het nooit de bedoeling kan zijn om die aan een ander op te dringen. Ik waardeer je voor je meer dan uitstekende weersverwachtingen en bijbehorende uitleg, echter daar kom ik hier ook voor op deze site!

Met vriendelijke groeten,

Robert Brouwer

hopjes · 15 december 2021 op 09:49

Hajo,
Ga alsjeblieft door zoals je nu doet, dat is namelijk de reden dat ik je volg.

De ruwe weersvoorspellingen, je kijk op energie en uiteraard een verademende kritische noot t.o.v. het krankzinnige covid19 beleid… Ben het niet altijd met je eens, maar met regelmaat krijg ik daardoor wel die verdieping!

thx

Gesloten voor reacties.