zeeuwsvlaanderen

Stephan Neve (vanwaar die naam?) post deze foto uit Zeeuws Vlaanderen op Twitter. Het sneeuwt nu op verschillende plaatsen en dat gaat de komende uren toenemen. Vooral in het oosten van het land. We hebben nu 188 reacties op dit vorige bericht en nu kunnen we hier verder. We hebben 3 jaar moeten wachten op het moment dat we weer eens een vorstperiode gaan beleven.

pluim1210-12

In het Amerikaanse model houdt de vorst nu aan van 16 tot en met 23 januari. Maar als je goed kijkt zie je dat de vorst doorgaat. Een paar graadjes dooi overdag is niets. Als het ’s nachts maar blijft vriezen.Schermafdruk 2017-01-12 22.49.56

In het Europese model nu een toch wel flinke opwarming op 21 januari. Daarna evengoed de meeste kans op een serie dagen met nachtvorst. Het ijs blijft dan wel liggen. We gaan eens kijken wat die opwarming veroorzaakt in het model.

Meer volgt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

139 reacties

Gesloten voor reacties.