Op 11 september meldde ik al dat we zouden gaan voor een warmtegolf met enkele dagen 25°C op rij. Het gaat erop of eronder worden. Voor Nederland eerder net iets eronder. In België moet het kunnen lukken. Zie hierboven de avontuurlijke berekening van het Amerikaanse model voor komende vrijdag. Wat doet het Europese model?

25graden

Vandaag!

25graden2

Morgen. Het bekken van Parijs op kop!

25graden3 

En vrijdag net iets minder optimistisch dan het Amerikaanse model.

actueel1709

En dit is waar we ruim voor de middag al staan in Nederland. Ach dan gaan we die 25°C echt wel aantippen hoor. Tenminste in Zuid-Limburg.

sneeuwfinland

 

Erg interessant precies volgende week is de mogelijke sneeuwstorm in Finland. Met Noorwegen met een arctische aanvoer die nacht al in matige vorst! De zuidkant van de Alpen blijft drama natuurlijk. Wat een zomer! Ach misschien de prijs die ze betalen voor hun afgelopen superwinter. Je ziet op deze kaart ook mooi het spel tussen het Russische hoog en een groot sterk hoog op de oceaan. Dat laatste krijgt vanaf het weekeinde steeds meer invloed en de overgang gaat gepaard met lichte regen in de Lage Landen op zaterdag.

PHILIPPINES-VOLCANO

En terwijl wij allemaal naar IJsland staren dreigt op de Filippijnen de vulkaan Mayon uit te barsten. 50.000 mensen zijn al op de vlucht geslagen. Lees erover op Wetteronline.de.

PS Mijn excuses voor de afgelopen dagen met berichten heel laat op de dag. Ik neem me voor nu weer – hoe druk ik ook ben met de wintervoorbereiding – om gewoon elke ochtend een waardevol bericht neer te zetten. Niet zelden zullen dat korte berichten zijn! 😉

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Gesloten voor reacties.