Mijn auto is weer mooi schoon! Flinke regen gisteren. Het ging over in natte sneeuw en vannacht moet het ook even hebben gesneeuwd op 750m. Het Markbachjoch achter de Renault Kadjar verraadt dat de sneeuwgrens op 1300m heeft gelegen. Ik ga zo een sneeuwschoenwandeling maken voor de afwisseling. Gisterochtend nog heerlijk gelanglaufd op een dun laagje smeltsneeuw in de felle zon. Gistermiddag begon het te waaien en dat is niet voor de laatst.

De eerste stom is al achter de rug. Zie hierr op wetteronline voor foto’s van schade in Duitsland. De wind is nu weer aan het ruimen naar zuidwest en verder. Het kwik loopt weer op. Donderdag treft dan het front tegen de Franse Alpen en gaat het tot vrijdagavond langs de Alpen banjeren. Overal kan tot 10cm sneeuw vallen bij een naar 1000m dalende sneeuwgrens. Voor sneeuw in de dalen moeten we nog tot na het weekeinde wachten.

Val Gardena – zuidkant

Hier zie je het front aan de zuidkant langstrekken. Toch ook meer naar de oostkant toe nu.

Franse Alpen

De Franse Alpen zijn het meest raak.

Oostenrijk noordkant

De noordkant is vooral volgende week aan de beurt.

10 maart hebben we een Laagland storm in het vizier.

In beide modellen. Maar dan net iets anders.

En dan zwelt het verder aan en komt de sneeuw. Wat eengeweld in de berekening van het Europese model.

Het Amerikaanse model doet ook mee. Hoe het precies gaat uitpakken weten we nog niet maar spectaculair lijkt het wel te gaan worden.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

1 reactie

Gesloten voor reacties.