Vorig jaar 15 november viel er een bak sneeuw in de zuidalpen en langs de hoofdkam. Zie deze fotoserie. Vorig jaar. Ons aardbolletje één rondje minder om de zon. Nog geen virus te bekennen. Behalve in de Event 201 oefening van Bill Gates. Gisteravond had ik zo’n momentje dat je even nadenkt over de wereld, jouw wereld, jouw dilemma’s, jouw plezier en jouw verdriet exact een jaar geleden. Echt bijna hallucinant als je bedenkt dat we nu allemaal aan de burka zijn.

Persoonlijk stel ik vast dat ik dankzij covid grote stappen heb gezet naar een nieuw post-scheiding leven. Er is eindeloos veel werk voor een handige klusser en het is zo leuk om te doen.

Voortaan ben ik de tussenseizoenen gewoon in Nederland. Heb een mooie plek gevonden aan het Uitgeestermeer. Om de hoek bij mijn dochter die ook klusgenen heeft. En ben ik enkel de hoogseizoenen in Oostenrijk.

Komende winter dus in Hinterglemm. Bij mijn oude skileraarmaat Reini Woisi. Mountainbikekampioen en Skilehrerausbildner voor het Salzburgerland. Hij richt net een nieuwe skischool op en is ervan overtuigd dat het ondanks covid een mooi seizoen gaat worden. De voorste kamer van zijn pension Penhab is net omgebouwd tot skischoolbureau. Mountainbiken en skiën. Aus Leidenschaft. En ik breng dan ook nog een vleugje vliegen mee in dit bijzondere verhaal.

Nu dan wachten op sneeuw. Vrijdag komt er wat. En met de afkoelig daarna kunnen de toppen wel even wit blijven … maar Amerika is het nog lang niet….

https://twitter.com/SarahKBOI/status/1328161434518183942?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1328161434518183942%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Felectroverse.net%2Frecord-early-3-25-feet-of-snow-at-bogus-basin%2F

https://twitter.com/SarahKBOI/status/1328164312439873537

 

Tja. Daar wel. Recordsneeuw.

Het kan niet overal feest zijn. Nog steeds dat enorme gebied in Rusland waar het allang wit had moeten zijn. Maar …

Het gaat in Rusland nu echt wel goed vriezen. Over een paar dagen al.

Een paar dagen later is het dan ook wit geworden. Echt een nieuwe situatie dan. Een groot besneeuwd continent creëert nieuwe rondes nieuwe kansen.

En wat zien we daar nu weer aan het einde? Een ijsdag in de Lage Landen… vers van de pers. Snel op de weerkaart kijken …

Ja hoor… een prachtige situatie op de kaarten. Met transportkou en ook al mooie sneeuw in Oost-Europa. Mooie steun in het ensemble ook. Daar spotten we ook de kans op natte sneeuw in de nacht op vrijdag. Daarna weer mooi droog en die aanloop naar …


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.