Vorig jaar 15 november viel er een bak sneeuw in de zuidalpen en langs de hoofdkam. Zie deze fotoserie. Vorig jaar. Ons aardbolletje één rondje minder om de zon. Nog geen virus te bekennen. Behalve in de Event 201 oefening van Bill Gates. Gisteravond had ik zo’n momentje dat je even nadenkt over de wereld, jouw wereld, jouw dilemma’s, jouw plezier en jouw verdriet exact een jaar geleden. Echt bijna hallucinant als je bedenkt dat we nu allemaal aan de burka zijn.

Persoonlijk stel ik vast dat ik dankzij covid grote stappen heb gezet naar een nieuw post-scheiding leven. Er is eindeloos veel werk voor een handige klusser en het is zo leuk om te doen.

Voortaan ben ik de tussenseizoenen gewoon in Nederland. Heb een mooie plek gevonden aan het Uitgeestermeer. Om de hoek bij mijn dochter die ook klusgenen heeft. En ben ik enkel de hoogseizoenen in Oostenrijk.

Komende winter dus in Hinterglemm. Bij mijn oude skileraarmaat Reini Woisi. Mountainbikekampioen en Skilehrerausbildner voor het Salzburgerland. Hij richt net een nieuwe skischool op en is ervan overtuigd dat het ondanks covid een mooi seizoen gaat worden. De voorste kamer van zijn pension Penhab is net omgebouwd tot skischoolbureau. Mountainbiken en skiën. Aus Leidenschaft. En ik breng dan ook nog een vleugje vliegen mee in dit bijzondere verhaal.

Nu dan wachten op sneeuw. Vrijdag komt er wat. En met de afkoelig daarna kunnen de toppen wel even wit blijven … maar Amerika is het nog lang niet….

https://twitter.com/SarahKBOI/status/1328161434518183942?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1328161434518183942%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Felectroverse.net%2Frecord-early-3-25-feet-of-snow-at-bogus-basin%2F

https://twitter.com/SarahKBOI/status/1328164312439873537

 

Tja. Daar wel. Recordsneeuw.

Het kan niet overal feest zijn. Nog steeds dat enorme gebied in Rusland waar het allang wit had moeten zijn. Maar …

Het gaat in Rusland nu echt wel goed vriezen. Over een paar dagen al.

Een paar dagen later is het dan ook wit geworden. Echt een nieuwe situatie dan. Een groot besneeuwd continent creëert nieuwe rondes nieuwe kansen.

En wat zien we daar nu weer aan het einde? Een ijsdag in de Lage Landen… vers van de pers. Snel op de weerkaart kijken …

Ja hoor… een prachtige situatie op de kaarten. Met transportkou en ook al mooie sneeuw in Oost-Europa. Mooie steun in het ensemble ook. Daar spotten we ook de kans op natte sneeuw in de nacht op vrijdag. Daarna weer mooi droog en die aanloop naar …


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.