Hierboven een blij drietal. Links op de foto Dirk-Jan die net als surprise voor Sinterklaas een “Ik ben fan van WSWM.nl” T-shirt had gekregen. In het midden die gekke weerman. En rechts Jeroen. Hele verschillende kerels maar wel broers. Allebei gek van skiën en al jong begonnen. Zelfs met de hevige sneeuwval hoefde je nooit op ze te wachten. Wat sowieso geen issue is want op een meet & greet van WSWM doen we gezellig met de grootste gemene deler of desnoods maken we twee groepjes.

De sinterklaassurprise ging mee op reis

“Wij zijn pure Oostenrijkgangers”, zegt Dirk-Jan. “Toch sloeg Hajo’s oproep naar de opening van Les Menuires te komen bij ons aan. We wilden dan toch wel eens in de Franse Alpen skiën. Nou dat hebben we geweten. Complete white-out. En toch was het super gezellig in Hillary Hotel en op de piste met Hajo en soms ook met het lokale duo Rob en Monica daar. Wij zijn hele goede skiërs, maar als je met Hajo skiet prikkelt dat dan wel weer om extra je best te doen. De tips die hij geeft zijn echt interessant. Jammer dat er niet meer deelnemers waren maar ja met deze weersvoorspelling kon het amper anders. Zou leuk zijn nog een keer te doen maar dan met een stuk of 10.”

Voor de meet & greet lag er amper sneeuw. Het weekeinde van de 24 uur van Les Menuires zelf was voorspeld als de white-out die het werd. En dat maakte het moeilijk om de 10 vol te maken. Dat het niet minder gezellig was mag uit bovenstaande video van Rob blijken! Herkansingen genoeg want eerst hebben we Rudolfshütte Meet & Greet met kerst. Daarvoor moet ik een groothoeklens of mijn GoPro gebruiken want ik verwacht iets van 40 volwassenen en kinderen via hier. En dan hebben we Innsbruck waartoe je je hier kunt aanmelden. De data daarvan zijn 8 t/m 11 februari met een optie om iets eerder te komen en een optie om wat later te gaan. Hier hebben al 5 personen voor geboekt. En dan komen nog Val Gardena en Obertauern en Loser / Die Tauplitz.

Graag in de reacties of dit iets voor jou zou kunnen zijn, want anders of nog leuker kan…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.