Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Wat gaan we in de Alpendalen merken van de storm?

check ook eens

41 Reacties

 1. Frans v schreef:

  De Duitse naam Sabine komt natuurlijk van meteo Berlin die al jarenlang namen geeft aan het en lage drukgebieden http://www.met.fu-berlin.de/de/wetter/bodenanalyse/
  KNMI wilde ook zoiets en doet nu dit:
  https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/naamgeving-van-stormen

 2. Maurice schreef:

  Ben wel benieuwd naar het Sauerland! Willen volgende week maar met regen gaan we niet.

 3. Snowdreamer schreef:

  Ciara was een bitch.

 4. Hjs schreef:

  Schade viel mee hier gister, konden wel bijna de deur niet uit, tot groot verdriet van de hond. Westen van het land, in de open weilanden.

  Record warme winter is nog altijd mogelijk. Dan moet feppe op 7.5 graden gaan uitkomen, staan nu op 7.2 met de verwachting daar in de buurt.

  https://www.buienradar.nl/weer/amstelveen/nl/2759798/14daagse

 5. joke,riederalp schreef:

  We beginnen hier met een slechte start! Eerst regen en u natte sneeuw, hopelijk gaat het snel veranderen, want hier zit ik echt niet op te wachten! Nu plus 1 en wind.

 6. Robin schreef:

  Mijn dochter vertrekt vanavond met school naar het Zwitserse Melchsee-Frutt (had ik nog nooit van gehoord) en het lijkt er op dat ze drie hele winterse skidagen gaan treffen. Nu veel wind en sneeuwval, later nog altijd winderig en sneeuwval èn koud. En donderdag (vertrekken ze ‘s-avonds weer) wat zon, eindigend met sneeuwval.
  Vanwege hun bus, die vanavond rond zevenen vertrekt, hoeft er van mij bij hoge uitzondering vanavond geen sneeuw te vallen 😉
  Laat dat maar vannacht komen (en please, please, please) morgenochtend nog wit of te zien zijn.
  Hopelijk dat de krokusweek de lente het stokje van de herfst nog niet overneemt, maar dat er nog iets aan winter tussendoor piept!

 7. lex schreef:

  Kwam dit artikel tegen ,,Misschien dat dit het een of ander verklaard richting de toekomst ?
  https://www.vn.nl/warmteregelaar-aarde-zwakt-af/

  Want aan elke opwarming komt uiteraard ook een EINDE //

  • Remko schreef:

   Wat een bijster interessant verhaal. Nog iets. Bron van mij op Texel vertelde dat gisteren een windvlaag van 160 km is gemeten in Oudeschild. Schade daar valt reuze mee. Men heeft ervaring en snoert alles vast wat los zit. Alleen wat bomen zijn gevallen. Dank voor de info beste Jan.

  • Hjs schreef:

   Ook gezien, nog heel slecht begrepen proces, en meer iets wat lokale effecten zou kunnen brengen dan globale.
   Met praat nu over en westelijke winden in de winter en meer oostelijk in de zomer. Winters dus nat en zacht en zomers droger en warm.

   • Skiwi schreef:

    Meer richting een Mediterraan klimaat dus. De overgrote meerderheid van de bevolking zal dit wel verkiezen boven eender welke ander scenario.

    Voor ons winterliefhebbers daarentegen…

    Alhoewel ik dit scenario eigenlijk ook verkies boven het omgekeerde (nattere, koelere zomers en koudere, drogere winters).

 8. brummelbrum schreef:

  Ik zat vannochtend in de gondel van de zuggspitze op ongeveer 2500 meter …….. jeetje wat ging die bak tekeer.
  Gelijk onderhoud maar even uitgesteld.

 9. deepblue schreef:

  Storm was verschrikkelijk hier gisteren. Mijn gieter werd geheel omver geblazen. Kliko’s ook bijna.

 10. sanco schreef:

  Gisteravond rond 9 de zwaarste windstoten gehad in het vlakke noordoosten, tegen de wadden.
  Ging aardig te keer, maar op een aantal wat oudere bomen na, valt de schade, voorzover ik het in de direkte omgeving kan zien, gelukkig erg mee.
  Terug van een bijzonder weekje skieen in SFL qua weer. Na een mooie start op zaterdagmiddag een verregende zondag en maandag, tot op grote hoogte. Nooit eerder 2 dagen aaneen gesloten regen meegemaakt tijdens mijn jaarlijkse Wintersportweek op 1400m in Oostenrijk en 1800 / 2000m in Frankrijk. Maar goed, eens moest de eerste keer zijn. Daarna wind wind en verse sneeuw, maar dinsdag in de loop van de dag wel weer wat kunnen doen. Er waren gelukkig liften open, hoewel je dan merkt dat zo’n beperkte opening dan meteen zware druk legt op de dalgondels en dalafdalingen. Maar beter iets dan niets toch? Donderdag en vrijdag weer mooi weer en vrij redelijke tot goede piste omstandigheden.
  Terugreis zaterdagmorgen via de Fernpas, waren we nog mooi voor de drukte uit, tot in Duitsland een vlotte thuisreis, helaas daarna flink wat files, tot voorbij Ulm. Daarna weer voorspoedig kunnen doortuffen en mooi op tijd thuis. Nu weer een jaar wachten. Verwacht er hier niet veel meer van. Anderzijds zou een drogere periode gevolgd door nog een paar flinke nachtvorsten niet zo slecht zijn voor de grond en de natuur. We gaan het zien. Voor allen die nog op pad gaan komende weken: fijne vakantie en sneeuw gewenst…..

 11. Franklyn schreef:

  Gelukkig gaat na de regen van vandaag ( Oostenrijkse Noordkant 1400 m svg ) de temp weer naar wat naar beneden waardoor de sneeuwgrens daalt naar 600-800m vannacht en morgen voor noordkant Oostenrijk. De westalpen ( Fr en Zwi ) krijgen het de aankomende dagen weer zwaarder met een sneeuwgrens van zo’n 1500/1600 meter waaronder dus ook regelmatig regen.

  De 1e krokusgangers komen dit weekend in Oostenrijk in ieder geval aan in een licht witte wereld ( 1000m ) maar moeten vervolgens wel daarna weer door de zure appel ( lees regen en hoge temp door fohn 15 graden op 1000m !! ) op zondag en maandag mogelijk tot 2000m Westalpen en Noordkant Oostenrijk zo’n 1300 m ! waarna als het meezit de temp weer gaat dalen op dinsdag 18/2 waardoor de neerslag vanaf zo’n 1000 m weer in de vorm van sneeuw zal zijn voor de Noordkant. De vervelende WC zorgt telkens weer voor te hoge temp waardoor de pistes westalpen het zwaar hebben onder de 2000 m en voor Oostenrijk zal dit zo’n 1500 m vaak het geval zijn. Hoe verder naar het Oosten hoe beter qua temperatuur in de Alpen. Het is te hopen voor de 2e week krokus ( 22 t/m 29 feb ) dat de temperaturen dan niet te hoog oplopen want het fragiele sneeuwdek onder de 1500 m in Oostenrijk piept en kraak op dit moment. Gelukkig is dit nog ver weg maar belangrijk voor goede skicondities op de pistes zal een niet te hoge temp moeten zijn. Het liefst met nachtvorst zodat de sneeuwkanonnen aan kunnen om de lagere pistes van een vers laagje sneeuw te kunnen voorzien.

 12. Hajo schreef:

  SkiWelt weer grotendeels dicht vandaag!!

 13. Koninks schreef:

  Volgens mij voorspellen ze voor 1 ste krokus week op zaterdag zondag en maandag geen neerslag? Of zie ik die verkeerd? Noordkant/saalbach.

  • Jorne schreef:

   Dat is nog niet zo zeker Koninks, rond de 17e zou er weer wat kunnen vallen bij een dalende sneeuwgrens. Maar de hoge druk licht dichtbij dus het kan nog veel meer worden of droog blijven. Wil je graag 3 dagen zon?

 14. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs12h is gewoon wederom kansloos voor enig winterweer in de ll .Ik Ga ook de handdoek gooien na zo een slechte run .

 15. Koninks schreef:

  Doe maar een weekje zon. 1 dagje sneeuw mag ha.

 16. Wouter schreef:

  Net onweer en hagel hier in Purmerend !

 17. Tjeerd schreef:

  @Hajo,
  Zit er volgende week nog een vliegdag bij voor wat betreft het weer?

 18. Frans v schreef:

  Nieuwe ec zegt volgende week zondag weer storm in de lage landen.

 19. [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581370134.jpeg[/IMG]
  Bron: wettering.at via facebook

 20. Jorne schreef:

  EC wel lekker voor de Alpen, aanhoudend NW depressieverkeer met overwegend sneeuwgrens tot 1000m. Arlberg natuurlijk top maar eigenlijk maken alle gebieden kans, zelfs de zuidkant. Even afwachten nog
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581370177.png[/img]

 21. Tim j schreef:

  Ja ziet er goed uit jorne. Maar voorlopig de hele dag lichte regen gehad in holzgau. Warth waarschijnlijk wel sneeuw gehad. Hoeveel cm verwacht je voor Vanacht en morgen sneeuw in holzgau. Sommige site. S verwachten 50cm en sommige 1 meter. In komen dagen.

  • Jorne schreef:

   Pfoe zulke korte termijn is gewoon nowcasten! Voor een accurate voorspelling zou je ook kennis moeten hebben van lokale details, die heb ik helaas niet. Het gaat iig sneeuwen, enjoy 😉

  • Da’s flink balen zeg @Tim ! Maar wees blij dat het slechts om lichte regen ging, wij hadden twee jaar terug een hele dag heel zware regenval, toevallig ook op maandag, te Elbigenalp. Het gutste toen werkelijk met bakken uit de hemel en de nabijgelegen velden stonden goed blank. Ook de Lech stond flink gezwollen en de dagen erna was skiën niet bepaald fijn te noemen. Warth heeft vandaag sowieso sneeuw gehad, vanaf Steeg gaat de regen meestal over in sneeuwval. 🙂 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.