3 daagse sneeuwverwachting vanaf 20 december

Klik voor grotere kaart

Hierboven nog even de door Meteoexploration berekende sneeuwval de komende 72 uur, waarbij de hogere sneeuwgrens geldt voor de derde drogere 24 uur van donderdagmiddag tot vrijdagmiddag terwijl het meeste sneeuw in deze berekening tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag valt. Hierrr kun je zelf stapsgewijs kijken en ook letten op het grote verschil tussen de sneeuwgrens in de Franse Alpen en in Oostenrijk. In de accummulatie doet Oostenrijk in een brede zone prima mee!

Ik moet er meteen bij aantekenen dat de GFS12u het net weer iets anders berekent (de kaarten van Meteoexploration lopen 12 uur achter op de GFS, wat voor de aankomende 72 uur meestal niet zoveel verschil maakt). Wel dat gebroken warmtefront maar het afgebroken stuk wordt nu versneld op donderdagmiddag en -avond tegen de Alpen aan getrokken. En dus toch niet pas op vrijdag. Bekijk dat weer even zelf op wetter3.de door af te stemmen op Niederschlagsstaerke und -form. Ideaal om de rijomstandigheden in de smiezen te hebben.

Hoe het dus ook precies gaat verlopen: als je zaterdag arriveert zit je goed. Het koufront heeft dan alles net weer winters gemaakt – met de meeste sneeuw in Zwitserland en Oostenrijk – en de zon breekt door. Het wordt dan heel mooi weer! Hoe het hoog precies gaat bewegen wordt vervolgens weer interessant. Dat gaan we volgen.

Hieronder nog enkele nachtelijk cams
[fbphotos id=313204738713738]

Bij deze een oproep aan de zuidkantgangers om zich te melden (Italiaanse Alpen). In de Aostavallei zitten jullie zeer goed, maar in de Dolomieten is minder gevallen. Wel perfecte kunstsneeuw en schitterend zonnig natuurlijk. Laat eens horen dan ga ik ook daarop weer eens focussen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.