nachtwolken

Bad Kleinkirchheim bij maanlicht

Lenticularis boven de kammen van Bad Kleinkirchheim wijst op harde wind op hoogte. Het licht is van de intussen alweer halve maan. Ook hier in Kärnten is aardig wat gevallen.  Meer in elk geval als in…

scristina2611

S. Christina in Val Gardena

Je ziet het … in Gröden / Val Gardena is het op een houtje bijten. Maar wat zijn ze goed met kunstsneeuw daar. Zie de dikke hopen zich optorenen!

meribel2611

Méribel

Reageerder “optimist” (graag switchen naar een natuurlijke naam) wees me er terecht op dat de sneeuwval in de Franse Alpen vandaag ook lang is doorgegaan. Zie hier in Méribel in de Toris Vallées.

apres-ski-ischgl2611

Après-ski in Ischgl

In Ischgl is de eerste dag geskied vandaag. En als je daar gaat skiën is après-ski je ding. Net als Obertauern. Ook vandaag open. En ook vette après-ski.

NASINT

Aanzetje Scandihoog in Amerikaans model

Tja de modellen. Beide modellen leggen intussen rond 4 à 5 december een bandje met sneeuw tegen de Alpen aan. Lage sneeuwgrens. En beide neigen vanavond naar een Scandihoog daarna. Een echte brug naar Siberische kou is er nog niet. Die hebben we pas één keer gezien nu: op 24 november in een 18u run. En ja vanaf de 30e is een een paar dagen mild of warm of hoe je het wilt noemen. Vanmiddag al wees ik op de kracht van een laag dauwpunt…

hoechst

Maxima op 2 december

In de middag van 2 december zien we op alle niveau’s zachte waarden in de Alpen (niet zo zacht als in de Lage Landen gelukkig). Maar kijk eens wat gelijktijdig de dauwpunten zijn…

taupuntdec

Dauwpunt op 2 december

Dat betekent dat de sneeuwkanonnen vol door kunnen! Maar goed… eerst in de nacht op zondag nog weer mooie sneeuw van moeder natuur… Britt hebben we nu gehad.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

26 reacties

Gesloten voor reacties.