avondrood

We beginnen vanavond weer met een paar beauties van plaatjes. Laat het kwik overal ruim boven nul zijn. Wat boeit het? Hoe mooi is dit? Het zachte avondlicht strijkt tegen de berg terwijl in de lucht kraanvogelvormige wolkenslierten hangen. Dit is Beieren.

vallendester

Rosenheim is een vuurzee vanavond terwijl de sterren fonkelen.

mooserboden-2016_01-26

En voor de maan opkwam waren de sterren zo helder boven Zell am See Kaprun. Marco is onderweg in de SkiWelt en praat ons bij…

Trouwens: als je ski’s niet willen glijden op deze warme dagen…. dan heb je niet gewaxed! In geen situatie is het dagelijks waxen zo noodzakelijk als met dooisneeuw. Heb je wel gewaxed dan glijdt je net zo lekker als in de mooiste koude verse sneeuw. Oeps de prijs van tweedehands strijkbouten op Marktplaats zal wel stijgen nu.

Tja in dit skigebied van het Brixental kun je nu eenmaal niet erg hoog. En dus komt men hier donderdagavond al weer in lichte regen. Uit de resten van Jonas. De sneeuwgrens komt uit op 1500m.

sneeuwverwachting2601a

Hier zie je waar nog wat sneeuw te verwachten is vrijdag uit Jonas. Zeer lokaal, en dan vooral tegen de hoofdkam aan. Meer naar het noorden bewolkt en wat lichte regen.

sneeuwverwachting2601

In het weekeinde komt er meer. Kijk maar waar en hoe.

touchandgo

Het is een touch and go front. Hoge sneeuwgrens. Nog niet precies te zeggen hoe hoog en hoe verdeeld van west naar oost, maar dat die grens boven de 2000 meter komt te liggen is heel waarschijnlijk. De kou pakt dus niet echt door. De buik van het koufront komt even tegen de noordkant te liggen en schuift dan al naar het oosten door.

4feb

En hier de situatie waar ik de titel van mijn bericht aan opgehangen heb. Beide weermodellen houden nog vast aan een uithaal in de eerste week van februari. Je ziet de sneeuw in Duitsland en dan weet je dat er kou op zit. Neerslaghoeveelheid? Ach veel te vroeg om serieus iets over te zeggen. En te laat op de avond om iets betrouwbaars te zeggen. Mijn BV staat. Ik ga voor 30cm aan de noordkant. Doen jullie mee met deze weerbestelling?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

51 reacties

Gesloten voor reacties.