Schitterend verkiezingsweer in Amerika vandaag. Bedenk zelf wie daar het meest van gaat profiteren. In Europa sneuvelen warmterecords bij bosjes. Gisteren om 11.40 uur mat De Bilt 19,1ºC. Een nieuw maandrecord voor november. Het oude maandrecord was 19,0ºC en was van 6 november 2018. “Maar vijf keer sinds 1901 was het in november warmer dan 19 graden. Allemaal na 2005“, horen we Weerplaza-meteoroloog Wilfred Janssen zeggen. Ik zag ergens dat Jeroen Elferink tegenwoordig daar werkt. Gefeliciteerd! De Jaap Edenbaan is gesloten momenteel vanwege de warmte!

Ook in Duitsland sneuvelden maandrecords. In Geisenheim bij Wiesbaden werd het 23,1ºC. Het oude record in Hessen was 22ºC  uit 1968. In Worms werd zelfs 23,9ºC gemeten. Een nieuw record voor Rheinland-Pfalz. Het oude record was 20,6ºC  eveneens in 1968. Würzburg had 21,5ºC  met een oud record van 20ºC helemaal in 1899. En daar wordt al sinds 1880 gemeten.

Schieten we van warm naar koud deze keer begin november? Kijk eens naar deze fenomenale kaart in de ochtendrun van het Amerikaanse model. Holy moly!

Daar hoort dit ensemble bij. IJsdagen dus aan het einde. Bring it on!

Deze is van de Rocky Mountains in Amerika.

En deze van Californië. Tja dat is wel bijzonder met de verkiezingen van vandaag. Want de eerste koudegolven zijn al geweest. De Amerikaanse evangelisten zullen wel zeggen “Gods genade”. En dat is ook het beste wat je kunt zeggen bij zulke toevalligheden. Minder leuk nieuws natuurlijk van het Covid-front, tenzij je van lege pistes houdt. Nu ja: eerst maar eens even die verkiezingen winnen en dan door naar verdere overwinningen. Life is a battle.

“Of ik hoop dat Trump wordt herverkozen? Alleen de vraag stellen is eigenlijk al belachelijk. Mensen als Bush, de Clintons, Obama en Biden behoren allemaal tot de “oorlogspartij”. Trump is de eerste in lange, lange tijd die geen oorlogen is begonnen. Hij is een vredesduif. Hij heeft vier oorlogen voorkómen en is ook genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Hij heeft ondanks alle tegenwerking waanzinnig veel goed gedaan. Hij heeft eindelijk de voor zwarten zo verschrikkelijke gevangeniswetgeving hervormd en voor langdurige financiering van het zwarte onderwijs gezorgd. Voor Corona toesloeg draaide de economie als een tierelier en was onder alle bevolkingsgroepen de werkeloosheid recordlaag. Als vastgoedman en miljardair en vrouwenliefhebber heeft Trump heus vaak op of net over het randje gehandeld maar als er ook maar iets echt serieus crimineels of corrupts in zijn verleden zou zijn geweest hadden de bloedhonden van de media en zijn politieke tegenstanders hem allang en definitief verscheurd. Niet dus. Ik ben voor vrede en een groene aarde: dus ben ik voor Trump. Fossiele energie is nu eenmaal het best voor plantengroei. Trump heeft gigantisch doorgepakt richting Amerikaanse energie-onafhankelijkheid. Helaas heeft hij geen echte ommekeer in de klimaatwetenschap bewerkstelligd. Dat is een grote teleurstelling voor me. Ik wacht daar als cum laude afgestudeerd klimaatwetenschapper al 30 jaar op.”

Dit ga je vanmiddag in het Parool lezen. Ben weer een beetje in de picture als kenner van Trump en Amerikaanse politiek. Hier een hele goede analyse van waarom Trump waarschijnlijk gewoon gaat winnen. En deze polls zijn misschien wel de betrouwbaarste.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.