Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Warmte en droogte blijft persistent in de kaarten staan

check ook eens

35 Reacties

 1. Piet schreef:

  Uitstekend uitgebreid bericht dank daarvoor fijne dag

 2. Moes schreef:

  Wat een heerlijke zomer, gewoon lekker zo door wat mij betreft 🙂

 3. Asten (Harmelen) schreef:

  Krankzinnig, en toch bieden zaterdag én volgende week dinsdag kansen op temperaturen net onder of rond de 25 graden. (GFS 06.00) op 15.00 uur… Miniem kansje dus dat die hittegolf…. of zie ik dat verkeerd ?
  GFS 06.00 is nog steeds heet maar niet meer zo absurd als de vorige run.
  En Hajo zei het al (indirect): absurd als met de setting van nu en de komende tijd het temperatuurrecord niet gebroken zal gaan worden.

  In het AD stond trouwens weer een stuk over het aantal hittegolven in Nederland (ijkpunt de Bilt en dat is ‘t ‘m nu juist). Er is de afgelopen decennia zo belachelijk veel bijgebouwd ten zuidwesten en westen van de Bilt dat de lucht die over die bak beton heen waait onder verder gelijkblijvende omstandigheden per definitie zal leiden tot hogere maxima en waar heel vroeger nét niet aan de criteria voor een hittegolf werd voldaan lukt dat nu dus veel eerder.

  Ik ben benieuwd hoe het zit met het aantal hittegolven bij andere meetstations (bijv Cabauw)… is daar ook een zelfde toename te registreren of… ??

  • jeroenamsterdam schreef:

   De temperatuur op aarde die door middel van weerstations op de grond gemeten wordt geeft ook niet de opwarming van de aarde aan, maar de verandering van het landschap. Nou hebben wij in Nederland nog redelijk onderhouden weerstations(iig in de nabijheid van het weerstation zelf), maar in andere landen is het echt lachwekkend. Gewoon een parkeerplaats naast een officieel station. Of op een luchthaven dat vroeger veel gras had, maar nu vol gestort is met beton/asfalt. Ik heb er zelfs een paar gezien met Airco units in de buurt.

   Drie van de 5 officiële reeksen die vaak geciteerd worden gebruiken deze weerstations. En op die reeksen worden dan weer correcties uitgevoerd. Niet heel betrouwbaar dus. Die andere twee gebruiken satellieten en die meten de laag boven ons. Veel logischer als je de invloed van Co2 wilt vastleggen.

   Al met al zeggen deze records niet zo heel veel, ook deze zomer tipt niet aan 1540 het ‘zonnejaar’. Deze zomer valt wel weer in lijn met de geringe aantal zonnevlekken wat voor meer geblokkeerde weetpatronen kan zorgen. Echter is dat vooralsnog een theorie die wellicht nooit bewezen kan worden. Misschien over 100 jaar.

   Interessante tijden leven we in.

   • Robin schreef:

    Mooi reactie Jeroen!
    Ik zal binnenkort nog eens kijken of meetpunt Lelystad nog altijd tussen de nieuwe parkeerplaatsen staat; was ons meest ‘foute’ meetpunt dat dit voorjaar daardoor tot records kwam. Wellicht dat er nog een zachte zuidenwind opsteekt, dan zien we meteen of er maatregelen zijn genomen.
    @Ronaldo; mooi bericht waarbij ik wéér een term bijleer; de CIN. Leuk om deze site te blijven volgen!!

 4. Tim/hochkonig schreef:

  Heerlijk dit weer! Hoewel alles boven de 30 graden niet noodzakelijk voor mij is. Ik betrap mezelf erop dat met het passeren van de langste dag de blik en gedachten weer erg op de komende winter / skiën / sneeuw zijn gericht!

 5. Frederic schreef:

  laatste run van HIRLAM (van deze middag) voorspelt een aantal onweersbuien die tegen de avond aan boven Wallonië ontstaan:

  en dan later in de nacht NNW-waarts trekken, over het midden van NL:

  Daardoor valt de maxtemp er morgen een paar graden lager uit dan bij andere modellen:

 6. Frans schreef:

  Vandaag ook nog geen 30 behaald in de bilt, kan nog maar dan moet de zon wel op gaan schieten 😉

 7. Eduard schreef:

  Weer geluk in Enschede. Onweer en regen.

  Heerlijk!

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  Meteofictie hoofdrun GFS:
  Vanaf 7 augustus (tijdelijk?) aanzienlijk koeler met een Atlantisch hogedrukgebied en een noordelijke stroming. Dan middagtemp een paar dagen onder de 20 graden…
  Nog ver weg maar wie weet..

 9. Jeroen schreef:

  Zweedse bosbranden op alternatieve wijze te lijf.
  Zweedse straaljager gooit bom op brand – http://nos.nl/l/2243216

 10. Remko schreef:

  Twente bijna overstroomd. Downburst

 11. Frans v schreef:

  http://www.hetweeractueel.nl/weer/losser/actueel/
  Losser vanavond ff 60 mm 😮

  Nieuwe ec: zaterdag neerslag niet te missen, hoeveelheid nog onzeker (altijd onzeker lol) vanaf zondag weer minimaal dag of 10 droog. Temperatuur lijkt boven de 25 te blijven hangen, nog in de race voor langste hittegolf van de laatste eeuw

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Hoewel het GFS er qua neerslagvoorspellingen voor de korte/middellange termijn de laatste tijd behoorlijk naast zit geeft dit model de laatste run(s) voor dinsdag (maandag op dinsdag) plaatselijk 10 mm.
   Zou wel lekker zijn en wellicht samen met de neerslag van komende zaterdag een drukkend effect op de temp…
   Ben benieuwd waar het GFS zo mee komt..

 12. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS hoofdrun blijft consequent gaan voor significante neerslag voor zaterdag én dinsdag met op die dagen gematigde temperaturen (zie eerdere post). Wat zou dát lekker zijn.

 13. Asten (Harmelen) schreef:

  Neerslag loopt zelfs al komende maandag aan het eind van de dag binnen. Tegen volgend weekend dan Nederlands zomerweer met heerlijke max. temps van 18-24….

 14. Roland Bodegraven schreef:

  Bloedhete dag bij de loire vandaag in de buurt van orleans. Nu al 31 bij een voorspelde 37. Benieuwd waar we eindigen.

 15. Gerard schreef:

  Weer mooi bericht Ronaldo!
  Ik heb nog een vraagje aan de weermannen, gisteravond was er in het NOS journaal weer een behoorlijk alarmisten item. Iemand van de KNMI kwam met 2 opwarmings- alarmen:
  1. De hittegolven die nu gemeten worden zijn 3 graden warmer dan die van 40-50 jaar (of was het nog langer geleden) geleden.
  2. Juni 1976 werd op wereldschaal vergeleken met juni 2018. In die kaartjes zag je dat in 1976 maar een rel klein deel wereldwijd (waaronder NL/ West Europa) te warm was, terwijl Juni 2018 bijna overal ter wereld te warm was. Daarnaast waren de kleuren die de warmte aan moesten geven ook nog veel donkerder (= heter) dan in 1976.

  Ik kreeg het gevoel dat hier appels met peren vergeleken werden, dan wel dat er bewust voor deze vergelijking (juni 76 vs juni 2018) was gekozen. Voor meeste mensen zal de KNMI boodschap: “Alarm de aarde warm steeds sneller op” wel zijn blijven hangen….

  Mijn vraag is in hoeverre kloppen die 2 beweringen, of is deze info correct?

  • Frederic schreef:

   over je eerste punt heb ik niet zo meteen gegevens. Maar over het tweede moeten we niet flauw doen, los van het CO2-verhaal als oorzaak. De wereld nu is in zijn geheel nu effectief warmer dan in de jaren ’70

 16. Remko schreef:

  Warmterecord blijft voor 99% staan. Max zal volgens Tom van der Spek blijven hangen tussen 37.5 en 38. Zit ik met 37.5 aardig goed.

 17. Tim/hochkonig schreef:

  35 graden is al in zicht!

 18. Joke, Riederalp schreef:

  En dan te bedenken dat de tour de france vaak in deze hitte gereden wordt!!!!!!!! Eigenlijk niet voor te stellen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.