Nog even voordat ik jullie meeneem naar de Lage landen, wou ik deze prachtige plaat van vanmorgen op de Hahnenkamm met jullie delen.  Laatste wolkenresten trokken daar vanmorgen weg, terwijl zich in de dalen een prachtige inversielaag had gevormd.  Maar ook hier brak in de middag prachtig de zon door en was het genieten.

123_29

Voor de voorjaarsliefhebber kan het tot nu toe niet kapot dit jaar. Oké, we tappen nu misschien wel tijdelijk uit een wat koeler vaatje maar deze temperaturen zijn nog altijd normaal voor de tijd van het jaar) maar dat mag de pret niet drukken. Woensdag kunnen we misschien al wel weer de achtste warme dag van het jaar in de Bilt halen.  Onder een officiële warme dag verstaan we een dag waarop de maxima boven de 20 graden Celsius komt. In vergelijking, vorig jaar hadden we onze eerste warme dag pas op 14 April.  

Lente2014 097

 De natuur is ook al lekker op drift dit jaar met het warmere voorjaarsweer. Onze sierappel(Malus Liset) in de voortuin staat nu prachtig te bloeien, echt een lust voor het oog. 

rart_14041818_14041112

Overigens komt het Amerikaanse weermodel vanavond met een pracht berekening. Een mooie koude bel glijdt vlot af in richting van de Alpen op goede vrijdag en brengt sneeuwval bij een sneeuwgrens tot 800m aan de noordkant. Als dat geen mooie seizoensafsluiter is ? Het Europees model blijft ook vanavond op koers voor al een mooie sneeuwval op dinsdag! Morgenochtend nog eens kijken….

Categorieën: BeneluxMooi weer

Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

2 reacties

Gesloten voor reacties.