Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Warme avondruns in een vastgeroest weerpatroon

check ook eens

28 Reacties

 1. Frank schreef:

  Inderdaad heel mooi in beeld hopen dat het inderdaad van korte duur is.

 2. Arjan Ehlert schreef:

  26 graden plaatselijk aan de oostkust van Spanje vandaag dus dan weet je waar die warmte vandaan komt 😉
  Toch is dat stiekem ook al wel lekker hoor om daar te zijn. Het is van korte duur want de temperatuur gaat er weer terug naar 14 a 16 graden om vervolgens weer op te lopen maar niet meer zo warm.

 3. Robert schreef:

  ik zit in mittelberg/ faistenoy (voralrberg). gisteren heel veel wind. sommige liften waren dicht, maar bijna alle pistes waren te bereiken. Daarna na een uur of 2 dikke sneeuwbuien met een sneeuwgrens tot 1050m. Erg guur met die wind erbij. Rond een uur of 5 sneeuwde het ook in het dal (920m) Vannacht was er iets van 30cm gevallen. Vandaag dus heerlijke condities bij windstil en heerlijke zonnig. Her en der stonden er nog wel wat kanonnen aan, waar je dus ff je bril weer op moest zetten.

  Ben benieuwd hoe het morgen met de fohn gaat zijn.

 4. Danny schreef:

  Om plusminus 16:00 uur aangekomen in Maurach, rond de 1000meter waar wij overnachten, om vervolgens nog een kort stukje te rijden naar Konïgsleiten, Zillertal Arena. Onderweg in Duitsland af en toe was sneeuwresten gespot. Na München werden die hopen wat meer. En hier in Maurach liggen ook nog wat resten. Maar de reis hiernaartoe bracht ons tussen de bossen door soms wat grotere stukken landschap met sneeuw!

  Het is zo rond de 5 graden. (20:52uur)

  Ik zal als het lukt morgen vanuit Konïgsleiten laten weten hoe ik het daar aantref. Waarschijnlijk van groenig naar steeds meer wit tijdens de klim van ongeveer een kilometer, van zillertal naar zilletale arena.

  Trouwens, 0 files gehad onderweg.

  Groetjes

 5. Arjan Ehlert schreef:


  In New York weten ze hoe het moet. Daar heeft het gisteren behoorlijk gesneeuwd en deze snowboarder trok er heerlijk op uit. 😉 Of het veilig is??

  • Erik schreef:

   Ach, deden we vroeger op de slee achter de auto. Veilig ? Nee. Fun ? Ja.
   Hoop voor iedereen een fijne (sneeuw)vakantie. Want daar ga je per slot van rekening voor en kom weer gezond en heel terug.

 6. Arjan Ehlert schreef:

  http://kaernten.orf.at/news/stories/2630999/
  Vrouwelijke buschauffeur redt 80 levens na falende remmen skibus.

 7. Tom schreef:

  Wat bedoelen jullie met NOM’s

 8. Arjan ( ischgl ) schreef:

  Wat een ongelooflijk slecht seizoen voor de noordkant . Ik had me erbij neergelegd dat buiten de piste skiën niks ging worden . Als er een beetje sneeuw valt is het de dag erna alweer weg geföhnd . 2de krokus week is nog een week weg maar word hier niet vrolijk van .

 9. Roy schreef:

  Meer mensen last van dat de winterse motivatie in een dip terechtkomt na je wintersportvakantie?? Ik wel 🙁 Gevoel van alles weer voorbij en de voorpret die plots verdwenen is.. Ik heb de remedie gevonden! Gewoon nog een weekje boeken als het mogelijk is! 🙂 De westkant doet het gewoon prima dit seizoen dus ik heb een gokje genomen op de Alpe d’Huez eind maart. Iemand ooit wezen skien daar?

 10. Viking (Harmelen) schreef:

  @ Ronaldo

  Opbouw hogedruk boven Scandinavie een lichtpuntje ? Maar dan i.d.d. alleen als de depressies er onderdoor trekken. Geef mij maar een glijbaan (noordwest) want we komen langzamerhand in een periode dat de zon er heel wat centimeters per dag afbrandt.. Ik duim voor alle wintersporters die dit weekend weggaan dat de neerslag op zondag (en maandag) boven de 1.000 meter minimaal 25 cm oplevert en er medio volgende week nog een storing volgt. . Ik denk dat de meeste wintersporters, ook aan de noordkant in Oostenrijk, een prima wintersportvakantie tegemoet gaan..

 11. Ongelooflijk deze winter; nog niet vaak meegemaakt dat de Alpen zo’n bagger over zich heen krijgen.
  Oké toegegeven, er zijn nog wel warmere winters geweest maar niet over dezelfde periode als deze keer.
  Het is gewoon nog geen deftige winter geweest in de Alpen; niks strenge vorst & weinig sneeuwval van betekenis behalve voor de zuidkant dan wat eigenlijk ook niet heel normaal is.
  En wij krijgen nog maar eens de zoveelste storm met bijhorende regen over ons heen in de LL.
  Het is begonnen eind oktober en deze trend zet zich het gehele seizoen vlotjes door.
  Ook niet normaal dat we zo vaak met storm en zware regenval te maken krijgen, toch niet rond deze tijd v/h jaar. Pffff…
  ik heb er echt genoeg van nu hoor en laat de zomer maar héél snel zijn intrede doen, hieraan hebben we ook niks.
  Wat er gaande is weet ik niet maar ik denk toch dat de seizoenen wel degelijk aan het verschuiven zijn.
  Het wordt wat kouder in de oostelijk Alpen. Amazing !!
  Lijkt wel op een kind in de snoepwinkel omdat het eventjes iets minder zacht wordt in de Alpen. Terwijl het daar u de stenen uit de grond zou moeten vriezen.
  Nog enkele dagen aftellen voor we richting Alpen afreizen maar ik sta er niet om te springen hoor. 😮

 12. Ronaldo schreef:

  FF iets heel anders. Echt een dikke onweerswolk boven Indonesië ??
  Echt niet!! Dit is een vulkaan uitbarsting van Mount Kelud. Het lijkt op een enorme convectie wolk. Dat is het eigenlijk ook…alleen met een beetje hulp. Een kolom van 18 km hoog. Waanzinnig.

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Gigantisch zeg ! Je kan er ook mooie foto’s van vinden , ik heb net even gegoogled …. jongejonge, als je de as en lava ziet gaan …

 13. Arjan ( ischgl ) schreef:

  @ Ronaldo , ik ga er morgen weer proberen positief naar te kijken . Nu nog even niet . Zoals ik het zie gaat er zondag en maandag geen sneeuw/regen vallen . Wel een zware föhn , je schrijft dat de föhn tijdelijk is maar daarna gaat imo de temperatuur wel iets omlaag maar het blijft gewoon te warm .

  • Ronaldo schreef:

   Ja Arjan. Pfff…wat kan ik zeggen. De avondrus zijn echt bagger. Ik leef met je mee. Mooier kan ik het niet maken. Eerst lekker slapen en idd morgen verder kijken.

   • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

    Zo het er nu naar uitziet ga ik deze winter helemaal niet naar de Alpen…. Vanmorgen een mooie foto van Lermoos (van deze ochtend,was schitterend daar) als bureaublad er op gezet …kan ik er naar kijken zo veel ik wil ….. en fleurt een beetje op… ach , je moet er iets van maken 😉

 14. handoe schreef:

  arjan altijd positief

 15. Ronaldo schreef:

  GFS Pubrun vanaf woensdag weer heel anders. Gaat veel meer GEM achterna. Meer hogedruk boven Scandinavie. Eigenlijk doordat het Groenlandhoog meer richting Scandinavië uitbreid. Geen Noordpool hoog maar een Groenlandhoog. Tja..binnenkort meer in dit theater 😉

 16. Ronaldo schreef:

  Morgen wellicht storm in het NW kustgebied. Denk het echter (net) niet. Wel zware windstoten. Na de middag neemt de wind weer af.

 17. Aan de Alpen noordkant vakantiegangers (inclusief mezelf): moet er nog sneeuw zijn ? 😆
  http://www.wzforum.de/forum2/read.php?8,2820627
  http://www.wzforum.de/forum2/read.php?8,2821411

 18. Stefan Kaptein schreef:

  Goede morgen allen vanaf het P6-A platform, ongeveer 70 km uit de kust t.h.v. IJmuiden.
  Hier hebben we de eerste orkaan piek al in the pocket, 64,2 knopen wind, is orkaankracht dus kracht 12.
  Wind houd hier aan tot ongeveer het middaguur en zal dan af gaan nemen.
  Nog een paar dagen en dan dinsdag na twee weken op zee weer naar huis om dan vrijdag nacht naar Oostenrijk te vertrekken om daar hopelijk nog te skiën. Eric is vanacht aangekomen in Brixen im Thale dus ik ben benieuwd wat hij gaat aantreffen, of niet.

 19. Robin schreef:

  Deze hele “winter” kunnen roeien. Behalve vandaag; boven windkracht 6 op het IJsselmeer geldt bij onze vereniging (RV Pontos, Lelystad) een vaarverbod.
  Maar van vorst en ijs nog geen “last” gehad.
  Ondertussen grijp ik elke strohalm aan; nog een weekje en dan ga ik naar Die Tauplitz, nu is het dal nog een beetje wit en boven de sneeuw prima. En als ik dan lees dat de oostkant van de alpen afkoelt veer ik weer even op!
  Hopelijk nog een vers laagje wit erbij…….

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.