Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Warm of koud, het einde van het hoge druk regime staat gepland

check ook eens

17 Reacties

 1. Rob schreef:

  Complimenten weer Jorne, wat schrijf je geweldig.
  Kun je er niet nog een maand aan vast plakken daar?

  • Jorne schreef:

   Bedankt! En nee helaas voor mij houdt het oostenrijk avontuur op in maart helaas. Ik verdwijn natuurlijk niet direct van de site maar je zult wel even moeten afkicken 😉

   • Mark (Breda) schreef:

    Helaas…wat een enorm fijne en aanstekelijke manier van schrijven. Waar ik bij de berichten van Hajo me er soms doorheen moet worstelen lees ik jouw berichten in 1 adem uit.

    Blijf vooral hier (doorgaan). En volgend jaar weer in Hopfgarten?

 2. Bart (Amsterdam) schreef:

  Dankjewel Jorne, mooi die nachtfoto’s. We reden vandaag van NL naar Montafon (lekker rustig op zondag). Het viel me op dat het in Zuid-Duitsland op veel plaatsen 15 graden was, maar in Bregenz nauwelijks 10: er hing een lichte nevel/inversie boven het Bodenmeer. En ik zie dat het in Schoppernau (op 850 m) vandaag niet warmer werd dan +5 terwijl het in Montafon gemakkelijk 10 graden werd in het dal (volgens ORF). Kortom, lastig om op zulke dagen de temperatuur te voorspellen in de Alpendalen. Nou ja, de zon is er in elk geval!

 3. Jaco schreef:

  Jorne, dinsdag kan je in Königsleiten gaan moonlight skiën. Ik ga daar nog heen 23 maart, net te laat.

  https://www.zillertalarena.com/nl/arena/winter/moonlight-skiing-dinner.html

  • Jorne schreef:

   Dat inderdaad! Herinner me dat mensen me hier eerder op hebben geattendeerd. Konigsleiten is alleen ietwat te ver voor me..

   • Niels schreef:

    Altijd leuk hoor het moonlight Skien! Hadden altijd het nare baantje als leraren/begeleiding mee te gaan. Vooral als je geen lampje op zet zie je verbazingwekkend veel!

 4. Bart schreef:

  Iemand enig idee wat ze hier op de Stelvio zijn aan het doen? skigebied gaat pas in het voorjaar open aangezien het onbereikbaar is. Toch voorbereidingen op nieuwe seizoen of sneeuw sparen?

  voor wie terug wil kijken, ze begonnen op 6 februari.
  https://nl.bergfex.com/stilfser-joch-ortler/webcams/c2291/?date=2019-02-06

  [IMG]http://i64.tinypic.com/o5uq2e.png[/IMG]

 5. Niels schreef:

  Iets met wind mischien? Om te voorkomen dat er te veel sneeuw verstuift?

 6. joke,riederalp schreef:

  Jorne@ de sneeuw op dat hutje in kleinwalsertal heeft waarschijnlijk een dak van golfplaten en daar zitten geen sneewstoppers op. Kijk uit als je bij zo’n hutje gaat zitten want de sneeuw kan in enkele seconden naar beneden glijden.
  Morgen ga ik een dagje in Verbier skien(zit 5 keer in ons seizoenabonnement) Ben benieuwd.

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Kijk uit naar je ervaringen in Verbier. Het heeft de naam duur èn mooi te zijn…

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Dit, in combinatie met het fenomeen gleitschnee. Sneeuw die niet hecht aan een onderlaag gaat tzt glijden. Geeft van die typische ‘vissebekken’

   • Jorne schreef:

    Klopt helemaal Joke en Martijn. Daarbij komt waarschijnlijk nog dat het dak van binnenuit wordt opgewarmd dus de onderlaag water en snachts weer ijs wordt. Glijden gegarandeerd

 7. Asten (Harmelen) schreef:

  Zowel GFS als Ecmwf zijn voor degenen die hoopten op tenminste een tijdelijke terugkeer vsn de winter in de Alpen ‘niet best’…
  Kijkende op wereldschaal zie je de bak met koude regelmatig uitstromen naar zuidelijkere breedten maar is het ook dit seizoen in West Europa bagger..
  Jammer..ik moest de afgelopen tijd mijn ‘ depressieve’ gevoelens mbt het niet winters zijn van februari opzij zetten om te kunnen genieten van het fantastische weer… gisteren in de tuin geluncht en dik 2 uur gefietst.. heerlijk !

  • Maarten schreef:

   Jip. Ik zie vanaf donderdag ook geen nachtvorst meer in de Franse Alpen onder de 1500 meter. Temperaturen oplopend naar 15 graden op 1400 meter in Frankrijk.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ken dat gevoel. Hele winter mooi koud in de alpen, komende weken gewoon lente tot zomers.
   Heel de winter zit er net een laagje in de weg voor een goede druk opbouw. Laten we hopen dat de modellen het toch niet helemaal goed zien en het hoog iets westelijker en noordelijker uitkomt. Dan stroomt de koude niet over de balkan heen naar het zuiden maar over de alpen en heb je heel andere temperaturen. gelukkig ligt er overal veel sneeuw, dus de pistes zullen zich goed houden

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.