wandelvakantie in Val d'anniviers

Val d’Anniviers opende afgelopen weekend de kabelbanen en ze beginnen hier dus ook aan hun zomerseizoen. Net zoals in de wintermaanden kan je hier terecht voor een actieve vakantie. Je vindt hier maar liefst 490 kilometer aan bergwandelroutes, diverse trailrunroutes en de nodige mountainbike accomodaties. Authentiek, een traditionele keuken en prachtige vergezichten. Je kan niet anders dan hier wegdromen op vakantie in dit ware natuurparadijs. 

Een wandelvakantie in Val d’Anniviers

Dankzij het ruime aanbod aan wandelroutes kan je Val d’Anniviers een echt paradijs noemen. Je hebt hier zoveel uiteenlopende “thema-routes” dat iedereen aan zijn trekken komt. Je hebt de gewone klassieke routes. Hier kan je variëren tussen de dagtochten en langere tochten. Een dagtocht naar de prachtige hutten in Grimentz of St Luc. Heb je liever een meerdaagse tocht ga dan zeker eens richting Zermat?

De wandelkaarten van deze regio vind je hier!

wandelvakanties in val d'anniviers

Naast de klassieke routes zijn er ook de didactische wandelroutes. Je kan kiezen welke route er bij jouw interesse past. Hou je van botanie, astrologie of wil je de geschiedenis van Val d’Anniviers leren kennen? Zo heb je de dierenroute die ideaal is voor gezinnen met kinderen. Via Grimentz ga je richting St-Jean, ondertussen leren jullie voetsporen herkennen van de dieren en kunnen jullie raadsels beantwoorden.

In Chandolin kan je dan weer gaan voor de “botanische wandeling” met 22 haltes die je meer informatie geven over de planten, het soort vegetatie.

Het aanbod aan deze didactische wandelingen is enorm uitgebreid. Ga je op wandelvakantie in deze regio, neem zeker een kijkje op deze link.

wandelvakantie

Het leuke aan deze prachtige regio is dat het minder druk is dan in Zermatt of Saas-Fee. Ideale periode om te reizen is vanaf juni tot en met oktober. Voor hooggebergtewandelingen is het vanaf juli ideaal.Wil je al even bekijken welke routes je kan nemen klik dan even op deze handige link. Je kan hier per kilometer bekijken hoe hoog je stijgt tijdens het wandelen. Daarnaast staat er beschreven wat je kan verwachten tijdens jouw tocht.

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van de Facebookpagina van Val d’Anniviers.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.