wandeltocht aan de bargunthütte

Onlangs was ik op vakantie in het mooie Kleinwalsertal samen met mijn vriend Dennis. Het was onze eerste zomervakantie in de bergen! We wisselden een vakantie op de mountainbike af met een wandeltocht. Je kan hier ons fietsavontuur nog even nalezen trouwens. Ik weet dat wandelen voor veel mensen saai lijkt, maar wanneer je kiest voor de juiste route is daar niets van waar! Wij ontdekten de prachtige route richting de Bärgunthütte. 

Onze wandeltocht in het Kleinwalsertal

Met 185 kilometer aan wandelwegen kan je hier de mooiste routes ontdekken. En geloof mij, dit is zeker niet altijd saai. Onze eerste dag zijn we begonnen met de afdaling aan de Kanzelwand, 6 kilometer omlaag, tussen de koeien en in de regen.

De omstandigheden konden misschien beter, maar de omgeving maakte alles goed. Daarna zijn we nog vanuit Riezlern naar Mittelberg gewandeld. Genoeg om toch stijve spieren te ervaren op dag 2, maar Je kan in het Kleinwalsertal verschillende types wandelingen ervaren, van een rustige wandeling tot een alpine tocht! Een overzicht van de tochten vind je hier.

Hier het mooie uitzicht van op de Kanzelwand.

Wij hebben onze laatste dag nog een stevige klim vanuit Baad, waar wij verbleven in de KWT- Lodge, richting de Bärgunthütte en verder omhoog gewandeld/geklommen. We hebben een deel van de Widderstein rundwanderweg gedaan. Deze route loopt helemaal vanuit Baad richting Mittelberg en is normaal bijna 15 kilometer lang. Wel berg op en berg af, dus je mag het zeker niet onderschatten. Het loont echt de moeite om een stukje omhoog te gaan voorbij de Bärgunthütte, die je al op kilometer 4 passeert.

Daarna kom je allerlei steile padjes tegen. Het is best pittig, maar je passeert zo’n mooie plaatsen en je ziet zo’n prachtige natuur dat het echt de moeite loont. Ik heb voor jullie de leukste plaatjes verzameld! Kwestie van jullie toch warm te maken voor de wandelsport!

Hier een smal paadje, toch fijner dan een gewone standaard wandelweg?!

Dat uitzicht onderweg is ook wel echt waarom je dit doet hoor!

En hier ons eindpunt, na een uurtje stappen. We vertrokken die dag terug richting België dus echt heel veel tijd hadden we niet. Ik had ook echt die mooie groene natuur gemist. Die dorre weides hier in België, wat een verademing was de natuur in Oostenrijk.

Ben jij al gaan wandelen in het Kleinwalsertal? Ik ben zeker van plan in de winter hier ook even langs te gaan! Zo’n prachtig gebied!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.