wandelschoenen aan en trek doorheen het mooie tauplitz

Ontdek de pracht van de Tauplitzalm, tussen het Dachstein massief, de Grimmeng en het Totes Gebirge. In de winter een schneeloch, in de zomer een wandelparadijs. Met liefst 150 kilometer aan wandelroutes is dit the place to be om jouw wandelschoenen aan te trekken. Bovenstaande foto is afkomstig van de Facebookpagina van Die Tauplitz.

Trek je wandelschoenen aan

Dankzij de 150 kilometer aan wandelpaden kom je hier doorheen de prachtige natuur, langs de kristalheldere bergmeren en zie je de mooiste panorama’s. Met de auto kan je makkelijk vanuit die Tauplitz over de panoramaroute, hiervoor betaal je wel tol. Je kan tijdens de zomermaanden ook op 15 minuten op de Tauplitzalm zijn met de stoeltjesliften. Deze zijn geopend vanaf 30 juni tot en met 9 september.

wandelen doorheen de tauplitzalm

Eén van de mooiste wandelroutes in Die Tauplitz is ongetwijfeld die langsheen de 6 meren. Reken voor deze 15,4 kilometer lange wandeling toch maar 5 uur. De bergmeren hier zijn zo helder dat je het water kan drinken. Langs de route zijn er tal van plaatsen waar je kan stoppen om even uit te rusten. Benieuwd hoe de route loopt? Klik dan even hier.

Je hebt hier kortere wandelingen, maar voor de diehards heb je de langere wandeling richting Grantiz. Voor deze wandeling mag je al snel 6 uur rekenen. Ook deze wandeling brengt je langs enkele meren en heeft de nodige hutten onderweg.

Die Tauplitz de ideale wanterplek

Een lijstje van de kortere wandelingen vind je op deze pagina. Deze wandelingen kan je makkelijk doen in 2 à 3 uur, waardoor je in de voor- of namiddag nog tijd hebt voor allerlei andere activiteiten. De liften zijn open tussen 08:30 en 12:00 en vanaf 13H00 tot 16H30, enkel wanneer de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk. Prijs voor een liftpas in de zomermaanden is €35 voor 3 dagen per persoon. Kinderen kunnen al omhoog voor €18/3 dagen.

Interesse gekregen om een vakantie te boeken in dit leuk partnergebied? Boek rechtstreeks op de website van Die Tauplitz en stuur ons zeker wat foto’s!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.