Golm en Gauertalhaus

Het is even geleden sinds ik hier nog wat heb gepost en er kwamen zelf al vragen. Ik ben nog steeds bij het Wintersportweermanteam hoor :-). En wij brengen de dagen tussen Kerst en Nieuw naar goede gewoonte door in de bergen. Eerste halte “Montafon“, terwijl ik dit schrijf staan we op een parking achteraan de Golm. Heerlijk rustig. En wat fijn was die eerste dag. Het skiën combineren met een leuke wandeling richting het Gauertalhaus! 

Hoe is de situatie in het Montafon?

De Kerstvakantie is een drukke periode, ook dit jaar is het niet anders. Toch heeft de sneeuw het wat laten afweten. Het dal is terug groen, jammer, maar het is zo. Ik ben nog liever een weekje in een groen dal, dan gewoon thuis. Daar maak je gewoon zelf het beste van in mijn ogen. Kijk rond, de toppen van de bergen zijn wit, de lucht is puur, het is hier nog steeds genieten.

Maar leuk nieuws, alle liften zijn hier gewoon open! Ideaal om de drukte te verspreiden tijdens deze periode. We hebben vandaag ook 2 keer de dalafdaling vanop de Golm gedaan (richting Vandans). Ideaal ligt het allemaal niet, maar ik heb ooit geweten dat de dalafdaling zelf niet open was.

Wandelen richting het Gauertalhaus

Je kan in het gebied van Golm ook heerlijk wandelen, zo kan je hier richting de Lindauer Hütte . Op 1744 meter, een leuke tocht van toch wel 2 uur à 2,5 uur wandelen. Wij gingen voor een korter alternatief na een voormiddag op de latten. In de namiddag namen we onze hond mee richting het Gauertalhaus. Voor beide wandelingen vertrek je in Latschau, aan het stuwmeer.

Van daaruit is het ongeveer 45 minuten omhoog richting het Gauertalhaus. Volgens mijn gps iets van een 3 à 3,5 kilometer. In dit Gauertalhaus kan je genieten van heerlijke gerechten zoals pannenkoeken, apfelstrüdel en andere hartige gerechten. Alles is huisgemaakt en bio!

Indien de sneeuw echt perfect is passeer je hier met de skiroute (22), maar deze leuke hut is echt de wandeling waard! Heerlijk, je kan hier trouwens ook overnachten aan een zacht prijsje! Zeker een plekje dat ik in de zomer nog wil bezoeken.

Dus laat het “gebrek aan sneeuw” zeker jouw vakantie niet verpesten. Doe gewoon zoals ons, wij genieten van elk moment hier in de bergen. Ze zijn zo mooi!

Categorieën: Montafon

Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

14 reacties

Gesloten voor reacties.