wandel en ontdek les menuires

Les Menuires is een ideale bestemming wanneer je houdt van lange wandelingen. Zowel voor jong als oud, een thema-wandeling, een uitdagende wandeling of gewoon even genieten van de prachtige natuur. Wie weet spot jij wel steenbokken zoals op de foto’s in deze blog. Ga op reis richting Les Menuires, wandel en ontdek de pracht van dit Frans Alpengebied. Je gaat wel snel moeten zijn want de zomervakantie zit er bijna op!  

Wandel en ontdek Les Menuires

Of je nu houdt van een hele dag wandelen of gewoon even 3 kilometer wil doen met de familie, je hebt hier mogelijkheden genoeg in dit partnergebied. Vanuit Les Menuires kan je trouwens gewoon richting Val Thorens wandelen, die 3 kilometer is goed te doen voor iedereen. Wil je net iets verder, ga dan voor het 5 kilometer lange parcours richting het Lac du Lou! Door het aantal hoogtemeters dat je hier aflegt kan je best wel 2 uur rekenen voor deze tocht. De eindbestemming is wel de moeite, klik maar even hier. 

Op zoek naar een uitdaging? Dan kan je best gaan voor de “Tour de la Pointe de la Masse”, met maar liefst 33,6 kilometer is dit een kuitenbijter van formaat.

Natuurlijk zijn er ook genoeg wandelroutes tussen de 9 en 11 kilometer. Je kan een kaart kopen in het VVV kantoor van Les Menuires, deze kost €5.  Wat je ook al kan doen is wat inspiratie op doen met deze handige pdf of op de volgende website.  Waar je wel rekening moet mee houden is dat niet elke lift open is gedurende de zomerperiode. Wil je echt het beste van het beste ontdekken, dan kan je altijd een wandeling met een gids boeken.

Deze prachtige plaatjes zijn afkomstig van de facebookpagina van Les Menuires.

Ben jij zelf al eens in de Franse Alpen gaan wandelen? Of heb jij een ander partnergebied bezocht? Deel dan zeker enkele plaatjes!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.