Walmendingerhorn in al zijn prachtEen nieuwe dag, een nieuw gebied om te ontdekken. Dennis mocht kiezen en we gingen dus richting de Walmendingerhorn. In tegenstelling tot de Kanzelwand is dit een meer rustig gebied. Nu we hebben zeker geluk, want het is hier in heel het dal überhaupt al heel rustig. En als kers op de taart worden we ook nog eens wakker met een laagje nieuwe sneeuw! Zo dat wordt genieten!  

Top condities op de Walmendingerhorn!

Ja wakker worden met sneeuw, heerlijk, vooral als je het niet verwacht. We nemen de gratis skibus richting Mittelberg en zijn in minder dan 15 minuten op onze bestemming. Ga je voor 09H00 met de bus dan is ze nog heerlijk leeg, een aanrader. Aangekomen in Mittelberg wandelen we naar de Walmendingerhornbahn. De gondel arriveert elke 15 minuten en vervoert zo’n 40 personen per keer, het ritje naar boven duurt nog geen 5 minuten. Aangekomen op 2000 meter hoogte wacht er een prachtig uitzicht.

Het uitzicht van de Walmendingerhorn

Dat uitzicht wordt nog indrukwekkender vanop het Geoplatform. Je ziet hier 3 landen namelijk Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Het Geoplatform kan je trouwens niet missen, moest je twijfelen, hieronder vind je er een foto van.

Boven aangekomen zien we ook nog even Sanne en Boaz van de Kwt-lodge.   Zij gaan op de Walmendingerhorn freeriden met één van hun clinics, klik even hier als je ook zelf die eerste stapjes wil zetten als freerider! Wat bevestigd dat je hier echt in de poedersneeuw kan knallen.

De dwarelende sneeuwvlokjes geven trouwens een leuk effect op de foto. Zeker in combinatie met de wolken. Zoals op onderstaande foto’s heb ik de pistes dus het liefst.

Je hebt hier 15 kilometer aan pistes, opnieuw zijn deze heerlijk breed. Het lijkt een constante in het Kleinwalsertal. En wanneer we de eerste pistes doen ligt er nog zo’n laagje verse sneeuw. Heerlijk! Dat is zo magisch. We doen een klein stukje skiroute en gaan weer de pistes op.

Het gebied telt zo’n 8 kilometer aan rode pistes en 4,2 kilometer aan blauwe pistes. De dalafdaling is 4,2 kilometer lang en is aangegeven als rood. Toch voelt ze op sommige plekken eerder blauw. De eerste keer val ik dan ook ergens even stil, de enige plek waar dit gebeurd in het gebied. Klein inschattingsfoutje! Wat vooral heerlijk genieten is tijdens die dalafdaling is het uitzicht!

Tijdens de dalafdaling houden we halt bij een leuk klein hutje, die er in Kleinwalsertal enorm veel zijn. Zonneterrasjes, ligstoelen en daarbij nog een fantastisch uitzicht, het blijkt een vaste waarde op de Walmendingerhorn!

En dan dat gezellige interieur! Tijd voor apfelstrudel en een tasje koffie! Even relaxen, een skidag hoeft niet constant haasten te zijn. Maak tijd om te genieten! Dat kan je trouwens ook op de Kanzelwand, lees maar even dit verslag.

Wil je toch meer dan 15 kilometer knallen? Start of eindig jouw dag in Heuberg of Parsenn en ga zo richting de Walmendinger, of omgekeerd! Wij deden het in de zomer met de fiets en je gaat er echt van genieten! Vooral af en toe halt houden om te genieten van het uitzicht.

Voila ook die 2de dag in het Kleinwalsertal was top. Die pistes hier zijn om van te smullen! Fijn toch die Ländle Carte.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

11 reacties

Gesloten voor reacties.