8c26e1bd-fedd-4c09-a3d3-73b1d211adea

Gisteravond hadden we al de beelden uit Les Menuires. Word je daar vanochtend wakker moet je op zoek naar je auto.

d4b09cde-f477-474a-9b91-42012c6e7b4f

Verder lijkt het het ook goed te doen en zijn de liften gewoon open. Maar hier en in Val Thorens zijn de liften de hele ochtend al dicht omdat er nog geknald wordt om lawines te triggeren.

village (1)

Hier in Zinal in Val d’Anniviers in Wallis is het ook gewoon nog te behappen en ook hier is het met de sneeuwgrens mooi voor elkaar.

mega_vercorin_village

Vanuit Vercorin kijk je omlaag het Rhônedal in en zie je de sneeuwgrens.

current

In Vallée d’Illiez – Portes du Soleil – het Zwitserse gedeelte van het uitgestrekte skigebied – is het gewoon fantastisch. Hier geen overvloed aan sneeuw maar gewoon een mooie laag erbij. En met een sneeuwgrens van rond 1400m vannacht ook op dat front gebeiteld.

5a547b89971d8

Waar het al dramatischer heef gesneeuwd is in Oberwallis zoals hierboven in Rosswald. En dan Italië en de Franse hoofdkam….

Op Severe Weather Europe zijn heel veelbeelden gedeeld. We nemen er hier een paar over…

En Marco Kashuba van Wetteronline zat vrij goed gepositioneerd in Breuil-Cervinia….

We springen snel naar de ensembles en zien een hele vette sneeuwval aan de noordkant van de Alpen komen vanaf 7 januari…

graphe6_1000___10.2830188679_47.6518218623_

Dat schreeuwt om een video en die kom er ook…

nederland

De titel van een eerder weerbericht blijft staan voor de Lage Landen: winter op de loer….

Daar moeten we het weer mee doen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

74 reacties

Gesloten voor reacties.