8c26e1bd-fedd-4c09-a3d3-73b1d211adea

Gisteravond hadden we al de beelden uit Les Menuires. Word je daar vanochtend wakker moet je op zoek naar je auto.

d4b09cde-f477-474a-9b91-42012c6e7b4f

Verder lijkt het het ook goed te doen en zijn de liften gewoon open. Maar hier en in Val Thorens zijn de liften de hele ochtend al dicht omdat er nog geknald wordt om lawines te triggeren.

village (1)

Hier in Zinal in Val d’Anniviers in Wallis is het ook gewoon nog te behappen en ook hier is het met de sneeuwgrens mooi voor elkaar.

mega_vercorin_village

Vanuit Vercorin kijk je omlaag het Rhônedal in en zie je de sneeuwgrens.

current

In Vallée d’Illiez – Portes du Soleil – het Zwitserse gedeelte van het uitgestrekte skigebied – is het gewoon fantastisch. Hier geen overvloed aan sneeuw maar gewoon een mooie laag erbij. En met een sneeuwgrens van rond 1400m vannacht ook op dat front gebeiteld.

5a547b89971d8

Waar het al dramatischer heef gesneeuwd is in Oberwallis zoals hierboven in Rosswald. En dan Italië en de Franse hoofdkam….

Op Severe Weather Europe zijn heel veelbeelden gedeeld. We nemen er hier een paar over…

En Marco Kashuba van Wetteronline zat vrij goed gepositioneerd in Breuil-Cervinia….

We springen snel naar de ensembles en zien een hele vette sneeuwval aan de noordkant van de Alpen komen vanaf 7 januari…

graphe6_1000___10.2830188679_47.6518218623_

Dat schreeuwt om een video en die kom er ook…

nederland

De titel van een eerder weerbericht blijft staan voor de Lage Landen: winter op de loer….

Daar moeten we het weer mee doen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

74 reacties

Gesloten voor reacties.