niederhorn1004

Dit is niet Obertauern. Het is het Berner Oberland. Daar schijnt de zon al!

adelboden1004

Adelboden in hetzelfde Zwitserse kanton. Het is de laatste dag van het seizoen hier. Zonde toch! Maar de toerskiërs zullen er veel plezier mee hebben.

valluga1004

In Vorarlberg zien we een nevelmeer. Schitterend! Dit is St. Anton trouwens. Zit je al in Tirol.ehrwald1004

Ook in Tirol: Ehrwald. Wat een plaatje! Waar zijn mijn houtskoolkrijtjes?

obertauern1004

En zo is het bij ons. Het moet nu toch echt gaan openbreken want zo graag wil ik de mensen van Dutchweek.nl laten zien hoe mooi het hier is. De après-ski en het nightlife zijn sowieso al goedgekeurd.

azorenlaag

Dit is de situatie vandaag. Het Azorenlaag is gearriveerd. Dat wil zeggen: het ding gaat zich daar de komende dagen positioneren. Dat betekent ook dat er nauwelijks sneeuw in de Alpen komt. De fronten blijven ver in het westen. Alleen op de 13e zet er even wat neerslag door goed voor 10cm vanaf 1500m.

koudazoren

Echt warm wil het nog niet worden in de zuidelijke stroming ten westen van de depressiekern. Waarom? Omdat die hele depressie een gigantisch veld van kou vertegenwoordigt! En dat betekent voor de Lage Landen…

pluim1004

Aanhoudend koele temperaturen. We gaan hier scherp in de gaten houden wanneer de kansen keren en we het eerste BBQ weer voor de Lage Landen kunnen aankondigen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.