niederhorn1004

Dit is niet Obertauern. Het is het Berner Oberland. Daar schijnt de zon al!

adelboden1004

Adelboden in hetzelfde Zwitserse kanton. Het is de laatste dag van het seizoen hier. Zonde toch! Maar de toerskiërs zullen er veel plezier mee hebben.

valluga1004

In Vorarlberg zien we een nevelmeer. Schitterend! Dit is St. Anton trouwens. Zit je al in Tirol.ehrwald1004

Ook in Tirol: Ehrwald. Wat een plaatje! Waar zijn mijn houtskoolkrijtjes?

obertauern1004

En zo is het bij ons. Het moet nu toch echt gaan openbreken want zo graag wil ik de mensen van Dutchweek.nl laten zien hoe mooi het hier is. De après-ski en het nightlife zijn sowieso al goedgekeurd.

azorenlaag

Dit is de situatie vandaag. Het Azorenlaag is gearriveerd. Dat wil zeggen: het ding gaat zich daar de komende dagen positioneren. Dat betekent ook dat er nauwelijks sneeuw in de Alpen komt. De fronten blijven ver in het westen. Alleen op de 13e zet er even wat neerslag door goed voor 10cm vanaf 1500m.

koudazoren

Echt warm wil het nog niet worden in de zuidelijke stroming ten westen van de depressiekern. Waarom? Omdat die hele depressie een gigantisch veld van kou vertegenwoordigt! En dat betekent voor de Lage Landen…

pluim1004

Aanhoudend koele temperaturen. We gaan hier scherp in de gaten houden wanneer de kansen keren en we het eerste BBQ weer voor de Lage Landen kunnen aankondigen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.