Gisteren heeft de NKBV een persbericht uitgegeven waarin gewaarschuwd wordt voor de extreme zomerse sneeuwval rond de Mt. Blanc en in Wallis. Alpinisten en bergwandelaars moeten serieus oppassen voor lawines en andere met sneeuw samenhangende alpiene gevaren. Lees het hierrr. Ik keek eens op de webcams die ik ’s winters dagelijks uren afspeur en spotte meteen deze mooie van de Aguille du Midi. Zie je ook de 5 klimmers op het graatje? Op dat moment mooi in de zon, maar het zal een barre tocht voor deze klimmers zijn.

buien0208

In Nederland heb ik net mijn uit de vergaarbak van de Aldi opgeviste waterdichte zeiljack kunnen testen in echt hondeweer. Na 20 minuten trampoline springen met een hemelse douche was de binnenzijde van mijn jas afgezien van wat zweet nog kurkdroog. Test geslaagd. Nu zo nog ff een nieuwe rugzak en een regenbroek scoren en ik ben er klaar voor. Woensdag gaan we met de kids een mooie klimtocht (Kinderklettersteig Kali) maken bij Ramsau am Dachstein. Leek het gisteren nog noodweer te worden die dag zien de berekeningen er nu steeds gunstiger uit en de dagen daarna sowieso. We doen een rondje Ramsau, Zell am See Kaprun en Gasteinertal met het hele gezin. We houden je op de hoogte.

wellington0108

Vanuit Amerika blijven de juli-koudercords binnenstromen. Maar ook in Australië is het uniek koud. En daar is het winter. Rond Melbourne de meeste sneeuwval in de laatste 25 jaar en in de stad een extreem laag maximum van 10,3°C! Zie de video van extatische mensen en de schitterende foto’s in dit artikel. Idem hierrr voor Tasmanië.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.