Gisteren heeft de NKBV een persbericht uitgegeven waarin gewaarschuwd wordt voor de extreme zomerse sneeuwval rond de Mt. Blanc en in Wallis. Alpinisten en bergwandelaars moeten serieus oppassen voor lawines en andere met sneeuw samenhangende alpiene gevaren. Lees het hierrr. Ik keek eens op de webcams die ik ’s winters dagelijks uren afspeur en spotte meteen deze mooie van de Aguille du Midi. Zie je ook de 5 klimmers op het graatje? Op dat moment mooi in de zon, maar het zal een barre tocht voor deze klimmers zijn.

buien0208

In Nederland heb ik net mijn uit de vergaarbak van de Aldi opgeviste waterdichte zeiljack kunnen testen in echt hondeweer. Na 20 minuten trampoline springen met een hemelse douche was de binnenzijde van mijn jas afgezien van wat zweet nog kurkdroog. Test geslaagd. Nu zo nog ff een nieuwe rugzak en een regenbroek scoren en ik ben er klaar voor. Woensdag gaan we met de kids een mooie klimtocht (Kinderklettersteig Kali) maken bij Ramsau am Dachstein. Leek het gisteren nog noodweer te worden die dag zien de berekeningen er nu steeds gunstiger uit en de dagen daarna sowieso. We doen een rondje Ramsau, Zell am See Kaprun en Gasteinertal met het hele gezin. We houden je op de hoogte.

wellington0108

Vanuit Amerika blijven de juli-koudercords binnenstromen. Maar ook in Australië is het uniek koud. En daar is het winter. Rond Melbourne de meeste sneeuwval in de laatste 25 jaar en in de stad een extreem laag maximum van 10,3°C! Zie de video van extatische mensen en de schitterende foto’s in dit artikel. Idem hierrr voor Tasmanië.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.