sneeuw 2803

Allereerst wil ik Leo super bedankten voor het overnemen van de vrijdagavond shift. Zoals gezegd was er een grote stroomstoring die rond 14.00 uur in Purmerend pas verholpen was. Daarna begon de ellende bij mijn internet provider en wilde mijn mediabox niet meer online. Nu dus alles verholpen en dus op naar het weer. En om eerlijk te zijn: ik had het gisterenavond echt niet beter gedaan dan Leo hoor. Onvoorbereid een prachtig bericht neerpennen. Wat een team. Goed! We hebben vanochtend een mooie tweespalt in de Alpen. Met snneuw in het oosten en Kaiserwetter in het westen. De sneeuw zal verder trekken naar het oosten, gevolgd door een wolkenpartij die vanuit het (noord)westen in komt zetten.

engelberg 2803

Kijk eens in de Zwitserse Alpen. Grand Beau. Dit is Engelberg en de header is Melchsee Frutt. Ligt overigens vlak naast elkaar en zijn leuke gebieden om te skiën. Ik spreek uit ervaring.

wildentalhuette2803

Iets meer naar het oosten komen we uit bij het Kleinwalsertal. Hier wat gebroken bewolking deze ochtend.

0610_la

Verder naar het oosten: Zell am See Kaprun. Hier zwaar bewolkt maar droog.

obertauern2803jpg

En nog verder naar het oosten ligt Obertauern. Lekker in de sneeuw. Top condities vandaag lijkt mij. Hajo gaat straks in Saalbach de Splash Challenge doen. Kom er maar in Hajo.

ashoog 48 uur 2803

En voor de rest staat het bericht van Frederic van gisteren ochten en die van Leo gisteren avond nog als een huis. De weermodellen zijn eensgezind. Niet qua neerslaghoeveelheden, GFS altijd een tikkie overdreven, maar wel qua drukverdeling. De komende 2 dagen ligt de as van het Azorenhoog west-oost georiënteerd. Hierdoor hakt de straalstroom er lekker in in de Lage Landen. Een grote transportband van depressies.

ashoog 96uur 2803

In de loop van de week gaat de as van het Azorenhoog een beetje kantelen richting noord-west / zuidoost. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor frissere lucht die zo nu en dan doorkomt. Occlusies liggen op de loer en met name op donderdag staat de rits nog wijd open. Dan dus weer tijdelijk een hogere sneeuwgrens, terwijl op woensdag die grens weer iets lager ligt.

ashoog 168 uur 2803

En aan het einde van de week wordt de as meer noord – zuid georiënteerd. Het gevolg?

koudelucht2803

Koude lucht stroomt west Europa binnen. Met veel sneeuw aan de noordkant van de gehele Alpenboog. Een witte Pasen zit er dus zeker in.

240uur2e ps 2803

En dit zijn de accumulaties vlak na de pasen. Neem ze met een korrel zout en bedenk dat er ook regen tussen zit komende week.

2903zomertijd

En vergeet niet de klok een uurtje te verzetten aankomende nacht. In het VOORjaar – VOORuit.

Fijn weekend!

 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

15 reacties

Gesloten voor reacties.