noorwegen1905

Niet alleen op de Zugspitze hoopt zich de sneeuw op! Ook Noorwegen is op recordjacht. Het gekke daarbij is dat dit plaatje toch overduidelijk is van Åseral helemaal in het zuiden van Noorwegen waar al in december dit jaar gigantische sneeuw lag. Zo veel als sinds de Elfstedenwinter 1954 niet meer. Het gekke nu is dat ik wel nieuwsartikelen vind over de 8 meter hoge sneeuwwanden daar in februari 2014 met ook daar weer 1954 erbij. Nu hebben we dus helemaal eind mei negen meter op de peilstok en vind ik alleen deze foto die op twitter circuleert en nul nieuwsartikelen. Wie lost het mysterie op?

Toevoeging volgende ochtend: Asten heeft het mysterie opgelost! De pas is tussen Brokke en Suleskard. Geopend op 23 mei. Zie dit Noorse artikel.

hardangervidda

De weg over de Hardangenvidda is ook weer open. Maar er zijn steeds problemen…. op 19 mei moest de weg al een paar uur dicht vanwege slippartijen. En op 23 mei zaten 8 vrachtwagens 11 uur vast in een metertje verse sneeuw… we gaan het in de gaten houden daar. Help je mee?

Categorieën: Noorwegen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.