IMG_2510

Dat ik meer dan één maal in Montafon ben geweest dit jaar is ondertussen al wel duidelijk, maar helaas heb ik nog nooit het nachtrodelen in Garfrescha gedaan, tot op heden! Want daar is afgelopen vakantie verandering in gekomen!

Rodelen is eigenlijk heel ‘simpel’, met de slede kom je de berg naar beneden. Wil je het compleet doen zoals het echt moet, dan ga je helemaal plat op je rug liggen. Toegegeven, dat heb ik zelf niet geprobeerd, als beginneling heb ik me gewoon op de slede gezet. Door de jaren heen is rodelen zo populair geworden, dat het van een gewoon transportmiddel tot een discipline van de Olympische Spelen is uitgegroeid. Zelf heb ik ondervonden dat ik nooit een Olympisch Kampioen in deze discipline ga worden, maar dat maakte de pret er zeker niet minder op.
rodeln

Rodelen op de Golm

In Montafon kan je op verschillende plaatsen rodelen. Op de Golm kan je je wagen aan een afdaling voor gevorderden van 3 kilometer lang. Je gaat van Latschau naar Vandans en het leuke aan deze afdaling is dat je ze elke woensdag en vrijdag in de avond van 18:00 – 21:00 uur kan proberen.

Rodelen bij de Lindauerhütte

De langste rodelbahn vind je bij de Lindauerhütte, waar je je aan een afstand van 7,5 kilometer kan wagen. Gemiddeld doe je hier welgeteld 2,5 uur over!

Take it easy

Hier kan je ook gaan voor de makkelijkere variant die vertrekt in het Gauertal, via Latschau ga je zo naar Tschagguns over een afstand van 5 kilometer.

Rodelen met de kids

Een echte aanrader voor met kleine kinderen is de afdaling van het bergstation op de Kristberg naar het centraal station Stelza. Slechts 0,6 km, maar je kinderen gaan hier heel veel plezier aan beleven.
Héél kindvriendelijk, maar een langere afstand is er vanaf de Silvretta Montafon Kapell naar Kropfen, die kan je vinden op de Hochjochberg.

Nachtrodelen vanuit Garfrescha

Zelf hebben mijn vriend en ik gekozen voor het nachtrodelen vanuit Garfrescha, de langste nachtrodelbaan van Voralberg. Een afstand van 5,5 km, doorhéén de verlichte blauwe pistes op de Silvretta Montafon. Dit kan je elke dinsdag, donderdag en zaterdag zelf proberen tussen 18:00 en 21:30 uur.

Waar je wel op moet letten is dat deze rodelbahnen enkel open zijn bij voldoende sneeuw. De beste periode om gaan te rodelen is in de maanden december, januari en februari. Ondanks de slechtere sneeuwkwaliteit, ja het einde van het seizoen in combinatie met de warmte hadden hun invloed, was het rodelen een zeer aangename ervaring.

Rodelen is ideaal als ontspanning voor het ganse gezin, of zelfs als je met een groep vrienden op vakantie bent! Je bent voor het huren van een slede slechts €5 kwijt, een toegangsticket voor één avond kost €8,30 in Garfrescha. Kinderen betalen slechts €5 om naar boven te gaan. Je kan hier ook opteren voor een avondkaart in Montafon, €18,30 om meerdere avonden de berg boven een bezoekje te brengen. Heel eerlijk, het was best leuk om alles eens in het donker te zien.

IMG_2509
Starten doe je aan de Garfrescha-lift, enorm handig is dat je gewoon sledes kan huren aan het vertrekpunt. Opletten geblazen, want het is mogelijk dat je de slede mee naar boven moet nemen, voor kleine kinderen is dit zeker te zwaar. De liftbedienden zetten deze graag in de liftjes achter hen neer.
Deze rode liftjes zijn echt oldschool en al een belevenis op zich.
IMG_2376-595x446
Bang om terecht te komen in een slachtveld van dronken tieners? Geen paniek, daar is Montafon zo niet voor gekend. Wil je je toch een glaasje om de zenuwen te beperken, ga dan zeker een kijkje nemen in de Brunellawirt voor vertrek. Verwacht een echte Oostenrijkse Stube met heerlijk eten en drinken. Wil je hiervan genieten voor je vertrek, reserveer dan een dag op voorhand, iets drinken kan zonder reserveren.

Vergeet zeker niet om je ski-kledij en aangepast schoeisel te dragen, want vallen dat kan wel eens gebeuren. Daarnaast heb je het dan ook lekker warm. Wat ik je ook aanraad is om een skibril, handschoenen en eventueel skihelm mee te nemen. Sturen kan je met de teugels of met je voeten, wij zijn zelf voor het betere voetenwerk gegaan. Ondanks al de waarschuwingen die we hadden meegekregen was dit sturen zeker geen probleem.

Wij hebben ongeveer 30 minuten gedaan over de afstand, 30 minuten lang heb ik liggen gibberen van plezier. Volgens de informatie kan je zelf al op 15 minuten naar beneden knallen, maar we hebben er zelf geen race van gemaakt! Ik had het ook druk met naar de omgeving en natuur te kijken. Rodelen werkt niet enkel op je buikspieren, ook je lachspieren worden hier volop getraind.

Zet rodelen zeker op je to-do-lijstje voor je wintersportvakantie! Garfrescha Rodelbaan, jullie zien ons alvast zeker terug voor een portie nachtrodelen!

Hier nog enkele sfeerbeelden en een filmpje over wat je kan verwachten.

10001747


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.