Het koufront heeft de noordkant zojuist aangedaan, en de temperatuur daalt in korte tijd flink. Zoals hier op de 1,6km hoge Herzogstand, nog net in Zuid-Duitsland, waar de eerste flinke sneeuwbuien al vallen. 

koeler1 De temperatuurcrash komt nog duidelijker naar voren op de actuele kaarten van het ZAMG (Oostenrijkse weerdienst). Op amper 70 km afstand is het verschil  in Inntal maar liefst 10 graden Celsius.  Om 17:00 was het in Kufstein +8,1C bij flink wat regen, terwijl het nog zomers aandoet in Innsbruck met +18,4C.

1400_lmEerder vanmiddag zagen we het koufront (en de buien die erachter bij horen) door midden Duitsland trekken.  Op de slechts 800 meter hoge heuvels rond Regensburg sneeuwde het vanmiddag al enige tijd. Ook de Harz (Brocken) zitten in de sneeuwbuien, hier is het al zelfs wit geworden.

koeler

Later vanavond gaan we in een tweede bericht verder kijken naar de ontwikkelingen in Oostenrijk!  


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

4 reacties

Gesloten voor reacties.