Het is vies vuil regenweer in de lagere delen van Oostenrijk. Heb jij wel sneeuw? Laat weten vanaf welke hoogte en waar! Hajo zegt net tegen mij in de auto; nou zo waan ik me weer een beetje in Nederland en is het makkelijker op de weg want als het sneeuwt staat het helemaal vast. Nou we kunnen het krijgen, 5 minuten later rijden we door Söll en zien we een paar dikke natte vlokken, misschien zo in Hochfilzen echt sneeuw.

Vanmorgen werd het al even in de reacties gezegd; er zit een vreemd koude belletje in het GFS die de kou iets eerder naar de Alpen toe trekt. Nou dat koude belletje is zo gek nog niet want ik heb m al eens eerder in de modellen voorbij zien komen en nu doet ook het EC er aan mee:

Misschien dat dit hobbeltje in de hoge druk ook kan zorgen voor het ophouden van de straalstrooom waardoor we later een groter meander zullen zien.

In de hoofdrun van het GFS is dat pas heel laat het geval met dan wel een megadump voor het Kleinwalsertal. Para ziet er wel leuk uit, iedere keer weer zo’n golf van kou met neerslag beginnend al op 2 maart.

Dit soort dingen zien we dan ook ineens weer voorbij komen, als de straalstroom zodanig golft dat ie ineens omklapt naar een tijdelijke noordoost stroming. Zou leuk zijn maar komt van de Para, dus vergeet het maar weer en dream on 😉 Ik ga ook even verder dromen van sneeuw want voorlopig rijden we hier nog in de regen, laat weten of het in jouw dorp of skkigebied sneeuwt!


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

45 reacties

Gesloten voor reacties.