Heer lijk is het als je tijdens het webcamspotten ineens een nieuw skigebied ontdekt. Uit het niets …. is daar ineens …. het Massif de Brasses! Wat een …allemachtige sneeuwval daar zeg. Waar ligt dat in hemelsnaam? Klik hier en verbaas je. Ik bedoel de Portes du Soleil kennen we allemaal. Maar tussen dat immense skigebied en Genève ligt dus nog een skigebiedje. Met dorpjes met mooie namen zoals je op de kaart hieronder ziet. 

Ben je ook net als ik meteen fan van dit snoepige skigebied compleet met funpark en legio toerski en langlaufmogelijkheden tussen 680 en 1580m? Surf dan nog even naar deze pagina en bekijk de duizelingwekkende 360 graden panoramafoto. Hieronder nog wat plaatjes van de record sneeuwflutsj van het Massif de Brasses. Ook leuk voor aan de borreltafel. Wat is je favoriete skigebied? Het Massif de Brasses natuurlijk! Om nog maar eens de mythe te ontkrachten dat er in Frankrijk alleen grote hoog gelegen superskigebieden zijn. De snoepige kleintjes die we in Oostenrijk vaak wel kennen, kennen we in Frankrijk gewoon niet. Maar ze zijn er wel!

[fbphotos id=507822472585296]

Leuk dat het Val d’Anniviers vanavond al een beetje meedoet. Daar gat echt nog een enorme bak vallen de komende dagen! En kijk ook nog even naar de fraaie panoramacam in het dorp Les Menuires op 1850m. Op de webcams zie je ook het moederdorp St. Martin de Belleville op 1450m al een beetje wit.

Tja en we krijgen nu al enkele avonden op rij van het GFS model rond 18.30u (12u run) een fraai toetje (kaarten vindbaar in Wintersport Weerkamer hierboven). Zo ook vanavond. Met dit keer in de hoofdrun al op 4 december een sneeuwbommetje in Oost-Nederland. En steeds vaster contouren krijgt een geweldige seizoensopening van de Wintersport-Arena Sauerland! We zijn al aan het kijken of we daar bij kunnen zijn samen. Zin? Vul het formulier in!

Tour de France

Heel bijzonder trouwens om vanavond te zien hoe praktisch langs de volledige landsgrenzen van Frankrijk een neerslagwervel staat. Aan de kust noordenwind en in de Alpen nog Föhn. Natuurlijk met dank aan het nog warme zeewater en de warmte in de Alpen die eerst moet worden opgeruimd.

Iedereen die hier trouwens voor het eerst is naar aanleiding van het weerbericht op telegraaf.nl: welkom! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Gesloten voor reacties.