Heer lijk is het als je tijdens het webcamspotten ineens een nieuw skigebied ontdekt. Uit het niets …. is daar ineens …. het Massif de Brasses! Wat een …allemachtige sneeuwval daar zeg. Waar ligt dat in hemelsnaam? Klik hier en verbaas je. Ik bedoel de Portes du Soleil kennen we allemaal. Maar tussen dat immense skigebied en Genève ligt dus nog een skigebiedje. Met dorpjes met mooie namen zoals je op de kaart hieronder ziet. 

Ben je ook net als ik meteen fan van dit snoepige skigebied compleet met funpark en legio toerski en langlaufmogelijkheden tussen 680 en 1580m? Surf dan nog even naar deze pagina en bekijk de duizelingwekkende 360 graden panoramafoto. Hieronder nog wat plaatjes van de record sneeuwflutsj van het Massif de Brasses. Ook leuk voor aan de borreltafel. Wat is je favoriete skigebied? Het Massif de Brasses natuurlijk! Om nog maar eens de mythe te ontkrachten dat er in Frankrijk alleen grote hoog gelegen superskigebieden zijn. De snoepige kleintjes die we in Oostenrijk vaak wel kennen, kennen we in Frankrijk gewoon niet. Maar ze zijn er wel!

[fbphotos id=507822472585296]

Leuk dat het Val d’Anniviers vanavond al een beetje meedoet. Daar gat echt nog een enorme bak vallen de komende dagen! En kijk ook nog even naar de fraaie panoramacam in het dorp Les Menuires op 1850m. Op de webcams zie je ook het moederdorp St. Martin de Belleville op 1450m al een beetje wit.

Tja en we krijgen nu al enkele avonden op rij van het GFS model rond 18.30u (12u run) een fraai toetje (kaarten vindbaar in Wintersport Weerkamer hierboven). Zo ook vanavond. Met dit keer in de hoofdrun al op 4 december een sneeuwbommetje in Oost-Nederland. En steeds vaster contouren krijgt een geweldige seizoensopening van de Wintersport-Arena Sauerland! We zijn al aan het kijken of we daar bij kunnen zijn samen. Zin? Vul het formulier in!

Tour de France

Heel bijzonder trouwens om vanavond te zien hoe praktisch langs de volledige landsgrenzen van Frankrijk een neerslagwervel staat. Aan de kust noordenwind en in de Alpen nog Föhn. Natuurlijk met dank aan het nog warme zeewater en de warmte in de Alpen die eerst moet worden opgeruimd.

Iedereen die hier trouwens voor het eerst is naar aanleiding van het weerbericht op telegraaf.nl: welkom! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.