Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Waar was het nu weer noodweer en komt het ook weer naar de Lage Landen?

check ook eens

21 Reacties

 1. Asten (Harmelen) schreef:

  Hajo..Nederland gaat in de nacht naar maandag nat…. hoort er denk ik te staan…. en ik hoop dat dat uitkomt bovendien maar ik heb zo mijn twijfels.

 2. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Helga van Leur vaart nu richting de zuidpunt van Spitsbergen. De nationale expeditie gaat proberen om rondjes rond Edgeøya te varen. @Hajo, Nova Zembla?

 3. martijn Sonnenberg schreef:

  Die sneeuw in Noorwegen, vaag zie ik bergen op het kaartje staan…Vrij ver naar het noorden van Noorwegen dus? Op welke hoogte tov zeespiegel ligt die eigenlijk?

 4. Ronski schreef:

  Hajo, kan jij niet meegaan op zo’n expeditie om te checken of het allemaal correct is wat ze ons straks gaan vertellen? Grtz Ronski

 5. Roland Bodegraven schreef:

  Bij Schiphol zat ik gister in dat buitje

 6. pfoew… ziet er niet meteen best uit voor de komende periode ! Regen én wind ? Kan ik missen als de pest omdat ik er gewoon niet van hou en liever heet en droog heb tijdens de zomermaanden.

  Maar goed, nemen zoals het komt en binnenkort volop genieten in het zuiden van Frankrijk. 🙂

  Bekijk ook eens deze best heftige beelden : http://nos.nl/artikel/2052908-blikseminslag-in-vliegtuig-vlak-voor-vertrek.html

 7. Roy schreef:

  Hmm volgens de laatste GFS run na die 2 slechte dagen helemaal geen verkeerd uitzicht als je het mij vraagt. Ik zie zelfs volgend weekend een dertiger opdoemen! Ijslanddepressie even in de ijskast? 😉

 8. Leo schreef:

  De GFS 12h run doet vandaag in de meteofictie iets heel bijzonders.

  Met één zomerse en vier tropische dagen in De Bilt een landelijke hittegolf van 27 t/m 31 augustus.

  Even los van het feit dat het maar zeer de vraag is of e.e.a. synoptisch gezien gaat uitkomen (het is immers meteofictie en het ECMWF wil van niets weten) is het interessant daar even op in te zoomen. De warmte eind volgende week (donderdag en vrijdag) zit overigens al dagen in beide modellen (hoewel vanavond in het EC wat minder overtuigend) maar het GFS neigt naar een verlenging met 2 of (precies) 3 dagen.
  Een hittegolf in de 2e helft van augustus extreem zeldzaam. Dat kwam sinds het begin van de jaartelling, uhm sorry, sinds 1901 maar 5x voor: (met einddatum) 26-8-1930, 31-8-1942, 25-8-1944, 27-8-1947 en 26-8-2001. NB in vier van die vijf rondom zéér strenge winters. Met 31 augustus als einddatum zou de huidig ingetekende bovendien een evenaring van de laatste einddatum “ooit” zijn. Maar waarom zo zeldzaam? Ten eerste natuurlijk omdat de zon rond deze tijd van het jaar snel minder hoog aan de hemel en korter boven de horizon gaat staan. Maar daarnaast:

  Daar hebben we hem weer; het neerslagtekort. Wat zie ik? Behalve enigszins in de 5% droogste jaren (wat overigens bij gebrek aan meetreeks slechts een theoretische aanname betreft!) en het recordjaar 1976 neemt het neerslagtekort in augustus doorgaans niet meer toe. Ofwel: regent het wat vaker. En ja, moet ik nog meer zeggen? We weten het hè. Dat is nu niet anders.

  Uit het temperatuursprofiel van de afgelopen en vooral komende dagen maak ik op dat het GFS het bodemvocht wel in het model heeft maar onderschat. Hier als voorbeeld zaterdag a.s.: 17 graden opwarming in het noordoosten t.o.v. de temperatuur op 1500 meter hoogte. Dat lijkt me met al dat verdampende bodemvocht (met het natst in Drenthe en Groningen) zo goed als onmogelijk.

  Eerder zal het dit worden; HIRLAM lijkt het mij als beste in het model te hebben. Westdorpe met de nog altijd zeer extreme droogte kan de 30 graden aantikken (en ik tip persoonlijk ook Eindhoven) maar in het noordoosten niet meer dan 24 of 25 graden. Conclusie: natuurlijk kan (bij uitkomen van het scenario) de situatie over 10 dagen anders zijn. Als we 10 dagen volle bak zon krijgen en de temperaturen relatief hoog uitvallen kan er weer wat verdampen. Los daarvan zal het GFS model zichzelf de komende dagen wel corrigeren. Maar thans is de uitgangssituatie foutief en de verwachting per definitie dus ook!

 9. Asten (Harmelen) schreef:

  De GFS 12.00 komt wel vaker met wat extremere scenario’s zo heb ik het idee….

 10. Leo schreef:

  @hajo.

  WOW. Gewoon eng dit!

 11. Robin schreef:

  Eén van de weergoden lijkt wel ‘iets’ te hebben met de streek rond Krommenie 😉
  Of is dit de reden dat Hajo juist daar is gaan wonen?

 12. Carl schreef:


  eerste koudeuitbraak!!!
  De alpen gaan mooi wit zien boven de 2300-2500m.
  Natuurlijk ver weg, kans is zeer klein. Maar dromen mag. 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.