Toch nauwelijks bewolking dinsdag

Om te beginnen moet ik terugkomen op het weerbericht van gisteren. Het zag er toen nog naar uit dat er dinsdag flinke bewolking en in de Franse Alpen ook buiïge neerslag zou zijn. Dat is in 2 weermodellen van de baan. Zie de bewolkingskaart van ECMWF hierboven. Het blijft tot vrijdag gewoon zonnig en daarna wordt het spannend.  

[fbphotos id=379974872036724]

Zie hier waar en wanneer de sneeuw wordt verwacht en wat de vorstgrens is (sneeuwgrens paar honderd meter lager). Verrassend genoeg staan de Franse Alpen er ineens weer mooi op qua fris laagje, zij het niet onder 1500m. Ik verwacht de komende modelruns nog meer verrassingen met de sneeuwval in het weekeinde. Mijn boude voorspelling is dat er toch aardig wat gaat vallen langs de hele noordkant ondanks de zeer magere eerste modelberekeningen.

Hieronder de weerkaarten met een verrassend winterse uiteinde van de GFS berekening…

[fbphotos id=379975925369952]

Kijk! Dat is nog eens een mooie koude-uitbraak in april! Nachtvorst in de lage landen. En wolkbreukachtige neerslag aan de zuidkant van de Alpen bij de nadering. Vervolgens aan de noordkant sneeuwval tot in de lagere dalen. Echte meteofiction nog. Maar leuk om te zien dat het nog kan! 

Afsluitend weer de nieuwste Bizz uploads…

[fbphotos id=379969478703930]

Categorieën: Sneeuwverwachting

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Gesloten voor reacties.