Toch nauwelijks bewolking dinsdag

Om te beginnen moet ik terugkomen op het weerbericht van gisteren. Het zag er toen nog naar uit dat er dinsdag flinke bewolking en in de Franse Alpen ook buiïge neerslag zou zijn. Dat is in 2 weermodellen van de baan. Zie de bewolkingskaart van ECMWF hierboven. Het blijft tot vrijdag gewoon zonnig en daarna wordt het spannend.  

[fbphotos id=379974872036724]

Zie hier waar en wanneer de sneeuw wordt verwacht en wat de vorstgrens is (sneeuwgrens paar honderd meter lager). Verrassend genoeg staan de Franse Alpen er ineens weer mooi op qua fris laagje, zij het niet onder 1500m. Ik verwacht de komende modelruns nog meer verrassingen met de sneeuwval in het weekeinde. Mijn boude voorspelling is dat er toch aardig wat gaat vallen langs de hele noordkant ondanks de zeer magere eerste modelberekeningen.

Hieronder de weerkaarten met een verrassend winterse uiteinde van de GFS berekening…

[fbphotos id=379975925369952]

Kijk! Dat is nog eens een mooie koude-uitbraak in april! Nachtvorst in de lage landen. En wolkbreukachtige neerslag aan de zuidkant van de Alpen bij de nadering. Vervolgens aan de noordkant sneeuwval tot in de lagere dalen. Echte meteofiction nog. Maar leuk om te zien dat het nog kan! 

Afsluitend weer de nieuwste Bizz uploads…

[fbphotos id=379969478703930]

Categorieën: Sneeuwverwachting

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.