Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Waar valt er sneeuw eind deze week?

check ook eens

66 Reacties

 1. Michel schreef:

  ik hou heel erg van skiroutes, of er nou verse sneeuw op ligt of buckellig zijn maakt niet uit. het is allebij gaaf. vorig jaar in januarie 3 weken in verbier geskied op alle mooie routes daar! hele wisselende omstandigheden gehad op de routes door de vele sneeuwval, de ene keer waren er buckels de andere keer diepe tiefsnee. echt genoten ( als ze open waren, vaak dicht ivm lawinegevaar). vooral de mont gele is echt gaaf!! @joke, ik weet niet of je van skiroutes houd maar deze berg en de montfort zijn echt heel mooi, ook qua uitzicht en landschap. veel plezier in verbier!

 2. Els schreef:

  Hoi Hajo en Jorne. Wij mogen vanaf zaterdag gaan genieten van een week skiën in Oostenrijk. Fieberbrunn dit keer. Als ik kijk naar de weerberichten gaat het volgende week snachts niet eens meer vriezen . Gaat dat wel goed op de pistes of is het dan s morgens al papperig?

 3. Els schreef:

  Jip en Janneke taal zal het voor ons duidelijker maken Chantal . Ik hoop op een reactie ☺️

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  Ook GFS 06.00 laat in de loop van volgende week de kern van hogedruk weer naar de Alpen ‘lopen’..
  Er zal toch wel eens een jaar komen dat dit in de wintermaanden keer op keer bij Scandinavië gaat gebeuren ??
  Hopelijk wandelt ‘ie’ door en dan het liefst Europa weer uit…

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Idd Asten de euroknaller onhe ende .Lente voor de Alpen en ll

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Maar hij ‘wandelt’ toch door… zou wat zijn als er bij onze aankomst (2 maart) toch weer sneeuw is bijgevallen.
    Ook wel bijzonder is dat de GFS hoofdrun regelmatig voor het neander van de stroming gaat terwijl dit niet/nauwelijks werd ondersteund door het ensemble..

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Meanderen uiteraard..
     Jetstream richt zich vanaf halverwege de volgende week steeds meer op de Alpen.. de eerste week van maart is het regelmatig een full hit en dat is ook weer niet de bedoeling (#zon, wel regelmatig neerslagkansen)

  • Martijn sonnenberg schreef:

   vooral zaterdag lijkt het heet te gaan worden in de alpen, daarna dalen de temperaturen weer, maar normaal worden ze nog niet. Als er nu iets minder druk optreedt op de oceaan, kan de warmte wat meer naar noord ipv noord-oost en valt het voor de skigebieden een stuk gunstiger uit…
   Er ontstaat een klein afsplitend laagje rond + 70 uur wat de warmte impuls de verkeerde richting lijkt uit te duwen. Als dat er niet is, schiet het hoog wellicht iets verder door, en dat geeft dan de kans voor de kou om onderlangs te gaan naar het westen ipv naar het zuiden. In Libie en noord-afrika hebben ze niets aan die pukkel koude, waar de alpen hem wel kunnen waarderen

  • Martijn sonnenberg schreef:

   overigens lijkt toch het signaal voor halverwege volgende week weer terug naar een noordwest stroming te gaan, met opnieuw de sneeuwdump op 27-28-1/3 op de kaarten (afh van timing)

 5. Hans schreef:

  Noord Italië 1500m bijv. nu ca. + 5, dauwtemp. -9. Alleen de zuidhellingen hebben (iets) te lijden.
  Komend weekend idd het “warmst”…. daarna weer temperatuur wat dalend.

 6. Jorne schreef:

  Ik word toch wel blij van gfs06 vanaf de 27e
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550491290.png[/img]

 7. Prachtig plaatje van Furkajoch, wanneer de nacht bijna dag lijkt door een bijna volle maan.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550491709.jpeg[/img]

  Mij maakt het niet veel uit waar er sneeuw valt, zolang het maar niet in de LL is komende week 🙂

 8. Martijn sonnenberg schreef:

  [IMG]http://images.meteociel.fr/im/8126/gfs-1-192_wcl2.png[/IMG]

  GFS para laat de kou voor oostenrijk na zaterdag (lokaal 😉 ) terugkeren

 9. Skiwi schreef:

  Alle voorzichtige hoop op wat verse sneeuw ten spijt, vrees ik dat wie pas in maart of april gaat skiën nog heel wat zure appels door heeft te bijten, zeker in het Westelijke Alpengebied. Daar ligt overigens ook niet extreem veel sneeuw, eerder rond of net onder het gemiddelde.

  Het GFS ensemble voor mijn persoonlijke bestemming (Zermatt) geeft de komende 15 dagen eigenlijk geen enkele hoop op verse sneeuw: http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?x=&y=&lat=46&lon=7.7&runpara=0&type=6&ext=1

  Maar goed, ‘t is nog meer dan 6 weken, tijd genoeg nog voor verse sneeuw, zeker op die hoogte

  • nils schreef:

   Reken maar op dikke bakken sneeuw en kou in de Alpen in maart skiwi. Als wij dan toe zijn aan lente in de LL krijgen we gewoon we wisselvallig weer met maartse buien… het bestaat niet dat het zo doorgaat

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Zo gaat het idd vaak de laatste jaren! Maar de kaarten en vooral ensembles zijn wel heel erg blijvend lente voor de alpen.Om over de ll maar niet te spreken…

  • Rob schreef:

   En waar baseer je dat op? De komende 10 dagen kan ik in mee maar verder is het volkomen uit de lucht gegrepen. De eerste tekenen van het terug trekken van het hoog zijn al te zien op de kaarten.

 10. Hans schreef:

  De natuur schijnt nu al 3 weken verder te zijn dan normaal…… Het voelde net buiten aan als een voortzetting van afgelopen zomerperiode. Hoop toch echt dat maart flink koud gaat worden, liefst met sneeuw in NL. Kan ik tenminste m’n korte broek weer in de kast leggen……. niet alleen dieren hebben last van hun bio-ritme 😉

 11. Hans schreef:

  Heel bijzonder, zie dat de oper héél wat graden boven het moyenne zit tm eind deze maand en dat is vandaag al het geval.
  Ensemble Hopfgarten. Kan WSWM e.e.a
  bevestigen of ontkennen?

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550502925.png[/img]

  • Jorne schreef:

   In het dal blijft het zeker kouder dan voorspeld, op de berg blijven de temperaturen wel redelijk hoog. Dit verschil van temperatuur is denk ik puur afhankelijk van de resolutie van de hoofdrun

 12. Arjan Ischgl schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550503003.jpeg[/img]
  Ja het is te warm, maar wat is het lekker hier in Ischgl

 13. Vincent schreef:

  GFS 12Z loopt nu tot volgende week dinsdag. Stuk koeler, klopt dat?

 14. H.s schreef:

  En komt weer met sneeuw eind feb/begin maart..

 15. Joalie schreef:

  https://www.wetteronline.de/wetterticker/neue-kaeltewelle-in-nordamerika-201902182638051 Zie dat Noord Amerika wederom een koude inval krijgt. Het is weer oneerlijk verdeeld. Wij zitten erop te wachten en ik denk dat zij er daar wel klaar mee zijn. Nou ja, beter een lekker zonnetje zoals de afgelopen dagen dan waterkoud pisweer.

 16. Pascal schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550514527.jpeg[/img]

 17. Hans schreef:

  EC12 bakt ze wel héél erg bruin….
  M’n kat had de juiste voorspelling al gedaan voor de Alpen / Dolo’s…. ZON ZON ZON

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550516022.png[/img]

 18. Paul A Club 1989 schreef:

  Mooie foto van onze Ronaldo op RTL Weer!

 19. Breunis (Nature Trail) schreef:

  In EC 12 uur is er vanaf 28 februari toch voorzichtige hoop op verandering. Tot die tijd regeert de hoge druk in de Alpen en de Lage Landen.

 20. Rob Steenwijk schreef:

  Hé, die openingsfoto van de Montafon is het dorpje Silbertal. Toevallig was ik daar vanmiddag nog omdat we deze week een weekje verblijven in Innerberg (op 1100 meter). Sneeuw blijft daar makkelijk liggen omdat de zon nog nauwelijks op de dalbodem komt. Om de thuisblijvers een geruststellend beeld te geven, toen we tegen half vijf van de piste kwamen bij de dalafdaling van Silbertal zat de sneeuw vast gevroren aan de skies en kreeg ik die er maar moeilijk af bij een temperatuur van +1 graad. Tien minuutjes later en driehonderd meter hoger in Innerberg was het +6 graden! Sowieso was het vandaag in de zon vandaag fantastisch warm. En dat we daarbij ook nog kan skiën blijft haast onmogelijk, maar toch is het zo.
  Golm was vanochtend fantastisch, alleen een gedeelte van de dalafdaling was slush. Vanmiddag op Hochjoch hetzelfde vooral op blauwe (en daardoor drukgebruikte) pistes.
  Gisteren in Zürs-Lech-Schröcken een fantastisch dag gehad. Pistes in topconditie. In Klöstertal en Lech ligt opvallend meer sneeuw langs de weg en op de daken (Klöstertal nog nauwelijks zon op de dalbodem, Langen, Zürs en Lech natuurlijk ook hoog gelegen). Heel indrukwekkend die sneeuwmuren langs de weg.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.