Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Waar slaan vandaag de zwaarste onweersbuien toe?

check ook eens

36 Reacties

 1. GerdaJ schreef:

  Ik vind het een duidelijk kaartje Jeroen , ook met de verwachte tijden erbij. Mooi bericht . Moet erbij die cg-ontladingen alleen niet “vertikale” ontlading staan?

 2. Erg mooi bericht @jeroen-elferink ! Hoedje af hoor en een bank vooruit, prima geschreven en zoals @gerda reeds schreef een erg duidelijk kaartje !
  Nu maar hopen dat het allemaal niet te erg verloopt morgen en het allemaal nog wel best gaat vallen.
  Op schade zit natuurlijk niemand te wachten, op een verfrissende regenbui daarentegen…

  Ik sta alvast klaar met camera en hou nauwlettend diverse onweer radars in de gaten. 🙂

 3. Hajo schreef:

  Jeroen heeft dit bericht gisteravond laat gemaakt. Omdat het zo waardevol is heb ik het omgewerkt naar de tegenwoordige tijd! Het Perseïden stukkie heb ik apart geplaatst. Graag hier verder over onweer en daar over de sterrenhemel. 😉

 4. Leo schreef:

  Het kan nog lang doorlopen met de buien; ook vrijdag overdag, nacht naar zaterdag, zaterdag overdag.
  Dit is (zo maar; grote verschillen tussen de modellen 😉 )de laatste HIRLAM voor morgenmiddag..

 5. Hajo schreef:


  Grappig de pittige oostenwind op dit moment (pal oost tot 5 Beaufort aan de kust) is een “rivier” met vocht vanaf de Oostzee die in de nieuwe depressie bij Bretagne wordt gezogen. Wat mij betreft meer draaiing al dan gisteren berekend. Hoe meer draaiing van het systeem hoe eerder het onweer ook Zuid-Nederland kan bereiken. Maar bedenk dus: er stroomt een rivier van warme vochtige lucht vanaf Lapland over de Oostzee langs onze kust om 1500 km naar het zuidwesten een scherpe draai te maken om vervolgens in de wervel bij Bretagne gezogen te worden. Voel ik me heel klein bij. Wat een “macht”!

  • Jeroen Elferink schreef:

   Prachtig ! Daarom is het morgen achter het koufront ook nog niet zo koel. Ja alles loopt zelfs iets voor op schema idd. Toch verwacht ik dat de tijden die ik voor NL heb opgegeven zullen uitkomen. Enkel België moet rekening houden met onweersbuien die iets eerder kunnen opkomen als verwacht.

 6. jacqueline schreef:

  Duidelijk kaartje en zeker voor herhaling vatbaar zeg ik.

 7. Conure schreef:

  Estofex geeft met name een waarschuwing voor wind, hoe zien jullie dit?

 8. Roland Bodegraven schreef:

  Nog geen weerbericht…. Staat wat te gebeuren dan

 9. Frans schreef:

  Nieuwe EC laat een scandihoog ontstaan en blaast een koudebel, die boven rusland wordt afgesplitst, onze kant op. Deze koudebel houdt de wind in de noord-west hoek waardoor het volgende week droog en koud zal worden. Onzekerheid hiervan is in de pluim af te lezen, mogelijk vanaf woensdag meer noord-oostelijke wind met hogere temperaturen dan de hoofdrun nu voorziet.
  GFS 06 vanmiddag kans op absurd veel neerslag in de kop van noord frankrijk! 47 mm in 3 uur tijd! https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/9994678227.jpg
  GFS laat ook zien dat door de koudebel in de buurt de verwachting onzeker is, GFS 06 gaat voor wisselvalliger weer volgende week di / wo, terwijl GFS 00 ook droger was net als de EC.

 10. peter schreef:

  Dit is een echt weerbericht

 11. snowqueen schreef:

  @Frans: wat noem je ‘koud’ medio augustus?

 12. Frans schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/5152026326.jpg
  Zondag, Maandag en dinsdag een Tmax van ongeveer 21 – 22 graden in de Bilt. Vanaf woensdag blijft de hoofdrun “koud” maar de pluim zie je oplopen naar de 25 graden. In de windpluim zie je dit ook: https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/7302518067.jpg ;
  vanaf woensdag gaan meer leden voor noord-oost.

 13. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Jeroen, mooie duidelijke kaart met waarschuwingsniveau’s. Alleen het is donderdag 13 augustus in plaats van 12.

  Komen er begin van de avond nog updates?

 14. Joke, Riederalp schreef:

  Volgens de plaatselijke super moeten dit weekend tijdelijk de winterkleren uit de kast!!!!! Zou dat kloppen?(ik woon wel op 1950m)

 15. vanDam schreef:

  In Noord Frankrijk is zojuist een rij onweersbuien ontstaan welke naar het noorden toe trekken, ik neem aan dat dit de buien zijn die richting de LL zullen trekken.

 16. Bram schreef:

  Mss zijn we wat verwend… Maar komt er geen update nu er vanalles aan het bewegen is boven Noord Frankrijk?

 17. David schreef:

  We zijn idd verwend maar een liveblog zou leuk zijn

  • GerdaJ schreef:

   Misschien zelf een update geven vanaf de plaats waar je bent als je in de onweerszone zit ! Hier flink bewolkt geraakt ondertussen…. op Buienradar is het onweer goed goed te volgen.

 18. Jeroen Elferink schreef:

  Sorry iedereen maar een LIVEBLOG zit er vanuit mij helaas niet in. Ben onderweg naar het stormgebied (eerst Zeeland, vervolgens misschien Limburg).

 19. Paul A Club 1989 schreef:

  Ik vind het super Jeroen! En vertel het rond dames en heren, meer lezers naar deze site toetrekken!

 20. jeroen schreef:

  Hier in bolzano niets te merken….36gr….

 21. jolanda schreef:

  Op noodweer Benelux is wel een live blog..mooie foto’s al daar te zien!

 22. tom schreef:


  Was eigenlijk te laat om een voor foto te trekken. Nu wel volop bliksem en donder en redelijk wat regen in stavele ( westhoek belgie )

 23. Breunis (Nature Trail) schreef:

  De lijn met onweersbuien trekt maar heel langzaam naar het noorden. Het is net alsof de noordoostenwind krachtig genoeg is om de squall line te vertragen. De eerste onweersbuien zie ik pas om 19:15 uur Zeeland bereiken.

  Jeroen, veel succes op locatie!

 24. Paul A Club 1989 schreef:

  Poe! Aardig thor-gereedschap boven West-Vlaanderen zeg, wat een klapper.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.