Correncon en Vercors

Vanmorgen slechts een kort bericht hier op de site. Zowat heel het wintersportweermanteam is of was de laatste 16 uur onderweg naar of van een plek in de Alpen. Ikzelf ben deze nacht laat thuis gekomen  na gisterenavond in St. Martin am Tennegebirge vertrokken te zijn. Een paar uurtjes slapen, en dan bam, weer aan de bak. Zoals we hier al dagen aangeven, is het momenteel in het voorgebergte van de Franse Alpen goed prijs. Diegenen die nu in de file staan richting de Franse Alpen, staan momenteel waarschijnlijk ergens in het dal richting Grenoble of Chambéry tussen het Vercorsmassief langs de zuidkant en de Chartreuse aan de andere zijde. Dikke sneeuw daar momenteel. Hier een beeld uit Correncon en Vercors.

Porte de Bois Barbu

En hier een langlaufpiste vlakbij Villard de Lans in de Vercors. Mooie sneeuw. Tenzij je er in de file staat natuurlijk.

Pandora

Maar niet alleen daar sneeuwt het momenteel. Want zoals verwacht gaat Pandora de meeste sneeuw brengen naar de Zuidelijke Franse Alpen en de Zuidkant, waar het de komende uren nog moet gaan beginnen.

Airolo

Of al bezig is zoals hier in Airolo, Tessin. Een klein gebied met 30 km pistes.

Vars

En in de zuidelijke Franse Alpen kijken we voor een keer niet naar Isola 2000. Maar naar Sainte Anne bijvoorbeeld.

serre chevalier

Of hier naar Serre Chevalier.

Pandora acc

Hier dan nog de neerslagaccumulatie kaart tot morgenavond. Heel de Alpen gaan waarschijnlijk wel even wat sneeuw zien, maar de hoofdmoot is toch voor de westelijke zuidkant.

Kiki

De sneeuwval voor de rest van de tweede krokusweek gaat toch iets voor de Noordkant worden. Geen megadumps, maar een opeenvolging van meerdere mooie sneeuwfases. Veel plezier aan iedereen die daar nu zit!


Frederic

Frederic (38 jaar) is de Belg van dienst. Fervent wintersportliefhebber en al sinds zijn kindertijd gebeten door de weermicrobe (de sneeuwrijke winters van de jaren '80 zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen), die hem nooit meer heeft losgelaten.

8 reacties

Gesloten voor reacties.