Gisteren aangekomen op onze vaste stek op de camping van Brixen im Thale. En ik geef eerlijk toe, op dat moment was het bewolkt en viel er wat motregen, en met een groene zuidhelling en maar 10cm op de camping zag het er nog niet aantrekkelijk uit. Iedereen had het over de geweldige piste’s maar ik was nog een beetje sceptisch. Maar vandaag is deze mening compleet veranderd, wat een waanzinnig goede condities. Wat een super piste’s !

Wintersport2013-2014 126

Na een meest heldere nacht (foto) vroor het vanmorgen lekker, welgeteld -6,7C als minimum in het dal.  Om half 9 de skibus gepakt om als een van de eerste met de SkiweltBahn omhoog te gaan. Deze gondelbaan brengt je in een keer vanuit het dorp (800m) naar de Choralpe (1800m), vanuit deze gondel heb je een prachtig panorama uitzicht over het Brixental. Wat meteen opviel was de rode dal afdaling aan de zuidkant. Een witte ”ader” tussen de groene weilanden, helemaal van boven naar het mistige dal. De zon heeft op de zuidzijde goed haar werk gedaan.  Nog steeds een beetje sceptisch over de pistekwaliteit, ging de gondel veder omhoog.

Wintersport2013-2014 187

Eenmaal boven aangekomen, lagen de piste’s er maagdelijk bij. Als een van de eerste de Kandleralmafdaling gepakt, mijn god wat een droom piste ! Gewoon heerlijk. Een mooi geprepareerde baan met een vers laagje poeder vanuit de avond. Super toch ?!

1459125_10202243153634496_1470094364_n

De rest van de middag heb ik de dal afdalingen van Hopfgarten, Itter, Soll, Westendorf en natuurlijk Brixen gepakt. Zelfs de afdaling van Hopfgarten (hele dag flink in de zon) was goed. En Skiwelt-gangers onder ons weten dat dit vaak de minste afdalingen van het gebied zijn. 

Wintersport2013-2014 233

Wintersport2013-2014 255

 

Door het heldere Kaiser Wetter was vanaf de Hohe Salve de Grossglockner (Hoogste berg Oostenrijk) goed zichtbaar ! Ook heb ik nog beelden gemaakt met de GoPro vandaag. Wij zitten hier nog 2 weken dus een volgende update over de regio volgt snel !

httpv://www.youtube.com/embed/C2B2Ccztyw0

Wie zit er ook in de Alpen ? En waar ? Hoe zijn de condities daar ?


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

28 reacties

Gesloten voor reacties.