schristina

Wahnsinn! Is goed Oostenrijks (en dus ook Zuid-Tirools) voor unb f…. lievable? Terwijl het aan de zuidkant van de Alpen ook eind november NIET heeft gesneeuwd… en echt alles groen is tot helemaal boven, meldt Val Gardena zo maar even doodleuk 215 van de totale 464 km aaneengesloten pistes open zijn inclusief de dalafdalingen. 125 van de 201 liften draaien! Hierboven hoe de wereldbekerafdaling van komende weekeinde de avond in gaat! Na het event is er dus ook voor de gasten een droompiste. Heerlijk die afdaling. Eén van de beste van de Alpen.

SellaRonda-PisteMap-2013

Wie de Sella Ronda niet kent… sowieso even op je bucketlist zetten. Helemaal rond de Sella Gruppe ski je in twee richtingen enkele tientallen kilometers non stop, dat wil zeggen slechts onderbroken door ritten in moderne skiliften. Dat ze dit in deze condities voor elkaar hebben geboxt is dus: waanzin! En volgens de eigenaar van Col Raiser is zo’n kunstsneeuwpiste goed bestand tegen grotere mensenmassa’s. We zullen het zien komende week. Val Gardena biedt natuurlijk nog veel meer pistes dan alleen de Sella Ronda: de gebieden Seceda, Col Raiser en de Seiseralm. Op deze panoramawebcam die ’s nachts doorloopt  zie je hoe ook daar massaal kunstsneeuw wordt aangebracht. het is echt een wonder!

sellaronda5

Of eigenlijk geen wonder… als je deze kiek ziet. Dat water ligt nu dus op die pistes…. en er zullen wel 20 van die spaarbekkens zijn… goed we gaan eens rondkijken, “Sella rondkijken”. Hou je vast!

sellaronda9 sellaronda8 sellaronda7 sellaronda6   sellaronda4 sellaronda3 sellaronda2 sellaronda1

En dan nu het trotse bericht van zondag….

sellaronda_open

Chapeau!!!

krampus-kastelreut

En ook in deze streek vieren ze Sinterklaas! In Kastelruth hadden ze deze varianten van onze Zwarte Piet. Lekker dan (meer foto’s). Nu ja als het de warmte kan verdrijven dan laat die figuren maar wild rond dansen.

Categorieën: Val Gardena

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

7 reacties

Ricgard · 14 december 2015 op 20:23

Heeft iemand enig idee hoe de piste’s in Leogang Oostenrijk via de webcam zien ze er goed uit maar toch.

    Valentijn · 14 december 2015 op 21:00

    Prima. Was er gisteren. Vanaf het weekend opent ook de blauwe dalafdaling nog. Ook richting Saalbach is het super!

Moes · 14 december 2015 op 20:29

Hoe knap ook, deze anti winterse beelden doen echt pijn aan m’n ogen…

michel · 14 december 2015 op 20:42

Is inderdaad zeer knap zo men dit voor elkaar krijgen, maar witte banen in een groene omgeving niet mijnidee van een wintersport. En kijkende naar wat de verschillende modellen uitspugen kan inkjet anders concluderen dat de december beenwinter wordt. Oké het is fris in de alpen waarbij soms koud, en door de kunstsneeuwproductie zijn de pistes goed te doen, maar wordt aardig pessimistisch.

De verdomde hoge druk die maar verkeerd blijft liggen, en de daarbij westelijke stroming.

    nils · 14 december 2015 op 20:58

    Bizarre plaatjes!!
    Doet mij wel denken aan golfsurfen in een golfslagbad…

Robbie · 14 december 2015 op 21:16

Ski al jarenlang hier, in italie is volgende week nog niet echt de drukke week, de week voor de kerst is altijd lekker rustig.
Op tweede kerstdag komt de grote intocht van de italianen op de gang, dan word het een stuk drukker en verwacht ik dat ze het merendeel van de pistes hebben open gegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *