Onderaan de video van de Amerikaan die een sneeuwploeg uitvond voor op de fiets! Geniaal. Nu eerst was beelden van de sneeuw- en ijsstorm in de Verenigde Staten. Dat is het “moois” dat we samen nu oogsten als kerstgroet. En daarom zeg ik ook: wees voorzichtig met wat je wenst, want het zou uit kunnen komen.

Nog een paar mooie glijpartijen uit het noordwesten ….

En hier dan de video van de sneeuwschuiver …

En dan nog deze tweet:

Zo grappig dat alle media, die negatief berichtten over de poll waarin Musk vroeg of hij CEO moest blijven, deze tweet niet oppikten (“Must verliest zijn eigen poll” etc). Natuurlijk wil Musk maar wat graag terugtreden als kop van jut van het platform dat hij heeft gekocht en dat hij – ondanks berichten dat hij een dubbelrol speelt – toch maar mooi op aan het schonen is van de werkelijk schandalige zaken die daar gebeurden. Dus dat 2023 het jaar mag worden waarin vrijheid van meningsuiting weer serieus op de agenda komt in de westerse democratieën en waarin mensen ook weer leerden dat je dwarse gedachten van anderen (meestal minderheden) moet toejuichen en koesteren in plaats van afkraken.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Aart · 24 december 2022 op 22:42

Dwarse gedachten. I love them. Net als, ‘Zonder dwarsliggers, geen spoor’ en als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.
Een aardig bekende TED-talk hierover: https://www.youtube.com/watch?v=VNGFep6rncY (Why the majority is always wrong, van Paul Rulkens).

Goede (weer groene) feestdagen gewenst!

Garry · 24 december 2022 op 22:50

Mooi weer gezegd Hajo blijf je volgen

Hajo · 27 december 2022 op 22:50

Hajo · 27 december 2022 op 23:03

    Koen Edeling · 30 december 2022 op 09:59

    Al zes dagen onzichtbaar?? Hoe geloofwaardig ben je dan nog als weerman? Nu al deze nepwinter opgegeven?

      Hajo · 30 december 2022 op 10:58

      Ik ben geen weerman.

Gesloten voor reacties.