Onderaan de video van de Amerikaan die een sneeuwploeg uitvond voor op de fiets! Geniaal. Nu eerst was beelden van de sneeuw- en ijsstorm in de Verenigde Staten. Dat is het “moois” dat we samen nu oogsten als kerstgroet. En daarom zeg ik ook: wees voorzichtig met wat je wenst, want het zou uit kunnen komen.

Nog een paar mooie glijpartijen uit het noordwesten ….

En hier dan de video van de sneeuwschuiver …

En dan nog deze tweet:

Zo grappig dat alle media, die negatief berichtten over de poll waarin Musk vroeg of hij CEO moest blijven, deze tweet niet oppikten (“Must verliest zijn eigen poll” etc). Natuurlijk wil Musk maar wat graag terugtreden als kop van jut van het platform dat hij heeft gekocht en dat hij – ondanks berichten dat hij een dubbelrol speelt – toch maar mooi op aan het schonen is van de werkelijk schandalige zaken die daar gebeurden. Dus dat 2023 het jaar mag worden waarin vrijheid van meningsuiting weer serieus op de agenda komt in de westerse democratieën en waarin mensen ook weer leerden dat je dwarse gedachten van anderen (meestal minderheden) moet toejuichen en koesteren in plaats van afkraken.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Aart · 24 december 2022 op 22:42

Dwarse gedachten. I love them. Net als, ‘Zonder dwarsliggers, geen spoor’ en als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.
Een aardig bekende TED-talk hierover: https://www.youtube.com/watch?v=VNGFep6rncY (Why the majority is always wrong, van Paul Rulkens).

Goede (weer groene) feestdagen gewenst!

Garry · 24 december 2022 op 22:50

Mooi weer gezegd Hajo blijf je volgen

Hajo · 27 december 2022 op 22:50

Hajo · 27 december 2022 op 23:03

    Koen Edeling · 30 december 2022 op 09:59

    Al zes dagen onzichtbaar?? Hoe geloofwaardig ben je dan nog als weerman? Nu al deze nepwinter opgegeven?

      Hajo · 30 december 2022 op 10:58

      Ik ben geen weerman.

Gesloten voor reacties.