Colorado is rechtstreeks vanuit een zinderende hittegolf naar vroeg winterweer geknald! Wat een plaatjes…

 

Maar kijk eens hoe het weer opveert daar…

Tsjakaa: op 1000m weer ras terug naar 30ºC.

Maar dat doen wij ook dus. In Nederland en Vlaanderen gaan we ook op weg naar de dertig! Indian summer dus.

Met dank aan Berlijn! En ook wel beetje Teflon-achtig.

Tot zaterdagochtend vlieg ik in de Rhön met passagiers. Hierboven zie je me aan de grond met een 42m² tandemscherm van Papillon, de grootste paragliding vliegschool van de wereld. Geloof het of niet maar ik heb hier elke herfstdag nog ruim boven 1000m hoogte gevlogen met als topper mijn eerste dag afgelopen zondag op 1350m.

Maar zaterdagavond weer terug in mijn bungalow op Camping zur Mühle in Kaprun. Met nog een hele week schitterend vliegweer. Ben je in de buurt? Neem contact op. Eind september nog een kleine week Hopfgarten en dan flux weer naar Nederland, naar Amsterdam. Voor een mooie herfst.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.