Colorado is rechtstreeks vanuit een zinderende hittegolf naar vroeg winterweer geknald! Wat een plaatjes…

 

Maar kijk eens hoe het weer opveert daar…

Tsjakaa: op 1000m weer ras terug naar 30ºC.

Maar dat doen wij ook dus. In Nederland en Vlaanderen gaan we ook op weg naar de dertig! Indian summer dus.

Met dank aan Berlijn! En ook wel beetje Teflon-achtig.

Tot zaterdagochtend vlieg ik in de Rhön met passagiers. Hierboven zie je me aan de grond met een 42m² tandemscherm van Papillon, de grootste paragliding vliegschool van de wereld. Geloof het of niet maar ik heb hier elke herfstdag nog ruim boven 1000m hoogte gevlogen met als topper mijn eerste dag afgelopen zondag op 1350m.

Maar zaterdagavond weer terug in mijn bungalow op Camping zur Mühle in Kaprun. Met nog een hele week schitterend vliegweer. Ben je in de buurt? Neem contact op. Eind september nog een kleine week Hopfgarten en dan flux weer naar Nederland, naar Amsterdam. Voor een mooie herfst.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.