voss1

Erik Oestli van de VVV van Voss stuurt me net deze foto’s van Voss vandaag. Tja we wisten het. En het is ook niet zelden dat als het in de Alpen een keer beroerd is, dat het dan net in Noorwegen super is. En omgekeerd ook hoor. Daar niet van. Een extra argument voor het laat of last minute boeken. Altijd Noorwegen als extra optie open houden. Tja geniet er maar even van. Als het aan de GFS06u ligt komt dit weertype dubbel en dwars naar de Alpen rond de jaarwisseling. Afwachten.

voss4

voss3

voss2

Als ik zeg I’ve been there dan bedoel ik dat in dit artikel hartstikke letterlijk. Zie de video hieronder….

Sweet dreams!

zondag

En ja als zondag die strakke westcirculatie weer de kop op steekt nadat Karlijn haar werk (hopelijk goed) heeft gedaan, dan is Noorwegen weer spekkoper. Maar nogmaals… er is inmiddels hoop op een serieuze totale weeromslag rond de jaarwisseling. En of Chanel de Alpen nog gaat bezoeken met de kerstdagen weten we vanavond weer iets zekerder. Tot later!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.