Bovenstaande actie is van … 24 mei jl. Waar? Zeker niet in de Alpen, want terwijl er vorig jaar rond deze tijd nog gigantisch veel sneeuw lag zelfs in lager gebieden en de Wildkogel zelfs in juni nog een weekeinde opende (zie artikel) … is het dit jaar heel anders. Voor sneeuw in de Alpen moet je de gletsjers op. Maar in de USA en Canada is het anders.

Lekkere bak sneeuw eind mei in Arapahoe.

En hier nog een video uit Colorado.

De bron voor mij hiervan is natuurlijk weer electroverse.net, maar daar lees je wel alles over actuele uitzonderlijke kou maar weer niet ….

Dat er actueel van Lapland tot Alaska en ook rond de Himalaya juist weer wat minder sneeuw is dan normaal. Yin en yang. Op Tasmanië is het f…. koud momenteel.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.