Bovenstaande actie is van … 24 mei jl. Waar? Zeker niet in de Alpen, want terwijl er vorig jaar rond deze tijd nog gigantisch veel sneeuw lag zelfs in lager gebieden en de Wildkogel zelfs in juni nog een weekeinde opende (zie artikel) … is het dit jaar heel anders. Voor sneeuw in de Alpen moet je de gletsjers op. Maar in de USA en Canada is het anders.

Lekkere bak sneeuw eind mei in Arapahoe.

En hier nog een video uit Colorado.

De bron voor mij hiervan is natuurlijk weer electroverse.net, maar daar lees je wel alles over actuele uitzonderlijke kou maar weer niet ….

Dat er actueel van Lapland tot Alaska en ook rond de Himalaya juist weer wat minder sneeuw is dan normaal. Yin en yang. Op Tasmanië is het f…. koud momenteel.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.